Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Adventi zarándoklat Máriacellbe

2017. december 16. szombat
Ellátás: önellátás
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes autóbusszal
Indulás: 05:30 óra, Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Lelkivezető: Tamási József atya és Magung Francis verbita szerzetes
Program: Folyamatos utazás pihenők közbeiktatásával az ausztriai Máriacellbe (Mariazell), mely az egyik legjelentősebb búcsújáró helye Közép-Európának, zarándokok tömegei keresik fel évente a világ minden részéből.
Máriacell a leghíresebb ausztriai zarándokhely. Keletkezése egészen az 1157-es évre nyúlik vissza, amikor is a hagyomány szerint egy Magnus nevű szerzetes a mai Máriacell erdős területei felé vette útját. Útközben egy szikla állta útját, de a barát a magával hozott fából faragott Mária szoborhoz kezdett imádkozni, melynek hatására a szikla ketté hasadt és a szerzetes tovább folytathatta útját. Hálája jeléül egy kis kápolnát hozott létre, mely a mai bazilika egykori alapjául szolgál. A magyarok körében a 14. században vált ismertté, mikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után egy templomot építtetett az egykori hálaadó kápolna fölé. Ennek ma is látható része a gótikus középső torony és a főhajó, mely a két oldalsó barokk toronnyal ma is egyedi külsőt kölcsönöz a máriacelli bazilikának. A kápolnában található a 46 cm-es fából faragott Mária szobor, melyhez számos csodás gyógyulás köthető évszázadok óta.
Megérkezés után felkeressük az impozáns, jellegzetes háromtornyú Bazilikát, ahol szentmisén veszünk részt, majd főhajtással emlékezünk Mindszenty József hercegprímásra egykori sírhelyénél. Délután szabadprogram az adventi díszbe öltözött városkában, melynek főterén található a világ legnagyobb függő adventi koszorúja, melyen szokatlan módon 24 gyertya van 20 kisebb a hétköznapokra, és 4 nagyobb az adventi vasárnapokra. Látványos még az öt méter magas 1000 kg eredeti mézeskalácsból épült ház, az élő Máriacelli Bethlehem ökrökkel és szamarakkal és a toronymagas adventi kalendárium. Érdemes továbbá felkeresni a Bazilika Kincstárát, ahol többek között a Nagy Lajos király által adományozott Szűz Mária képet őrzik, az Arzberger likőrmanufaktúrát, ahol 1883 óta a középkori kolostorok hagyományai szerint 33 gyógynövényből készítik az emésztést elősegítő finom gyomorkeserűt, a Pirker mézeskalács manufaktúrát, ahol meg lehet ismerni a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a mézgyertya készítést is ki lehet próbálni, vagy felsétálni a város fölé magasodó Kálvária hegyre. Hazautazás pihenőkkel a délutáni órákban, várható hazaérkezés Budapestre az esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 11 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és egyéb járulékos költségek árát.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Bernadett nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Magyar Pálos Rend
Keresztszülő-program
Dr. Szőcs Gyula
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2671340. látogatónk.
Köszönet

Kedves Erzsike! Szeretném megköszönni a szüleim nevében is az utat, nagyon jól érezték magukat ők is, és a velük utazó barátaik is. Megint kiváló színvonalú, tartalmas volt az idegenvezetés, ezt külön nagyon kiemelték az úttal kapcsolatban. Jók voltak a szállások, gazdag a program. Kívánok nektek további sok sikert a Misszió Tours-szal. Folyamatosan nézem a honlapotokat, és jelentkezünk majd, ha újra utaznánk. Köszönjük még egyszer! Szeretettel üdvözöllek:

K.O.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -