2018. július 2-8.   (7 nap / 6 éjszaka)
Szállás: hotel **/*** (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, Franciaországban autóbusszal, Párizsban gyalogosan és tömegközlekedési eszközökkel
Lelkivezető: Papp László egyeki plébános
Program: 1. nap: Budapest – Párizs
Utazás az Air France 06:25 órakor induló járatával Párizsba, érkezés 08:50 órakor. Délelőtt megkezdjük az ismerkedést a francia fővárossal. Séta a Montmartre-on: Sacre Coeur (Szent Szív) Bazilika, mely Párizs második leglátogatottabb nevezetessége. Ezt követően a Szent Péter-templomba látogatunk el, ahol Loyolai Szent Ignác vezetésével 1534-ben letették a fogadalmat a Jézus Társaságát alapító első jezsuiták. Szentmise. Ezt követően Párizs ikonikus nevezetességét, az Eiffel-tornyot keressük fel, mely az 1889-es világkiállításra készült és a világ egyik legnépszerűbb épülete. 324 m magasságával évtizedekig a világ legmagasabb építménye volt. Lifttel felmegyünk a 2. emeletig, ahonnan remek panorámában gyönyörködhetünk. Ezt követően utazás a szállodába, fakultatív vacsora.
 
2. nap: Párizs
Reggeli után folytatjuk párizsi zarándoklatunkat. Buszos városnézés során felkeressük a város nevezetességeit: Diadalív, melynek építését I. Napóleon császár rendelte el. Itt kezdődik Párizs legelőkelőbb sugárútja, a Champes Élysées. A sugárút keleti végén fekszik a Concorde-tér, melynek közepén áll az egyiptomi hieroglifákkal díszített obeliszk, ami egykor a luxori templom bejáratánál állt. Napunkat az Irgalmas nővérek templomában folytatjuk, ahol a Csodás érem látnokának, Labouré Szent Katalinnak, és a Szeretet Leányai Társulat (ismertebb nevükön vincés vagy irgalmas nővérek) társalapítójának, Marillac Szent Lujzának ép testét őrzik. Ezt követően a „szegények atyjának”, Páli Szent Vincének a sírját keressük fel, majd a rend alapítójának, Gondviselésről nevezett Boldog Máriának a sírjához látogatunk el. Szentmise, majd az Invalidusok dómját keressük fel, ahol egy hatalmas szarkofágban Napóleon császár nyugszik. Visszatérés a szállodába, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Paray-le-Monial – Lyon
A korai reggeli után elköszönünk Párizstól és továbbutazunk Franciaország egyik legfontosabb zarándokhelyére, Paray-le-Monialba. Az itt található vizitációs apácakolostorban élt Alacoque Szent Margit, akinek révén a város Jézus Szent Szíve tiszteletének központja lett. A délutáni érkezést követően felkeressük a kolostort, ahol a szent ereklyéit őrzik, majd szentmise a Szent Szív bazilikában. A késő délutáni órákban folytatjuk utunkat a Lyonban vagy közelében található szállodába. Érkezés az esti órákban, majd fakultatív vacsora.
 
4.nap: Lyon – Dardilly – Lyon
A délelőttöt Lyonban töltjük, mely felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Kacskaringós utcácskái és nyüzsgő terei magával ragadják az utazót, este pedig megcsodálhatjuk a több, mint 200 kivilágított épület egy részét. Az óvárosban tett sétánk során többek között felkeressük a reneszánsz negyedet, a XII. századi St. Jean-katedrálist, majd a Fourviere hegyen a Basilique de Notre Dame-ot. Délután Dardilly-be utazunk, ahol Vianney Szent János szülőházát és keresztelésének templomát keressük fel. Szentmise után visszautazás a szállodába, majd fakultatív vacsora.
 
5.nap: Lyon – Ars-sur-Formans – Lyon
Reggeli után egy egész napot töltünk Vianney Szent János működésének helyszínén, Ars-sur-Formans-ban. Felkeressük a plébánosok védőszentjének házát, a szent szívét őrző különálló kápolnát, az általa alapított Gondviselés házát és a benne külön bejárattal rendelkező örökimádás kápolnát, majd a bazilikát, melyben épen maradt testét őrzik. Szentmise után a pásztorfiúval való találkozás helyszínének, a grófi kastélynak a megtekintése (kívülről), ahol az ő anyagi segítője élt. Felkeressük a múzeumot, ahol viaszbábuk segítségével végig követhetjük életének legfontosabb eseményeit, majd a Szent II. János Pál pápa nemzetközi szemináriumot. Az esti órákban visszautazás Lyonba, fakultatív vacsora.
 
6.nap: Nevers – Párizs
Korai reggeli után Párizs felé indulunk. Útközben felkeressük Nevers városát, ahol a lourdes-i látnok, Szent Bernadett romlást nem látott testét őrzik a kolostor templomában. Szentmise. Ezt követően folytatjuk utunkat, és az esti órákban érkezünk meg a Párizs környéki szálláshelyünkre. Szobák elfoglalása, majd fakultatív vacsora.
 
7.nap: Párizs – Budapest
Reggeli után a Notre-Dame-székesegyházat keressük fel, mely a francia gótikus építészet ikonikus remekműve. A Szűz Máriának szentelt, 5 hajós bazilika kincstárában őrzik Jézus töviskoronáját, valamint keresztjének és szegeinek egy darabját. A 6000 hívő befogadására képes székesegyház 1991-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Séta Párizs legöregebb hídján, a Pont Neuf-ön, majd elsétálunk a Louvre-hoz. Szabadidő vagy hajókázás a Szajnán. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az Air France 20:50-kor induló menetrend szerinti repülőjáratával, érkezés Budapestre 23:00 órakor.
A repülőtársaság esetleges járatmódosítása miatt a programváltozás jogát fenntartjuk.
Részvételi díj: 209 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét menetrend szerinti repülőjárattal Párizsba és vissza Budapestre (személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 12 kg) és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 6 éjszakára reggelivel, valamint az idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (árfolyamtól függően kb. 40 000 Ft/fő),a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 100 Euró), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele.
Előfoglalási kedvezménnyel: 203 600 Ft/fő (2018. január 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 199 400 Ft/fő (2018. június 1-ig)
Vacsora felár: 34 600 Ft/fő
Egyágyas felár: 62 700 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 3850 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további téjákoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!