FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

2017. szeptember 11-14.   (4 nap / 3 éjszaka)
Lelkivezető: Fuchs Tibor atya
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Dunaújváros, M6, Újvárosi pihenőhely (OMW kút)
06:40 óra Paks, M6, Paksi pihenőhely (Shell kút)
07:40 óra Mohács, Tesco parkoló
Szállás: színvonalas zarándokpanzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)
Program: 1. nap: Utazás pihenőkkel a Budapest – M6 – Udvar – Eszék – Szarajevó útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Első megállónk a hangulatos Szarajevóban lesz, ahol mecsetek, templomok, oszmán-török bazár és az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát idéző utcák között indulunk városnéző sétára. Késő délután utazunk tovább a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba. A település Nyugat-Hercegovinában, Mostartól nem messze helyezkedik el, többnyire horvátok lakják. 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve hívők hatalmas tömege érkezik a Béke Királynőjéhez. A kisváros az egyik legjelentősebb Mária-kegyhellyé vált: több mint kétmillió zarándok érkezik ide évente a világ minden tájáról. Szállás elfoglalása, majd vacsora. Esti séta Medjugorjéban a Béke Királynője Szentélyhez.
 
2. nap: Reggeli után a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések hegyszínére, majd a Cenacolo közösséget (szenvedélybetegek) látogatjuk meg. Délután felkeressük a Kravica-vízesést, ami a legnagyobb és leglátványosabb hercegovinai vízesés. Estebéd a szálláshelyen, majd a Szent Jakab tiszteletére felszentelt és zarándokok tömegei által felkeresett plébániatemplomhoz sétálunk el. Rózsafüzér, majd szentmise a Kegytemplomnál.
 
3. nap: Reggeli után indulás a Križevacra, a Nagy kereszt hegyére. Busszal utazunk a hegy aljáig, majd Keresztút a hegyre felfele menet. Délután kirándulás Mosztárba (Mostar). A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg felfedezni a bazársort, meglátogatni egy mecsetet, vagy inni egy török kávét. Visszautazás Medjugorjéba, estebéd a szálláson. Rózsafüzér, majd szentmise a Kegytemplomnál.
 
4. nap: Reggeli után hazautazás Horvátországon keresztül. Makarskánál a veprici Lourdes-i Miasszonyunk tiszteletére emeltetett szentélynél tartunk pihenőt. Szentmise a barlangnál, melynek természetes környezetét a dombok és a völgy vízmosásai formálták az eredeti franciaországi lourdes-i zarándokhelyhez hasonlóan. Hazafelé Trogirban állunk meg egy hosszabb időre. Az adriai városba menekült IV. Béla királyunk a tatárok elől. Séta a műemlékvárosban, mely során megtekintjük a magyar építőmesterek által emelt Szent Lőrinc-székesegyházat is. A templom egyik mellékhajójából nyíló kincstárban őrzik IV. Béla koronázó palástjának igazgyöngyös csuklyáját. Hazautazás az M7-es autópályán keresztül, érkezés Budapestre a késő esti órában.
Fontos: A határon csak kártyaformátumú személyigazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli régi típusú – könyv formátumú – igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni).
FIGYELEM! A ki- és a hazautazás útvonala különbözik!
Részvételi díj: 49 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, adományok, a helyi boszniai idegenvezető és a medjugorjei tolmács költségét, valamint a behajtási engedélyek árát (összesen 20 Euró/fő).
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Csongor nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Vértessomló zarándoklat

Örülök, hogy újra utazhatunk!

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -