FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT 2016

2016. május 12-15.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Kedves Látogatónk!
Ezen az oldalon nem az aktuális ajánlatunkat, hanem egy korábbi programot lát.
Aktuális ajánlatunkhoz kattintson ide!
Karnagy: Pálmai Árpád
Fővédnökök: Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Dr. Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke
Útvonal: Budapest, Nyugati pályaudvar (indulás: 05:58), Cegléd (06:58 – 07:03), Szolnok (07:23 – 07:42), Püspökladány (08:27 – 08:47).
Lelkivezetők: Bíró László püspök, Burbela Gergely verbita szerzetes, Görbe László piarista szerzetes és Tímár Asztrik ferences szerzetes.
Utazás: különvonat, 1. és 2. osztályú kocsik. Helyben különjáratos autóbuszokkal.
Szállás: A kategória: színvonalas szálláshelyek (panziók és szállodák), igény szerint 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákkal vagy apartmanokkal.
B kategória: falusi turizmus, vendégházak (igény szerint 2-3-4 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal).
C kategória: zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6 ágyas szobákkal és közös tusolókkal.
Ellátás: félpanzió (vacsora és reggeli)
Program: 1. nap: (május 12. csütörtök): indulás Budapestről a reggeli órákban. Zarándokok megáldása, majd utazás Székelyföldre, a Kárpátok ölelte Gyergyói-medencébe. Gyergyószentmiklós: zarándokok köszöntése a vasútállomáson, majd autóbuszokkal a városban és környékén található szálláshelyek elfoglalása, vacsora.
 
2. nap: (május 13. péntek): Reggeli után autóbuszokkal érkezünk a vasútállomásra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat a Kárpát-medence egyik legszebb, völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti útvonalán, festőien szép tájakon a GYIMESEK-völgyébe. GYIMESBÜKK vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd az ezer éves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Gyimesek-völgyére. A Kontumáci kápolna, az 1782-ben épült és Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt kápolna a Gyimesek legrégebbi temploma. Szabadtéri oltár: ünnepi szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk Gyergyóba a szálláshelyekre.
 
3. nap: (május 14. szombat): CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI BÚCSÚ. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen évszázadok óta összegyűlnek pünkösd szombatján a székelyek és csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Korai reggeli után autóbuszokkal utazunk a vasútállomásra, majd a Zarándokvonattal a Csíki-medencébe. CSÍKSZEREDA: felvonulunk a Kegytemplomhoz – ahol a ferencesek sok évszázad óta őrzik a csodatevő Boldogasszony szobrát – majd a hegynyeregbe. Részt veszünk a több százezres zarándoksereget vonzó fogadalmi búcsún. Ünnepi szentmise. Délután szabadprogram. Visszaindulás Gyergyószentmiklósra.
 
4. nap: (május 15. vasárnap): Reggeli után az autóbuszokkal GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterére utazunk. Pünkösdi szabadtéri szentmise. 2015-ben a Zarándokvonat utasaival közösen több ezren vettek részt ezen a zarándoklatot záró szentmisén, ahol a szentbeszédet Böjte Csaba testvér mondta. Méltó befejezése lesz ez hagyományos zarándoklatunknak. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Részvételi díj: 68 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, az autóbuszos helyi szállításokat a szálláshelyekre, a szállást (A kategória – színvonalas szálláshelyek – panziók és szállodák), a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, a programokat a teljes út alatt és a zarándok csomagot.
Részvételi díj: 62 900 Ft/fő, mely tartalmazza mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, az autóbuszos helyi szállításokat a szálláshelyekre, a szállást (B kategória – falusi turizmus, vendégházak (igény szerint 2-3-4 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, a programokat a teljes út alatt és a zarándok csomagot.
Részvételi díj: 55 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, az autóbuszos helyi szállításokat a szálláshelyekre, a szállást (C kategória – zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium), a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, a programokat a teljes út alatt és a zarándok csomagot.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 200 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
György nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Idén részt vehettem a Fekete Madonna zarándokvonaton, ahol a lelkem megújult, viszont a mostani út mélységében erősítette meg hitemet, amiért hálás vagyok. Hálás köszönet a szervezőknek, munkatársaknak, mert tisztában vagyok vele, mekkora munka van emögött.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -