Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Adventi körkép - Zakopane, Krakkó, Kassa

2019. december 6-8.   (3 nap / 2 éjszaka)
Lelkivezető: Varga László atya, a váci székesegyház karnagya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 05:00 óra, Budapest, Hősök tere (Műjégpálya főbejárata előtti parkoló)
Szállás: hotel * Krakkóban (2+2, 2+3 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Zakopane – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. Megálló Zakopanéban, ami a Magas-Tátra ékszerdoboza, fővárosa, illetve Lengyelország téli fellegvára. Látogatás a Fatimai Szűzanya kegyhely templomában, ahol a nyugalmat és meghittséget árasztó szentélyt tekintjük meg. A templomot a helybéli hívek építették hálából Szent II. János Pál pápa életének 1981-es merénylet utáni megmentéséért. Ezt követően rövid szabadprogram. A helyi készítésű bőr-, gyapjú-, fatermékek, kézzel készített ékszerek, és ötletes ajándékok közül biztosan találunk nekünk megfelelő vásárfiát. Továbbutazunk és az esti órákban érkezünk Krakkóba. Szállás elfoglalása (2 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap: Krakkó
A mai napon Lengyelország egykori fővárosát, "Magiczny Krakow"-t, azaz a mágikus Krakkót fedezzük fel. Látogatásunkat a Wawelben kezdjük, ahol a királyi palota mellett elhaladva felkeressük a katedrálist, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. A Wawel olyan Krakkónak, mint Róma – minden út ide vezet. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. Ezután napunkat Krakkó történelmi belvárosában folytatjuk. A „királyi útvonalon” sétálunk le a város főterére: Rynek Główny-ra, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Szabadprogram az adventi hangulatot árasztó mesés belvárosban. Séta a feldíszített utcákon, vásárlás Főtéren standjainál, árkádjai alatt – karácsonyi díszek, kézműves termékek, borostyán ékszerek, édességek közül választhatunk, valamint érdemes megkóstolni a helyi sült kolbászt, pierogit, illetve felmelegedhetünk egy kis forralt bortól/sörtől. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Kassa – Budapest
Reggeli után búcsút veszünk Krakkótól. Hazautazás Felvidéken keresztül. Rövid városnéző séta Kassa központjában (Szent Erzsébet-dóm, Főtér) és szabadidő, mely során elvegyülhetünk az adventi forgatagban. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 36 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli, a csoportkísérő (teljes út alatt), a csoportkísérő-idegenvezetés (helyi magyar idegenvezető Zakopánétól Krakkóig) költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 40 PLN/fő, 2 EUR/fő), vacsora és egyágyas felárat, az útlemondási (stornó) biztosítás, valamint az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége: 1 500 Ft/fő 80 éves korig, 3 750 Ft/fő 80 év felett.
Vacsora felár: 6 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 8 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 500 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Advent Pozsonyban és Máriavölgyben

  2019. december 7.
A koronázóváros és a pálosok ősi kegyhelye ünnepi várakozásban. Tovább...

Advent Máriacellben

  2019. december 14.
Évzáró zarándoklat a festői kegyhelyen. Mariazellben az ádventi időszakban szinte egy meseváros fogadja az idelátogatókat. Minden a karácsony várásáról szól. Kórusok, zenekarok lépnek fel, a gyönyörűen feldíszített városban mindent beleng a mézeskalács, fahéj, puncs és narancs illata. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Jónás, Renátó nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
H A M A R O S A N ...

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3587158. látogatónk.
Wass Albert, a „Látó Ember” nyomában, Erdélyben 2009

Ez év július 30.-án egy hetes erdélyi-székelyföldi útra indult egy kaposvári csapat, Budai László, és a Misszió Tours szervezésében, vezetésével. Célunk az volt, hogy az általunk megélt, vagy még ismeretlen irodalmi élmények helyszíneit felkeresve, Wass Albert tűnni látszó lábnyomait, regényeinek helyszíneit felkeressük messzi Erdélyországban. Sipos Gábor, kolozsvári levéltáros, egyetemi docens vezetésével járhattuk be a Házsongárdi temető egy részét, koptattuk a Farkas – utcai református kollégium lépcsőit, hallgattunk egyetemi szintű... Tovább...

Dr. H.T.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -