FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT - Csíksomlyó 2022

2022. június 2-5.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Lelkivezető: Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, Burbela Gergely verbita és Tímár Asztrik ferences szerzetesek
Vidéki autóbuszos transzferlehetőség:
Szeretnénk lehetőséget nyújtani azon utasaink részére is a zarándokvonathoz történő kényelmes csatlakozáshoz, akik nem a zarándokvonat útvonalán laknak. Így nem kell előző nap felutazniuk, hogy a hajnali indulásnál ott tudjanak lenni időben a vasútállomáson, és hazaérkezésnél sem kell várakozniuk!
Most külön díj ellenében (egy irányba 3990 Ft/fő, oda-vissza útra 7990 Ft/fő) kényelmes autóbuszokkal utazhatnak Budapestre az indulásra, majd visszaérkezéskor haza az alábbi városokból.
Amennyiben igénybe szeretné venni, kérjük a jelentkezésnél válassza ki a felárat és megjegyzésbe írja be, hogy hol szeretne felszállni az autóbuszra! A pontos helyszínt és időpontot a későbbiekben adjuk meg. Helyek a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban állnak rendelkezésre! A transzfert kellő jelentkező esetén tudjuk biztosítani!
d) Szombathely – Sopron – Győr – Tatabánya – Budaörs – Budapest, Keleti-pu.
e) Nagykanizsa – Balatonlelle – Siófok – Székesfehérvár – Törökbálint – Budapest, Keleti-pu.
Utazás: különvonat, IC+ ülőhelyes kocsik, valamint 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás rövidebb megállásokkal oda-vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék az „S”- kocsiban.
Helyi közlekedés: várják a zarándokokat az állomásokon, a szállításukat is helyben szervezik, esetenként autóbuszokkal történik a közlekedés a szálláshelyek és a vasútállomások között.
Útvonal odafele: Budapest, Keleti pu. (05:20 óra) – Szolnok (06:52 óra) – Püspökladány (07:54 óra) – Nagyvárad (12:01 óra) – Kolozsvár (14:56 óra) – Marosvásárhely (17:58 óra) – Déda (19:29 óra) – Maroshévíz (20:51 óra) – Gyergyószentmiklós (21:37 óra) – Marosfő (22:15 óra) – Csíkszentdomokos (22:32 óra) – Csíkmadaras (22:45 óra) – Csíkszereda (23:12)
Hazafelé: Csíkszereda (06:04 óra) – Csíkmadaras (06:31 óra) – Csíkszentdomokos (06:46 óra) – Marosfő (07:07 óra) – Gyergyószentmiklós (10:20 óra) – Déda (11:52 óra) – Dés (13:54 óra) – Nagykároly (17:40 óra) – Debrecen (19:36 óra) – Püspökladány (20:28 óra) – Szolnok (21:14 óra) – Budapest, Keleti pu. (22:45 óra) útvonalon közlekedünk!
Fontos!
Az oda-, és visszaút erdélyi része nem ugyanaz. Odaúton felszállási lehetőség: Nagyvárad, visszaúton leszállási lehetőség: Nagykároly.
Szállás: A kategória: Színvonalasabb 2-3 ágyas fürdőszobás szobák vagy apartmanok.
B kategória: panziók, falusi vendéglátás és vendégházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal.
C kategória: zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6-8 ágyas (emeletes is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. (Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással.)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: (06.02., csütörtök): Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a kora reggeli órákban. Felszállási lehetőségekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések emelik a hangulatot a vonaton. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van. A nagyobb állomásokon meghatóan szép és ünnepélyes fogadtatásokban van részünk. Megérkezés a késő esti órákban majd a szállások elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: (06.03., péntek): Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat először Madéfalvára. Innen utazunk a GYIMESEK-völgyébe. GYIMESBÜKK vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd az ezeréves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, a Kontumáci kápolnát. A szabadtéri oltárnál szentségimádás a gyimesi csángókkal közösen, majd szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk a szálláshelyekre.
 
3. nap: (06.04., szombat): Korai reggeli után kelünk útra, hogy a közel fél kilométer hosszú különvonatunkkal megérkezünk a kora reggeli órákban Hargita megye központjába, ahol a vasútállomáson köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ. Csíkszereda: A cca. ezer fős Missziós Zarándokvonat utasai csatlakoznak hozzánk és egy nagy keresztaljként, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd a szabadtéri oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg megyünk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Visszautazás a szállásokra.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a gyimesbükki és a csíkszeredai vasútállomásról egy keresztaljként gyalogosan vonulunk az ezer éves határra és fel a búcsú helyszínére. Ez kb. 5 km, ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő a második és harmadik napi gyaloglás! Amennyiben ez gondot okozhat, kérjük jelentkezéskor jelezze!
 
4. nap: (06.05., vasárnap): Korai reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén pünkösdi szabadtéri szentmise. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Üdvözlések egyes vasútállomásokon. Érkezés Debrecenen és Szolnokon át Budapestre.
 
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 129 990 Ft/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) a szállást színvonalasabb 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal vagy apartmanokkal, a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat.
FONTOS: A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1860 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).
Részvételi díj: 99 990 Ft/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) a szállást (panziók, falusi vendéglátás és vendégházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat.
FONTOS: A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1860 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).
Részvételi díj: MEGTELT 84 990 Ft/fő, mely tartalmazza ("C" kategória) a szállást (zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6-8 ágyas (emeletes is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat.
FONTOS: A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1860 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 860 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Emma nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Boldogasszony Zarándokvonat

Tisztelt Budai László! Mi Önnel, az Önök szervezésében voltunk a Boldogasszony Zarándokvonattal Erdélyben, Csíksomlyón. Ezt az utat próbálnám meg most szavakkal megköszönni, amit úgy érzek, hogy szinte lehetetlen. A lelkem csordultig van örömmel és hálával amihez Ön és a munkatársai nagyon nagyban hozzájárultak. Többször és több helyen voltunk már zarándokúton, egyszer szintén Önökkel Fatimában, de ilyen lelki és fizikai élményt úgy érzem egyik út sem nyújtott, bár őszintén mondom, hogy mindegyik nagyon szép és jó... Tovább...

P.A-né és férje

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -