FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Zarándoklat Fatimába

2018. október 16-21.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Fodor József helynök
Utazás: A TAP Portugal légitársaság menetrend szerinti járatával a Budapest/Lisszabon/Budapest útvonalon. Portugáliában kényelmes, légkondicionált autóbusszal.
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Lisszabon
Találkozás a Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, majd utazás a 16:10 órakor induló menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. Érkezés 19:00 órakor, majd autóbuszos transzfer Fatimába. Szobák elfoglalása a Kegyhely közelében található szállodában (5 éj), fakultatív vacsora.
 
2. nap: Santarém – Fatima – Aljustrel
Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre-templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában, majd visszautazás a szállodába. Fakultatív vacsora. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap: Batalha – Alcobaça – Nazaré – Sítió
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Alcobaçában folytatjuk, ahol Portugália legnagyobb templomát, az UNESCO világörökség részét képező Mosteirode Santa Maria de Alcobaça (Szent Szűz) apátságot tekintjük meg. A délutánt Nazaré halászfalujában töltjük. Szabadprogram a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton, mely során akár siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklafalon található Sítióba, ahol a csodálatos kilátás mellett felkeressük a kicsiny Ermida da Memória-kápolnát és a Nossa Senhora da Nazaré-templomot, melyben a Nazaréi Miasszonyunk szobrát őrzik. Este visszautazás Fatimába, fakultatív vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
4. nap: Fatima
Reggeli után az egész napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jacinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret – mely kétszer nagyobb a római Szent Péter térnél – félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este fakultatív vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
5. nap: Cabo da Roca – Lisszabon
Szentmise, majd reggeli a szállodában, mely után az európai kontinens legnyugatibb csücskéhez, a Cabo da Roca sziklaszirthez utazunk. Magányos világítótorony és egy márvány kereszt áll az óceánba meredeken zuhanó sziklafal tetején, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen azúrkék víztömegre. Itt igazán átérezhetjük a teljes ismeretlenségbe induló nagy portugál felfedezők bátorságát. Napunk hátralévő részét a portugál fővárosban, Lisszabonban töltjük. Európa egyik legszebb városa – a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A városnézésünket Lisszabon szimbólumánál, a Felfedezők emlékművénél és a Belém-toronynál kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképületet, a Mosteirodos Jerónimos kolostort ill. templomát keressük fel. A Praça do Comérciótól felmegyünk a román stílusú Sé-katedrálishoz, majd a Szent Antal-templomhoz, amely azon a helyen áll, ahol Portugália védőszentje, Páduai Szent Antal született. A lüktető forgalmú sétálóutcában, a rua Augustán lesz szabadprogram, majd a IV. Pedro királyról (Praça de D. Pedro IV) elnevezett térről, a köznyelv szerint a Rossioról visszautazás Fatimába. Fakultatív vacsora, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
6. nap: Lisszabon – Budapest
A korai reggeli után autóbuszos transzfer a lisszaboni repülőtérre. Utazás Budapestre a 10:55-kor induló menetrendszerinti járattal. Érkezés 15:25 órakor.
A repülőtársaság esetleges járatmódosítása miatt a programváltozás jogát fenntartjuk.
Részvételi díj: 136 400 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba és vissza Budapestre (1 db max 8 kg-os kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os poggyásszal), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára reggelivel és a csoportkísérő-idegenvezetést a teljes út alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza a reptéri illetéket (árfolyamtól függően kb. 47.000 Ft/fő), a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 60-70 Euró), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4.470 Ft/fő 80 éves korig.
AKCIÓS részvételi díj: 129 900 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 470 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Rudolf nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Lélelkúton a sziklák között. Ezt a címet adnám a zarándoklatnak. Úgy érzem, hogy a lelkem templomát építettem. Köszönetem Mindenkinek szól!

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -