Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Győri Könnyező Szűzanya búcsú lébényi látogatással

2018. március 17. szombat
Ellátás: önellátás
Utazás: autóbusszal
Indulás: 07:00 óra Budapest, Hősök tere (Műcsarnok melletti parkoló)
Lelkivezető: Hurgoi Sándor SVD
Program: Folyamatos utazás az M1 – M19 útvonalon pihenő közbeiktatásával Győrbe. Zarándoklatunkat a Káptalandombon kezdjük, ahol Magyarország egyetlen középkori eredetű főpapi rezidenciája, a XIV. századi Püspökvár, és a Szent István Király által alapított egyházmegye székesegyháza áll. Részt veszünk az ünnepi szentmisén a bazilikában, ahol Szent László hermája, Boldog Apor Vilmos vértanú püspök sírhelye és a Könnyező Szűzanya kegyképe található.
 
Szent László király koponya ereklyéje hazánk harmadik kiemelt nemzeti ereklyéje, 1606 óta őrzik a győri székesegyházban. A szent király ereklyéjének tisztelete az 1762-es földrengés után terjedt el. Ekkor ugyanis a hívek Szent Lászlóhoz folyamodtak, a várost pedig nem érte súlyos kár. Ettől kezdve minden évben körmenetben hordozzák körül a városban az ereklyét.
1649-ben Walter Lynch írországi püspök a keresztényüldözés elől menekülni kényszerült hazájából, és magával hozott egy, a gyermek Jézus fölé hajoló és imádkozó Szűzanyát ábrázoló képet. A püspök Győrben élt haláláig, mely után a kép a székesegyház oldalfalára került. Pár évtizeddel később újabb katolikus üldözés tört ki Írországban. 1697. március 17-én, Szent Patriknak, Írország védőszentjének ünnepén, a képen ábrázolt Szűzanya szeméből reggel 6 órától 9 óráig véres könnyek gördültek alá. A kegyképnek oltárt készítettek és díszes keretbe foglalták, a március 17-i búcsúünnepekor pedig ezrek érkeznek az egész országból.
Boldog Apor Vilmos püspök 1941-ben foglalta el püspöki székét, működésére azonban rányomta bélyegét a háború. Amikor a harcok elérték Győr városát, sok száz embernek biztosított menedéket a Püspökvárban. Itt történt, hogy orosz katonák el akarták vinni a pincében található asszonyokat és nőket, de a püspök ellenállt. Egy katona előbb a mennyezetbe, majd többször a püspökre lőtt. A katonák elmenekültek és senkinek sem lett bántódása, Apor Vilmos azonban meghalt. Szent II. János Pál pápa 1996-os győri látogatásakor a vértanú püspök sírjánál imádkozott, akit ő 1997-ben a római Szent Péter téren boldoggá avatott.

 
A szentmisét követően városnéző sétára indulunk Győr műemlékekben gazdag belvárosában. Városnézésünk során megtekintjük a barokk Széchényi teret, ahol Győr számos nevezetes épülete található. Innen a győri Nemzeti Színház érintésével a Mária Terézia által adományozott címerrel ellátott, neogótikus Városházához vesszük az irányt. Belvárosi városnézésünket a Rába partján lévő Kármelita templomnál fejezzük be, melynek egy kápolnafülkéjében áll a Hab Mária szobor, mely a város árvíztől való megmenekülésének állít emléket. Ezt követően szabadprogram, majd utazás a lébényi Szent Jakab apostol műemléktemplomhoz.
 
Lébény temploma országos hírű nevezetesség, Magyarország egyik legjelentősebb középkori építészeti emléke, a románkor gyöngyszeme. A gyökerei egészen a XII. századra nyúlnak vissza, így az ország egyik legkorábbi monostortemploma. A főapostol tiszteletére felszentelt szentély ma fontos állomása a Santiago de Compostelába tartó Szent Jakab zarándokútnak is.
 
A templom megtekintését követően rövid séta Lébényben, majd hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 7 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a csoportkísérést, lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek és egyéb járulékos költségek árát.
AKCIÓS részvételi díj: 5 990 Ft/fő (2018. február 28-ig)


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Zarándoklat Máriapócsra és Nyírbátorba

  2018. augusztus 19.
AKCIÓ
Zarándoklat a messze földön híres görög katolikus kegyhelyre Nyírbátor főbb nevezetességeivel Tovább...

Esterházy János zarándoklat Alsóbodokra és Nyitrára

  2018. szeptember 15.
AKCIÓ
Egy különleges, rendhagyó zarándoklat: itt lett eltemetve boldog emlékű Eszterházy János. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Géza nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2683901. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat 2013

Szeretnék köszönetet mondani a nagyszerű szervezésért, amit a Boldogasszony zarándoklaton tapasztaltam, külön nagyobbik fiának, aki a segítőnk volt. Köszönettel:

Sz.M.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -