Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

2019. november 8-15.   (8 nap / 6 éjszaka)
Lelkivezetők: Michels Antal és Papp László atya
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Lisszabon, majd Porto–Lisszabon-Budapest útvonalon, Portugáliában kényelmes autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a kora hajnali órákban a TAP légitársaság járatával
Szállás: hotel **/*** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: Budapest – Lisszabon
Találkozás kora reggel a budapesti repülőtéren, majd utazás Lisszabonba.Érkezés után városnézés az ország fővárosában.Busszal és gyalogosan ismerkedünk a nevezetességekkel. Európa egyik legszebb városa – a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképületet, a Mosteirodos Jerónimos következik. Rövid szabadprogram, majd ezt követően kirándulás Európa végébe, Cabo da Rocaba. Magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Szabadidő, majd utazás Fatimába, szobák elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: Santarém – Fatima
Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a 7. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre-templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap: Fatima
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.
 
4. nap: Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben, Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabad programjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni, vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
5. nap: Coimbra – Santiago de Compostela
Reggeli után útra kelünk, első úticélunk Coimbra, mely sokáig Portugália fővárosa volt. A coimbrai egyetem az UNESCO kulturális világörökség része, Európa egyik legrégebbi egyeteme. A város védőszentje, aragóniai ill. portugáliai Szt. Erzsébet, II. András magyar király dédunokája, akit 1625-ben avatták szentté. Férje, Dénes király halála után Coimbrában alapított kolostort. Városnéző sétára indulunk, hogy megismerjük a város főbb nevezetességeit: Egyetem, régi és új székesegyház, Szent Klára kolostor, Santa Cruz templom. Szabadidő, majd továbbutazás Santiago de Compostelaba.
 
A Szent Jakab-út, azaz El Camino ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. A mai út Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből az ottani keresztényüldözés elől Észak-Spanyolországba. Itt azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Az út mentén a bencések kórházakat és rendházakat építettek. Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A középkortól kezdve, mikor a Szentföldre menő zarándoklatok ellehetetlenültek, a Camino szerepe felértékelődött. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.
 
A város Spanyolország Galícia Autonóm Közösség székvárosa. Igazi ismertségre a középkorban tett szert, ekkor vált a híres katolikus zarándoklat célhelyéül. Ebben a jelentőségében napjainkban is kiemelkedő, a Szentföld és Róma mellett a Szent Jakab-út végpontjaként Európa legjelentősebb zarándokhelyeként ismert. Szentmise napközben. Szállás elfoglalása (2 éj), vacsora.
 
6. nap: Santiago de Compostela
A mai napunkat e híres zarándokhelynek szenteljük. Megismerkedünk a zarándokhely nevezetességeivel: Szt. Jakab székesegyház, melyet idősebb Szent Jakab apostol feltételezett sírja fölé építettek. A compostelai székesegyház Spanyolország legnagyobb román kori temploma, méretében és díszítésében is a legjelentősebb zarándoktemplomok közé tartozik. Elsétálunk a Gelmirez palota mellett, melyet a város első érseke alakíttatott ki és egy rendkívül értékes román-kori világi épület. Az egykori katolikus királyok kórházának (Hostal de Rey) érintésével jutunk el a Városházához, majd a Szt. Jeromos kolostortemplom és a Zarándokmúzeum épületével fejezzük be városnézésünket. Délután szentmise, majd vacsora.
 
7. nap: Santiago de Compostela – Porto – Lisszabon
Szentmise, majd egy kevés időt még Compostelaban töltünk. Továbbutazunk Portóba, mely roppant hangulatos kedves város, látványos hídjaival. A város a meredek utcáival szinte ráhajol a Duoro folyóra. Óvárosa, a Ribeira az UNESCO világörökség része. 2001-ben Porto Európa kulturális fővárosa volt. Városnéző séta, majd szabadidő. Javasoljuk, kóstolják meg a finom portói bort, mely méltán elismert nem csak Európában. Kora este transzfer a repülőtérre, majd utazás Lisszabonon át Budapestre (érkezés november 15-én, a 8. napon) a hajnali órákban.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyet ez alapján állítják ki, és ha ott nem a teljes, okmányokban szereplő név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a javításokra). Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében, mely összeget minden alkalommal a légitársaság határozza meg, s mely összeg változó lehet.
Névmódosítás kezelési díja 3 500 Ft/fő.
Részvételi díj: 179 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást a TAP légitársaság menetrend szerinti járatával Budapest–Lisszabon/Porto-Lisszabon–Budapest útvonalon; Portugáliában és Spanyolországban utazást légkondicionált autóbusszal; magyar idegenvezetőt a teljes út során; 6 éjszakai szállást; 6 alkalommal félpanziót; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt; lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan 49 300 Ft/fő; egyágyas felár díját (43 415 Ft/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a (8 995 Ft/fő); szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek összegét (65 EUR/fő); baleset, betegség és poggyász biztosítást EUB 'Air & Cruise TOP’ kategóriában (80 éves korig 5 960 Ft/fő, 80 éves kor felett 14 900 Ft/fő).
Törzsutas kedvezménnyel: 170 900 Ft/fő (2019. szeptember 18-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 960 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Szentföldi zarándoklat

  2019. november 17-24.
Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
István nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3472950. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat

Hálámat és köszönetemet fejezem ki a magam és az "A" kocsi zarándokai nevében az Utazási Iroda azon munkatársainak, segítőinek és minden együttműködőnek, akik szakszerűen és zökkenőmentesen megtervezték és áldozatkész munkájukkal támogatták a Boldogasszony Zarándokvonat sikeres útját. Isten áldása kísérje minden lépésüket! Köszönettel és üdvözlettel:

S.I.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -