2018. május 17-21.   (5 nap / 4 éjszaka)
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
01:00 óraSzombathely, vasútállomás
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Program: 1. nap: Szombathely – Budapest – Nagyvárad – Király-hágó – Körösfő – Kalotaszentkirály
Folyamatos utazás a 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ), Nagyvárad (autóbuszos városnézés), Király-hágó (pihenő), Körösfő (jellegzetes fazsindelyes kalotaszegi református templom megtekintése) útvonalon. Szállás elfoglalása Kalotaszentkirályon (1 éj), vacsora.
 
2. nap: Kolozsvár – Marosvásárhely – Oroszhegy
Séta Erdély fővárosában, Kolozsváron, Hunyadi Mátyás szülővárosában, a történelmi belvárosban: Főtér, Szent Mihály-templom, Mátyás király lovasszobra és szülőháza, Bocskai szülőháza. Marosvásárhelyen Teleki Téka meglátogatása és séta a főtéren. Radnót, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Oroszhegyre (3 éj). Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
3. nap: Csíksomlyói búcsú
Nemzeti zarándoklat. Reggeli után (06:30 óra) utazás a Máréfalva, Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda útvonalon. A vasútállomástól felvonulás a Boldogasszony Zarándokvonat utasaival közösen alakított keresztaljjal. Főhajtás a Kegytemplomnál, majd felvonulás a Makovecz tervezte szabadtéri oltárhoz. Részvétel a csíksomlyói fogadalmi búcsún: ünnepi szentmise a hegynyeregben. Délután szabadprogram, majd levonulás, visszautazás Oroszhegyre, vacsora.
 
4. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros
Reggeli után Gyergyószentmiklósra utazunk, ahol kora délelőtt részt veszünk a Boldogasszony zarándokvonat utasaival és a helyiekkel közösen a hagyományos pünkösdvasárnapi szabadtéri szentmisén. Napunk a Székelyföld két kiemelkedő természeti látványosságának megtekintésével folytatjuk. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban. Vacsora a vendéglátó házaknál, majd közös mulatság a vendéglátókkal.
 
5. nap: Székelyudvarhely – Farkaslaka – Korond – Budapest – Szombathely
Elköszönés vendéglátóinktól. Városnéző séta Székelyudvarhely központjában. Hazautazás Farkaslaka (Tamási Áron síremléke), Korond (Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban), Balavásár, Ákosfalva, A3 autópálya, Nagyvárad, Berettyóújfalu (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), 4-es út, M0, Budapest, Szombathely útvonalon. Várható érkezés késő este/éjjel.
Részvételi díj: 63 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 4 éj szállást félpanziós ellátással, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést. .
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 40 RON/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő 80 éves korig.
Előfoglalási kedvezménnyel: 62 000 Ft/fő (2018. január 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 60 700 Ft/fő (2018. április 16-ig)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további téjákoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!