Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2018. május 16-21.   (6 nap / 5 éjszaka)
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal) Tibódon
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
03:30 óraPárkány
03:45 óraEsztergom
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Program: 1. nap: Párkány – Budapest – Nagyvárad – Király-hágó – Körösfő – Kolozsvár – Tibód
Folyamatos utazás a 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ), Nagyvárad (autóbuszos városnézés), Király-hágó (pihenő), Körösfőn a református templom megtekintése. Séta Erdély fővárosában, Kolozsváron, Hunyadi Mátyás szülővárosában, a történelmi belvárosban: Főtér, Szent Mihály-templom, Mátyás király lovasszobra és szülőháza, Bocskai szülőháza. Marosludas, Radnót, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Tibódba. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
2. nap: Székelyudvarhely – Székelyderzs – Farkaslaka – Korond – Szejkefürdő
Reggeli után Udvarhelyszéken barangolunk. Székelyudvarhely: városnéző séta és szabadprogram. Folytatjuk napunkat Székelyderzs unitárius templomába, amely az UNESCO világörökség része. Nyikó-mentén utazunk tovább Farkaslakára: Tamási Áron síremléke. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Szejkefürdő: a „legnagyobb székely” Orbán Balázs sírja a székely kapukkal. Vacsora, majd közös batyus mulatság és ismerkedési est vendéglátóinkkal közösen, helyi zenész közreműködésével a Kultúrházban.
 
3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Csíksomlyó
Reggeli után a zeteváraljai Küküllő-gát érintésével a Libán-tetőn (1000 m) keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Megálló, rövid szabadidő Gyergyószentmiklós Főterén. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban, mely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye. Délután Székelyföld legnagyobb katolikus búcsújáró helyére, Csíksomlyóra utazunk. Meglátogatjuk a Kegytemplomot, és az ötszáz éves csodatevő Boldogasszony szobrát. Szabadprogram, majd visszautazunk Tibódba.
 
4. nap: Csíksomlyói búcsú
Nemzeti zarándoklat. Reggeli után (06:30 óra) utazás Máréfalva, Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda, Csíksomlyó útvonalon. Felvonulás a Boldogasszony Zarándokvonat utasaival közösen alakított keresztaljjal. Részvétel a csíksomlyói fogadalmi búcsún: ünnepi szentmise a hegynyeregben. Délután szabadprogram, majd visszautazás Tibódba.
 
5. nap: Oroszhegy – Ivó – Madarasi-Hargita
Reggeli után Oroszhegyre utazunk, ahol lehetőségünk nyílik egy pálinkafőzde meglátogatására. A település szilvapálinkájáról híres, ahol évente több tízezer liter pálinkát főznek. A főzdelátogatás során lehetőség lesz kóstolni és vásárolni a hagyományosan készített nedűből. Napunkat a „székelyek szent hegyére” tett kirándulásunkkal folytatjuk. Utazás Ivóig busszal, majd onnan helyi szállítóeszközökkel a Menedékházakig (1675 m). Innen pedig gyalogtúrával a Madarasi-Hargita (1801 m) csúcsára. Pisztrángozási lehetőség Ivóban (egyénileg fizetendő). Visszautazás a szálláshelyre, vacsora, majd szabadprogram.
 
6. nap: Székelykeresztúr – Segesvár – Marosvásárhely – Budapest – Párkány
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás a Székelykeresztúr (Gyárfás kúria), Ispán-kút, Segesvár (rövid városnézés), Balavásár, Ákosfalva, Marosvásárhely (Teleki Téka meglátogatása és séta a főtéren), Nyárádtő, autópálya, Király-hágó, Nagyvárad, Berettyóújfalu (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), 4-es út, Budapest, Párkány útvonalon. Várható érkezés késő este.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 79 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 5 éj szállást félpanziós ellátással, a mulatságra a zenész költségét (ital egyénileg), a hargitai kirándulásra a szállító eszköz költségét, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 50 RON/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége: 3.000/fő 80 éves korig.
Előfoglalási kedvezménnyel: 77 500 Ft/fő (2018. január 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 75 900 Ft/fő (2018. április 15-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 3000 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Csíksomlyói búcsú autóbusszal Szombathelyről

  2018. május 17-21.
ELŐFOGLALÁS január 31-ig
Pünkösdi zarándoklat Közép-erdélyi körutazással. Tovább...

Csíksomlyói búcsú autóbusszal, szállodai elhelyezéssel

  2018. május 18-21.
ELŐFOGLALÁS január 31-ig
Pünkösdi zarándoklat szállodai elhelyezéssel. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Márió, Sára nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Keresztszülő-program
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, )

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2619343. látogatónk.
Köszönet a Boldogasszony Zarándokvonatért

Tisztelt Misszió Tours! Mint a Boldogasszony Zarándokvonat volt utasa, szeretném megköszönni Önöknek a gazdag programot, a professzionális szervezést, mely még az apró részletekre is kiterjedt, a hozzáértést, a kedvességet, a megvalósított zarándok-program átélt hitelességét. Mindnyájuknak hálás vagyok. Elsősorban Budai Lászlónak, aki lenyűgöző biztonsággal tartotta kezében a lebonyolítás ezer szálát és irányította egész profi csapatát. És milyen szépen és a minket fogadók öröméhez és lelkesedéséhez méltó módon tudta viszonozni... Tovább...

K.G.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -