Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2017. december 16. szombat
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes autóbusszal
Indulás: 05:30 óra, Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Lelkivezető: Tamási József atya
Program: Folyamatos utazás pihenők közbeiktatásával az ausztriai Máriacellbe, mely az egyik legjelentősebb búcsújáró helye Közép-Európának, zarándokok tömegei keresik fel évente a világ minden részéből.
Máriacell a leghíresebb ausztriai zarándokhely. Keletkezése egészen az 1157-es évre nyúlik vissza, amikor is a hagyomány szerint egy Magnus nevű szerzetes a mai Máriacell erdős területei felé vette útját. Útközben egy szikla állta útját, de a barát a magával hozott fából faragott Mária szoborhoz kezdett imádkozni, melynek hatására a szikla ketté hasadt és a szerzetes tovább folytathatta útját. Hálája jeléül egy kis kápolnát hozott létre, mely a mai bazilika egykori alapjául szolgál. A magyarok körében a 14. században vált ismertté, mikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után egy templomot építtetett az egykori hálaadó kápolna fölé. Ennek ma is látható része a gótikus középső torony és a főhajó, mely a két oldalsó barokk toronnyal ma is egyedi külsőt kölcsönöz a máriacelli bazilikának. A kápolnában található a 46 cm-es fából faragott Mária szobor, melyhez számos csodás gyógyulás köthető évszázadok óta.
Megérkezés után felkeressük az impozáns, jellegzetes háromtornyú Bazilikát, ahol szentmisén veszünk részt, majd főhajtással emlékezünk Mindszenty József hercegprímásra egykori sírhelyénél. Délután szabadprogram az adventi díszbe öltözött városkában, melynek főterén található a világ legnagyobb függő adventi koszorúja, melyen szokatlan módon 24 gyertya van 20 kisebb a hétköznapokra, és 4 nagyobb az adventi vasárnapokra. Látványos még az öt méter magas 1000 kg eredeti mézeskalácsból épült ház, az élő Máriacelli Bethlehem ökrökkel és szamarakkal és a toronymagas adventi kalendárium. Érdemes továbbá felkeresni a Bazilika Kincstárát, ahol többek között a Nagy Lajos király által adományozott Szűz Mária képet őrzik, az Arzberger likőrmanufaktúrát, ahol 1883 óta a középkori kolostorok hagyományai szerint 33 gyógynövényből készítik az emésztést elősegítő finom gyomorkeserűt, a Pirker mézeskalács manufaktúrát, ahol meg lehet ismerni a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a mézgyertya készítést is ki lehet próbálni, vagy felsétálni a város fölé magasodó Kálvária hegyre. Hazautazás pihenőkkel a délutáni órákban, várható hazaérkezés Budapestre az esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 11 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költéségét.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 500 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Lukács nevű látogatóinkat!
Franciaország Erdély
Kárpátalja Délvidék
Felvidék Szentföld
Portugália Lengyelország
Bosznia Ausztria
Szlovénia Olaszország
Magyar Pálos Rend
Dr. Szőcs Gyula
Verbita Rend
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, )

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2512035. látogatónk.
Menjünk Felvidékre

Nyitra-Bajmóc-Selmecbánya-Körmöcbánya-Besztercebánya-Zólyom-Léva-Komárom útvonalon néztük meg a Felvidék nevezetességeinek egy jelentős részét. Csodálatos volt, Brogyányi úr is nagyszerű vezetőnek bizonyult. Erdély után erre a vidékre is Budai Laciékkal jutottam el és újra nagy élmény volt. Köszönöm. Menjen el más is a Felvidéket megnézni! A Misszióval ez biztosan jó program.

Szigetközi

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -  sulikirandulasok.hu  -