Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Nemzeti zarándoklat a csíksomlyói búcsúba

2018. május 16-21.   (6 nap / 5 éjszaka)
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal) Tibódon
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
03:30 óraPárkány
03:45 óraEsztergom
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Program: 1. nap: Párkány – Budapest – Nagyvárad – Király-hágó – Körösfő – Kolozsvár – Tibód
Folyamatos utazás a 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ), Nagyvárad (autóbuszos városnézés), Király-hágó (pihenő), Körösfőn a református templom megtekintése. Séta Erdély fővárosában, Kolozsváron, Hunyadi Mátyás szülővárosában, a történelmi belvárosban: Főtér, Szent Mihály-templom, Mátyás király lovasszobra és szülőháza, Bocskai szülőháza. Marosludas, Radnót, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Tibódba. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
2. nap: Székelyudvarhely – Székelyderzs – Farkaslaka – Korond – Szejkefürdő
Reggeli után Udvarhelyszéken barangolunk. Székelyudvarhely: városnéző séta és szabadprogram. Folytatjuk napunkat Székelyderzs unitárius templomába, amely az UNESCO világörökség része. Nyikó-mentén utazunk tovább Farkaslakára: Tamási Áron síremléke. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Szejkefürdő: a „legnagyobb székely” Orbán Balázs sírja a székely kapukkal. Vacsora, majd közös batyus mulatság és ismerkedési est vendéglátóinkkal közösen, helyi zenész közreműködésével a Kultúrházban.
 
3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Csíksomlyó
Reggeli után a zeteváraljai Küküllő-gát érintésével a Libán-tetőn (1000 m) keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Megálló, rövid szabadidő Gyergyószentmiklós Főterén. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban, mely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye. Délután Székelyföld legnagyobb katolikus búcsújáró helyére, Csíksomlyóra utazunk. Meglátogatjuk a Kegytemplomot, és az ötszáz éves csodatevő Boldogasszony szobrát. Szabadprogram, majd visszautazunk Tibódba.
 
4. nap: Csíksomlyói búcsú
Nemzeti zarándoklat. Reggeli után (06:30 óra) utazás Máréfalva, Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda, Csíksomlyó útvonalon. Felvonulás a Boldogasszony Zarándokvonat utasaival közösen alakított keresztaljjal. Részvétel a csíksomlyói fogadalmi búcsún: ünnepi szentmise a hegynyeregben. Délután szabadprogram, majd visszautazás Tibódba.
 
5. nap: Oroszhegy – Ivó – Madarasi-Hargita
Reggeli után Oroszhegyre utazunk, ahol lehetőségünk nyílik egy pálinkafőzde meglátogatására. A település szilvapálinkájáról híres, ahol évente több tízezer liter pálinkát főznek. A főzdelátogatás során lehetőség lesz kóstolni és vásárolni a hagyományosan készített nedűből. Napunkat a „székelyek szent hegyére” tett kirándulásunkkal folytatjuk. Utazás Ivóig busszal, majd onnan helyi szállítóeszközökkel a Menedékházakig (1675 m). Innen pedig gyalogtúrával a Madarasi-Hargita (1801 m) csúcsára. Pisztrángozási lehetőség Ivóban (egyénileg fizetendő). Visszautazás a szálláshelyre, vacsora, majd szabadprogram.
 
6. nap: Székelykeresztúr – Segesvár – Marosvásárhely – Budapest – Párkány
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás a Székelykeresztúr (Gyárfás kúria), Ispán-kút, Segesvár (rövid városnézés), Balavásár, Ákosfalva, Marosvásárhely (Teleki Téka meglátogatása és séta a főtéren), Nyárádtő, autópálya, Király-hágó, Nagyvárad, Berettyóújfalu (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), 4-es út, Budapest, Párkány útvonalon. Várható érkezés késő este.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 79 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 5 éj szállást félpanziós ellátással, a mulatságra a zenész költségét (ital egyénileg), a hargitai kirándulásra a szállító eszköz költségét, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 50 RON/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 3.000/fő 80 éves korig.
Törzsutas kedvezménnyel: 75 900 Ft/fő (2018. április 15-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3000 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Csíksomlyói búcsú autóbusszal, szállodai elhelyezéssel

  2018. május 18-21.
Pünkösdi zarándoklat szállodai elhelyezéssel. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Klaudia nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Dr. Szőcs Gyula
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2715110. látogatónk.
Észak-Erdély 2010

Tavalyelőtt Közép-Erdély, tavaly Dél-Erdély. Belejöttünk. Tekintve, hogy útitársaink többsége mindkét programon részt vett, szívesen teljessé tettük volna Erdéllyel kapcsolatos ismereteinket. Ezt a vágyunkat szóvá is tettük. Így jöjjön be az ötösünk! A kívánság beteljesült, a Misszió Tours megszervezte az Észak-Erdély programot is. Így lettünk „tesztcsoport” mi, ötvenketten , az idei túránk alkalmával. Korábbi utazásainkról is csak pozitív előjelekkel nyilatkozhatunk, ugyanúgy, mint az ideiről. A különbség csak az, hogy Dél- és... Tovább...

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -