FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Szent II. János Pál Pápa Nyomában

2017. április 25-29.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Molnár Péter atya
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
04:00 óraDombóvár
05:30 óraBudapest, Hősök tere
Szállás: hotel * Krakkóban (2+3 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli
Program: 1. nap: Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. Első megállónk az UNESCO kulturális Világörökség listáján szereplő orawkai Magyar szentek templománál lesz. A XVII. századi fatemplomot 52 magyar szent fára festett képe díszíti. Folytatjuk utunkat a „Lengyelország gyöngyszemeként” számon tartott Zakopanéba. Elsőként a Fatimai Szűzanya kegytemplomhoz utazunk, ahol a modern szentély megtekintése után szentmisén veszünk részt. Programunk folytatásaként teszünk egy sétát Lengyelország legnépszerűbb síparadicsomának központjában, majd siklóval felmegyünk az 1123 m magas Gubalówkára, ahonnan szép időben csodálatos kilátás nyílik a Magas-Tátrára. Továbbutazunk, az esti órákban érkezünk Krakkóba, szállás elfoglalása (4 éj), majd vacsora.
2. nap: Reggeli után egész napos városnézés Krakkóban, „ahol Lengyelország szíve dobog”. Városnézésünket a Wawelben kezdjük, ahol a királyi palota mellett elhaladva felkeressük a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét, a katedrálist. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. A Wawel megtekintése után napunkat Krakkó történelmi belvárosában folytatjuk. A „királyi útvonalon” sétálunk le a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok áll. Szabadprogram után a Florianska utcán keresztül érkezünk a Flórián kapuig és a Barbakánig. Zarándoklatunkat az Isteni Irgalmasság bazilikában folytatjuk. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa 2000-ben rendelte el. 2002-ben felépült Szent Fausztina rendjének kolostora mellett az Isteni Irgalmasság temploma. Felkeressük a kolostort és Szent Fausztina sírját, majd a bazilikát, és annak altemplomában található Szentek Közössége magyar kápolnát. Szentmise után napunkat a közelben található, újonnan épült Szent II. János Pál-bazilika megtekintésével fejezzük be. Utazás a szálláshelyre, vacsora.
3. nap: Reggeli után napunkat Czestochowába, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen töltjük. „Lengyelország lelki központja”, ahová évente 5-6 millió zarándok érkezik, hogy imádkozzon a Fekete Madonnához. Felkeressük a kegykápolnát és a bazilikát, majd szentmise után keresztút a kolostor falain. Szabadprogram után késő délután visszautazás Krakkóba, majd vacsora.
4. nap: Reggeli után elsőként Wadowicét keressük fel, mely Szent II. János Pál pápa szülővárosa. Séta a városban, mely halála óta zarándokhellyé vált. Szentmise a bazilikában, majd zarándoklatunk következő állomása a jeruzsálemi Kálvária mintájára épült szentély, Kalwaria Zebrzydowska lesz. Lengyelország egyik legfontosabb, ferences szerzetesek által őrzött híres zarándokhelye, mely az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Visszautazás a szálláshelyre, majd vacsora.
5. nap: Reggeli után hazafelé indulunk, útközben azonban felkeressük Ószandecet, ahol a világ legnagyobb – 7 méter magas – székelykapuján keresztül jutunk az Árpád-házi Szent Kinga által alapított klarissza kolostorhoz. Főhajtás a szent sírjánál a Szentháromság-templomban, majd szentmise. Hazautazás Felvidéken keresztül Dombóvárra, várható hazaérkezés a késő esti órákban.
Részvételi díj: 69 900 Ft/fő, mely tartalmazza A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára (2+3 fős fürdőszobás stúdiókban) félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), a csoportkísérő-idegenvezetést (helyi magyar idegenvezető Orawkától Ószandecig), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást is.
A részvételi díj nem tartalmazza Külön fizetendő a helyi idegenforgalmi adó és a belépőjegyek (Ennek összegét a későbbiekben pontosítjuk.).
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Tivadar nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Útra keltünk ...

A Művelődési kör eddigi legnagyobb kirándulását tette meg, ezúttal Erdély szépségeit fedeztük fel. 2009.07.21-én 29 fővel indultunk Erdőkürtről, Berettyóújfaluban csatlakoztak hozzánk békésszentandrási és békéscsabai utastársaink. Innen folytattuk utunkat, estére érkezvén Tibódba a szállásadóinkhoz. Itt úgy fogadtak minket, mint régi kedves ismerősöket. Úgy gondolom minden résztvevő nevében mondhatom, hogy felejthetetlen napokat töltöttünk itt, gyönyörű tájakon, nagyon kedves emberek között. Köszönet ezért a Művelődési körnek a... Tovább...

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -