FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Isonzó-völgye és Doberdó emlékhelyei

2017. április 29 - május 1.   (3 nap / 2 éjszaka)
Lelkivezető: Kótai Róbert tábori lelkész
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Indulás:
07:00 óraZalaegerszeg, (bevásárlóközpont parkolója)
07:45 óraKeszthely
08:20 óraZalakomári pihenőhely
Szállás: színvonalas ifjúsági szállás (2 db 2 ágyas szoba fürdőszobával)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Program: 1. nap: Indulás előtt ima az ismeretlen katona sírjánál a Hősök terén. Utazás a szükséges pihenőkkel Szlovéniába. Útközben Trojanénál tartunk rövid pihenőt, ahol érdemes lesz megkóstolni a jellegzetes, helyben sütött nagyméretű fánkot. A Predil-hágó (1156 m) autóbuszos megmászása közben világháborús emlékeket láthatunk majd. A hágón található romos erőd mellet elhaladva, a kétszintes Kluže erődnél állunk meg. Következő állomásunk Kobarid (Caporetto), ahol Szlovénia legnagyobb I. világháborús múzeumát tekintjük meg. Jó idő esetén felsétálunk a város fölé emelkedő Szent Antal-templomhoz és az azt körülölelő I. világháborús olasz emlékműhöz, majd a Napóleon-hídhoz. Estére érkezünk meg a szlovén-olasz határhoz Nova Goricába, az Isonzó-völgyében található szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: Reggeli után az itteni I. világháborús emlékhelyek egy részét járjuk végig, rójuk le kegyeletünket. Isonzó-völgye és Doberdó: itt volt a világtörténelem leghosszabb és legvéresebb hegyi háborúja. Az Isonzó-front nyolcvan kilométer hosszú szakaszán két és fél év alatt az Osztrák-Magyar Monarchia és Olaszország fájdalmasan sok katonát veszített. Megemlékezés és a folyó jelképes megkoszorúzása. Folytatjuk utunkat Olaszországba, ahol Fogliano I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőjében emlékezünk az elesett hősökre. A temetőben imádkozott Ferenc pápa 2014-es őszi látogatása során. Redipugliában megtekintjük a régi emlékhelyet, Olaszország legnagyobb katonai emlékművét és végül a Monte Sei Busi hegyen található lövészárkokat nézzük meg. Továbbutazunk San Martino del Carso faluba, ahol a nagyváradi 4. honvéd gyalogezred emlékművét keressük fel. Ezt követően Monte San Michele-re, „Doberdó nagy hegyére” utazunk, ahol szabadtéri szentmisével és koszorúzással emlékezünk az elesett hősökre. Séta a hegyen található kavernákhoz és lövészárkokhoz, majd visszautazás a szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap: Reggeli után a visintini Magyar kápolnát keressük fel, melyet magyar katonák kezdtek építeni 1918-ban. Szentmise után folytatjuk utunkat Tolminba. Innen a Tolmin-patak völgyén felfelé haladva érünk a javorcai Szentlélek-kápolnához (A program csak jó idő esetén valósítható meg.). A legszebb szecessziós épületek között számon tartott kis kápolnát egy osztrák-magyar közös dandár katonái építették 1916-ban az elesett bajtársaik nevét őrző táblák védelmére. A csipkés gerincű hegyek karéjában található kápolnától visszaereszkedünk Tolminba, ahonnan a Ljubjana – Maribor – M7 útvonalon utazunk haza Budapestre. Várható megérkezés a késő esti órákban.
Részvételi díj: 47 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza belépőjegyek és az idegenforgalmi adó költségét (20 EUR/fő).
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Béla nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Tisztelt Szervezők! Szeretnék köszönetet mondani munkájukért, hogy szeptember 2-6. között igazi lelki feltöltődésben lehetett részünk. Segítse Isten további munkájukat, legyenek áldottak a Segítők, hiszen olyan élményt nyújtottak, amit csak ott lehetett megtapasztalni. Köszönjük a lehetőséget. Isten áldását kívánjuk munkájukra!

M.M. és V.T.I.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -