FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Nemzeti zarándoklat a csíksomlyói búcsúba

2018. május 16-21.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
03:30 óraPárkány
03:45 óraEsztergom
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal) Tibódon
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Program: 1. nap: Párkány – Budapest – Nagyvárad – Király-hágó – Körösfő – Kolozsvár – Tibód
Folyamatos utazás a 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ), Nagyvárad (autóbuszos városnézés), Király-hágó (pihenő), Körösfőn a református templom megtekintése. Séta Erdély fővárosában, Kolozsváron, Hunyadi Mátyás szülővárosában, a történelmi belvárosban: Főtér, Szent Mihály-templom, Mátyás király lovasszobra és szülőháza, Bocskai szülőháza. Marosludas, Radnót, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Tibódba. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
2. nap: Székelyudvarhely – Székelyderzs – Farkaslaka – Korond – Szejkefürdő
Reggeli után Udvarhelyszéken barangolunk. Székelyudvarhely: városnéző séta és szabadprogram. Folytatjuk napunkat Székelyderzs unitárius templomába, amely az UNESCO világörökség része. Nyikó-mentén utazunk tovább Farkaslakára: Tamási Áron síremléke. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Szejkefürdő: a „legnagyobb székely” Orbán Balázs sírja a székely kapukkal. Vacsora, majd közös batyus mulatság és ismerkedési est vendéglátóinkkal közösen, helyi zenész közreműködésével a Kultúrházban.
 
3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Csíksomlyó
Reggeli után a zeteváraljai Küküllő-gát érintésével a Libán-tetőn (1000 m) keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Megálló, rövid szabadidő Gyergyószentmiklós Főterén. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban, mely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye. Délután Székelyföld legnagyobb katolikus búcsújáró helyére, Csíksomlyóra utazunk. Meglátogatjuk a Kegytemplomot, és az ötszáz éves csodatevő Boldogasszony szobrát. Szabadprogram, majd visszautazunk Tibódba.
 
4. nap: Csíksomlyói búcsú
Nemzeti zarándoklat. Reggeli után (06:30 óra) utazás Máréfalva, Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda, Csíksomlyó útvonalon. Felvonulás a Boldogasszony Zarándokvonat utasaival közösen alakított keresztaljjal. Részvétel a csíksomlyói fogadalmi búcsún: ünnepi szentmise a hegynyeregben. Délután szabadprogram, majd visszautazás Tibódba.
 
5. nap: Oroszhegy – Ivó – Madarasi-Hargita
Reggeli után Oroszhegyre utazunk, ahol lehetőségünk nyílik egy pálinkafőzde meglátogatására. A település szilvapálinkájáról híres, ahol évente több tízezer liter pálinkát főznek. A főzdelátogatás során lehetőség lesz kóstolni és vásárolni a hagyományosan készített nedűből. Napunkat a „székelyek szent hegyére” tett kirándulásunkkal folytatjuk. Utazás Ivóig busszal, majd onnan helyi szállítóeszközökkel a Menedékházakig (1675 m). Innen pedig gyalogtúrával a Madarasi-Hargita (1801 m) csúcsára. Pisztrángozási lehetőség Ivóban (egyénileg fizetendő). Visszautazás a szálláshelyre, vacsora, majd szabadprogram.
 
6. nap: Székelykeresztúr – Segesvár – Marosvásárhely – Budapest – Párkány
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás a Székelykeresztúr (Gyárfás kúria), Ispán-kút, Segesvár (rövid városnézés), Balavásár, Ákosfalva, Marosvásárhely (Teleki Téka meglátogatása és séta a főtéren), Nyárádtő, autópálya, Király-hágó, Nagyvárad, Berettyóújfalu (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), 4-es út, Budapest, Párkány útvonalon. Várható érkezés késő este.
FONTOS: Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a több százezres tömeg miatt az autóbuszok a vasútállomásnál teszik le zarándokainkat, ide fut be a Boldogasszony zarándokvonat és velük együtt egy keresztaljként vonulunk fel gyalogosan a búcsú helyszínére. Ez körülbelül 5 km oda és 5 km vissza. Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő ez a nap, megfelelő fizikai egészségnek örvend.
Részvételi díj: 79 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 5 éj szállást félpanziós ellátással, a mulatságra a zenész költségét (ital egyénileg), a hargitai kirándulásra a szállító eszköz költségét, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 50 RON/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 3.000/fő 80 éves korig.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Andrea, Ilma nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Vértessomló zarándoklat

Örülök, hogy újra utazhatunk!

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -