FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Zarándoklat Máriaradnára és Szegedre

2016. október 30. vasárnap
Lelkivezető: Szabó István atya
Utazás: kényelmes autóbusszal
Indulás:
06:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Program: Folyamatos utazás az M5 – M43 – Nagylak – Arad útvonalon a történelmi Magyarország egyik legjelentősebb kegyhelyére, Máriaradnára. Szentmise a 2015-ben teljesen felújított bazilikában, majd felkeressük a rendházat és a hálaképek folyosóját.
A ferences szerzetesek radnai kápolnájának 1668-ban adományoztak egy papírra nyomtatott szentképet, mely a napjainkban is tisztelt csodatevő kegykép. Máriaradna nagy tisztelete 1695-ben kezdődött, amikor a törökök felégették a máriaradnai fakápolnát. A templom és teljes berendezése a lángok martalékává vált, kivéve a kegyképet, mely sértetlen maradt. Ezt követően több csoda és csodás gyógyulás is történt a kegyhelyen, így méltán nagyra becsült zarándokhely.
Szabadprogram után a kora délutáni órákban folytatjuk zarándoklatunkat Szegedre. A megérkezést követően városnéző sétánkat a Széchenyi téren kezdjük, ahol a neobarokk városháza és a Sóhajok Hídja található. Innen a Klauzál téren keresztül érkezünk a város legimpozánsabb és leghíresebb terére, a Dóm térre. Itt áll a Magyarok Nagyasszonya székesegyház, mely a 20. század elején épült neoromán stílusban. A templom megtekintése után szabadprogram, majd a szeged-alsóvárosi Havas Boldogasszony ferences templomot keressük fel.
A templomnak nagy szerepet tulajdonítottak már a török hódoltság idején is, ugyanis Mátyás királyunk ekkor többször is eljött az itt található Szűzanya képhez (mely a római Santa Maria Maggiore bazilikában lévő kegykép korai barokk másolata) imádkozni hálája és tisztelete jeléül. A kegykép, mely a Napbaöltözött Asszonyt ábrázolja egy tűzvész során eltűnt. Csak 80 év múlva került újból vissza, mikor is egy török katona a közeli mocsárban megtalálta és elvitte a templomhoz. A szegedi Segítő Boldogasszony számos veszedelemben és bajban segítette a lakosságot és a zarándokok sokaságát. Többek között neki tulajdonítják az 1697-es zentai győzelmet a török hadsereggel szemben, ugyanis a legendák szerint a csata idején a kép lebegni kezdett és ez a török katonákat megrémítette. Továbbá a 18-19. századi négy tűzvész ideje alatt is sértetlen maradt. Ezen felül több csodás gyógyulás és bűnösök „Pál fordulása” köthető a Segítő Szűzanya képéhez.
Hazautazás az M5-ös autópályán Budapestre. Várható hazaérkezés az esti órákban.
Részvételi díj: 9 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek költségét.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 500 Ft/fő.

Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Tivadar nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Misszió Zarándokvonat – Csíksomlyó - 2022

"Nagyon tartalmas zarándoklatunk volt. Bár az elején még kicsit kételkedve álltam az úthoz, mert emelt szintű vizsgám volt aznap és kicsit féltem a hosszú úttól, de kellemesen csalódtam. A vonaton egy remek, életvidám és profi csapat fogadott minket, akik mindenről gondoskodtak, hogy utunk lehetőleg gördülékeny és probléma mentes legyen. A csodás tájkép és a rengeteg együtt imádkozó zarándok minden felmerülő negatívumot kompenzált. Köszönöm szépen a felemelő zarándoklatot és a csodás emlékeket!"

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -