FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Zarándoklat Franciaországba - francia szentek nyomában

2017. május 4-10.   (7 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Szenes István atya
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, Franciaországban légkondicionált autóbusszal, Párizsban gyalogosan és tömegközlekedési eszközökkel
Szállás: hotel **/*** (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora a szálláshelyen)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Program: 1. nap: Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren a reggeli órákban. Utazás az Air France 10:10 órakor induló menetrend szerinti repülőjáratával a párizsi Charles de Gaulle reptérre. Érkezés 12:30 órakor. A délutáni órákban megkezdjük az ismerkedést a francia fővárossal, Párizzsal. Elsőként a Krisztus Szent Szívének tiszteletére épült Sacré Cœur-bazilikát keressük fel, majd a Szent Péter-templomba látogatunk el. Párizs egyik legrégebbi templomában Loyolai Szent Ignác vezetésével 1534-ben tették le a fogadalmat a Jézus Társaságát alapító első jezsuiták. Napunkat a Festők terén fejezzük be, majd utazás a szálláshelyre, szobák elfoglalása és vacsora (2 éj).
 
2. nap: Reggeli után folytatjuk párizsi zarándoklatunkat. Napunkat az Irgalmas nővérek templomában kezdjük, ahol a Csodás érem látnokának, Labouré Szent Katalinnak, és a Szeretet Leányai Társulat (ismertebb nevükön vincés vagy irgalmas nővérek) társalapítójának, Marillac Szent Lujzának a romlatlan testét őrzik. Ezt követően a közeli templomban a „szegények atyjának”, Páli Szent Vincének a sírját keressük fel, majd a Segítő Nővérek anyaházát és a rend alapítójának, Gondviselésről nevezett Boldog Máriának a sírjához látogatunk el. Szentmise után az Invalidusok dómjához utazunk, ahol egy hatalmas szarkofágban Napóleon császár nyugszik. Napunkat Párizs jelképénél, az Eiffel-toronynál folytatjuk, majd a francia gótikus építészet remekművét, a Notre-Dame-katedrálist keressük fel. Visszautazás a szállodába, majd vacsora.
 
3. nap: A korai reggeli után Párizstól elköszönve folytatjuk zarándoklatunkat, és a délutáni órákban érkezünk meg Franciaország egyik legfontosabb zarándokhelyére, Paray-le-Monialba. Az itt található vizitációs apácakolostorban élt Alacoque Szent Margit, akinek révén a város Jézus Szent Szíve tiszteletének központja lett. Felkeressük a kolostort, ahol a szent ereklyéit őrzik, majd szentmise a Szent Szív bazilikában. A késő délutáni órákban folytatjuk utunkat a Lyonban vagy közelében található szállodába (3 éj). Érkezés az esti órákban, majd vacsora.
 
4. nap: Reggeli után Vianney Szent János nyomában járunk. Elsőként Dardilly-be utazunk, ahol szülőházát és keresztelésének templomát keressük fel. Szentmise után visszautazunk Lyonba, ahol a délutánt töltjük. Az UNESCO világörökség részét képező óvárosban tett sétánk során többek között felkeressük a reneszánsz negyedet, a XII. századi St Jean-katedrálist, majd a Fourviere hegyre felkapaszkodva a Basilique de Notre Dame-ot. Visszautazás a szállodába, majd vacsora.
 
5. nap: Reggeli után egy egész napot töltünk Vianney Szent János működésének helyszínén, Ars-sur-Formans-ban. Felkeressük a plébánosok védőszentjének házát, a szent szívét őrző különálló kápolnát, az általa alapított Gondviselés házát és a benne külön bejárattal rendelkező örökimádás kápolnát, majd a bazilikát, melyben épen maradt testét őrzik. Szentmise után a pásztorfiúval való találkozás helyszínének, a grófi kastélynak a megtekintése (kívülről) következik, ahol az ő anyagi segítője élt. Felkeressük a múzeumot, ahol viaszbábuk segítségével végig követhetjük életének legfontosabb eseményeit, majd a Szent II. János Pál pápa nemzetközi szemináriumot. Az esti órákban visszautazás Lyonba. Vacsora a szállodában.
 
6. nap: Reggeli után Párizs felé indulunk. Útközben felkeressük Nevers városát, ahol a lourdes-i látnok, Szent Bernadett romlást nem látott testét őrzik a kolostor templomában. Szentmise után folytatjuk utunkat és az esti órákban érkezünk meg a Párizs környéki szálláshelyünkre (1 éj). Szobák elfoglalása majd vacsora.
 
7. nap: Reggeli a szállodában, majd városnézés és szabadprogram Párizsban. Hazautazás a 20:45-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 22:55 órakor.
Részvételi díj: 184 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét menetrend szerinti repülőjárattal Párizsba és vissza Budapestre (kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), valamint az idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illeték (40.000 Ft), a helyi idegenforgalmi adó, a párizsi tömegközlekedési napijegy és a belépőjegyek árát (összesen kb. 80-100 Euró).
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Tivadar nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Köszönet a Boldogasszony Zarándokvonatért

Tisztelt Misszió Tours! Mint a Boldogasszony Zarándokvonat volt utasa, szeretném megköszönni Önöknek a gazdag programot, a professzionális szervezést, mely még az apró részletekre is kiterjedt, a hozzáértést, a kedvességet, a megvalósított zarándok-program átélt hitelességét. Mindnyájuknak hálás vagyok. Elsősorban Budai Lászlónak, aki lenyűgöző biztonsággal tartotta kezében a lebonyolítás ezer szálát és irányította egész profi csapatát. És milyen szépen és a minket fogadók öröméhez és lelkesedéséhez méltó módon tudta viszonozni... Tovább...

K.G.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -