FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
SZENT MÁRTON ZARÁNDOKVONAT

2016. július 9. szombat
Fővédnök: Dr. Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke
Lelkivezető: Bábel Balázs érsek
Utazás: különkocsik, 2. osztályú termes kocsik, vonatrádió hangosítással
Indulás: 06:30 Budapest, Déli pályaudvar
Program: Érkezők fogadása a Déli pályaudvaron, majd a zarándokok megáldása után útnak indul zarándokvonatunk. A zarándoklat lelki programjának része a vonatos utazás is, melyet közös programok, imák, éneklések és a látnivalók ismertetése tesz tartalmassá. Utazás a Székesfehérvár – Veszprém útvonalon Szombathelyre. A vasútállomásról közös keresztaljként, énekelve és imádkozva vonulunk (3 km) a Szent Márton emlékév központi eseményeként bemutatott ünnepi szentmise helyszínére.
Márton Kr. u. 316-ban vagy 317-ben született Savariában. Szülei jómódban élő pogányok voltak. Apja a római légió tisztjeként szolgált, így Márton 15 évesen apja kívánságára katonai szolgálatra jelentkezett. Légióját Galliába, Franciaországba küldték, ahol egy napon a téli nagy hidegben megosztotta köpenyét egy koldussal. Másnap álmában Krisztust látta abban a köpenydarabban, amelyet a fázó koldusra terített. Krisztus így szólt a fiatal katonához: „Márton, a hittanuló öltöztetett engem ebbe a köpenybe.” 22 évesen keresztelkedett meg, majd 2 év múlva lépett ki a seregből. Ezután a poitiers-i püspök szolgálatába állt, majd hazarét Pannóniába. Hazatérte után megkezdte térítő munkáját, többek között az édesanyját is keresztény hitre vezette. Az eretnekek elűzték Savariából, így Milánón keresztül visszatért Poitiersbe, ahol remeteségbe vonult, ahol sokan csatlakoztak hozzá. Márton összefogta, szervezte a remeték életét, élete legfőbb céljának a keresztény hit terjesztését tartotta. 371-ben tiltakozása ellenére Tours püspökévé választották. Később Marmoutierben telepedett le ahol folytatta hittérítő munkáját, járta a falvakat, lerombolta a pogány bálványokat, helyükön templomot épített. Csodák sora kísérte Márton püspök működését: betegek gyógyítása, halottak feltámasztása, ördögtől megszállottak megszabadítása volt a bizonyítéka az ő isteni kiválasztottságának. Fáradhatatlanul dolgozott a hit terjesztésén 397. november 8-án bekövetkezett haláláig.
Az ünnepi szentmise után a Püspöki Palota mellett elhaladva a Sarlós Boldogasszony székesegyháznál folytatódik zarándoklatunk programja. Az irgalmasság szentévében a Szent Márton évi bronzkapun keresztül jutunk a bazilikába, mely egyben az irgalmasság kapuja is. A bronzkapu kazettáiban Szent Márton életének egy-egy eseményei láthatóak. A Szent Márton születésének 1700. évfordulójára meghirdetett jubileumi évre készült, rendkívül nagy művészeti értéket képviselő bronzkapu Veres Gábor szobrászművész alkotása. Közös ima és ének a székesegyházban, majd rövid szabadprogram után a Szent Márton templom érintésével visszavonulás a vasútállomásra, ahonnan zarándokvonatunkkal robogunk vissza Budapestre. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Várható hazaérkezés a budapesti Déli pályaudvarra az esti órákban.
A menetrend és ezáltal a program is változhat! A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
Részvételi díj: 8 990 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést, a programokat a teljes út alatt és a zarándok csomagot.

Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Hotel Karos Spa 4* Superior
Köszöntjük névnapjukon
Béla nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Zarándoklat Pálosszentkútra és Szegedre 2017

Tisztelt Utazási Iroda Munkatársai! Meghatódva írom ezeket a sorokat. Köszönetemet szeretném kifejezni a vasárnapi Pálosszentkúti út lebonyolításáért. Nekem igen meghatározó út volt, hiszen az utazásszervező kollegák tudják, hogy kb. 3 útra is próbáltam eljutni, de sajnos csak ez sikerült. Pálos atyáknak külön köszönet azért a lelki megújulásáért amit elértek. Fontos volt számomra -mint Pálos Baráti kör tagja - eljussak Pálosszentkútra. Könnyekig meghatott az a fogadás, a zászlós bekisérés a kegyhelyre!!! Én ilyet eddig csak... Tovább...

L.S.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -