Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

2019. november 8-15.   (8 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők: Michels Antal és Papp László atya
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Lisszabon, majd Porto–Lisszabon-Budapest útvonalon, Portugáliában kényelmes autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a kora hajnali órákban a TAP légitársaság járatával
Szállás: hotel **/*** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: Budapest – Lisszabon
Találkozás kora reggel a budapesti repülőtéren, majd utazás Lisszabonba.Érkezés után városnézés az ország fővárosában.Busszal és gyalogosan ismerkedünk a nevezetességekkel. Európa egyik legszebb városa – a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképületet, a Mosteirodos Jerónimos következik. Rövid szabadprogram, majd ezt követően kirándulás Európa végébe, Cabo da Rocaba. Magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Szabadidő, majd utazás Fatimába, szobák elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: Santarém – Fatima
Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a 7. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre-templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap: Fatima
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.
 
4. nap: Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben, Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabad programjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni, vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
5. nap: Coimbra – Santiago de Compostela
Reggeli után útra kelünk, első úticélunk Coimbra, mely sokáig Portugália fővárosa volt. A coimbrai egyetem az UNESCO kulturális világörökség része, Európa egyik legrégebbi egyeteme. A város védőszentje, aragóniai ill. portugáliai Szt. Erzsébet, II. András magyar király dédunokája, akit 1625-ben avatták szentté. Férje, Dénes király halála után Coimbrában alapított kolostort. Városnéző sétára indulunk, hogy megismerjük a város főbb nevezetességeit: Egyetem, régi és új székesegyház, Szent Klára kolostor, Santa Cruz templom. Szabadidő, majd továbbutazás Santiago de Compostelaba.
 
A Szent Jakab-út, azaz El Camino ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. A mai út Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből az ottani keresztényüldözés elől Észak-Spanyolországba. Itt azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Az út mentén a bencések kórházakat és rendházakat építettek. Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A középkortól kezdve, mikor a Szentföldre menő zarándoklatok ellehetetlenültek, a Camino szerepe felértékelődött. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.
 
A város Spanyolország Galícia Autonóm Közösség székvárosa. Igazi ismertségre a középkorban tett szert, ekkor vált a híres katolikus zarándoklat célhelyéül. Ebben a jelentőségében napjainkban is kiemelkedő, a Szentföld és Róma mellett a Szent Jakab-út végpontjaként Európa legjelentősebb zarándokhelyeként ismert. Szentmise napközben. Szállás elfoglalása (2 éj), vacsora.
 
6. nap: Santiago de Compostela
A mai napunkat e híres zarándokhelynek szenteljük. Megismerkedünk a zarándokhely nevezetességeivel: Szt. Jakab székesegyház, melyet idősebb Szent Jakab apostol feltételezett sírja fölé építettek. A compostelai székesegyház Spanyolország legnagyobb román kori temploma, méretében és díszítésében is a legjelentősebb zarándoktemplomok közé tartozik. Elsétálunk a Gelmirez palota mellett, melyet a város első érseke alakíttatott ki és egy rendkívül értékes román-kori világi épület. Az egykori katolikus királyok kórházának (Hostal de Rey) érintésével jutunk el a Városházához, majd a Szt. Jeromos kolostortemplom és a Zarándokmúzeum épületével fejezzük be városnézésünket. Délután szentmise, majd vacsora.
 
7. nap: Santiago de Compostela – Porto – Lisszabon
Szentmise, majd egy kevés időt még Compostelaban töltünk. Továbbutazunk Portóba, mely roppant hangulatos kedves város, látványos hídjaival. A város a meredek utcáival szinte ráhajol a Duoro folyóra. Óvárosa, a Ribeira az UNESCO világörökség része. 2001-ben Porto Európa kulturális fővárosa volt. Városnéző séta, majd szabadidő. Javasoljuk, kóstolják meg a finom portói bort, mely méltán elismert nem csak Európában. Kora este transzfer a repülőtérre, majd utazás Lisszabonon át Budapestre (érkezés november 15-én, a 8. napon) a hajnali órákban.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyet ez alapján állítják ki, és ha ott nem a teljes, okmányokban szereplő név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a javításokra). Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében, mely összeget minden alkalommal a légitársaság határozza meg, s mely összeg változó lehet.
Névmódosítás kezelési díja 3 500 Ft/fő.
SZABAD HELYEK: 2
Részvételi díj: 179 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást a TAP légitársaság menetrend szerinti járatával Budapest–Lisszabon/Porto-Lisszabon–Budapest útvonalon; Portugáliában és Spanyolországban utazást légkondicionált autóbusszal; magyar idegenvezetőt a teljes út során; 6 éjszakai szállást; 6 alkalommal félpanziót; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt; lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan 49 300 Ft/fő; egyágyas felár díját (43 415 Ft/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a (8 995 Ft/fő); szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek összegét (65 EUR/fő); baleset, betegség és poggyász biztosítást EUB 'Air & Cruise TOP’ kategóriában (80 éves korig 5 960 Ft/fő, 80 éves kor felett 14 900 Ft/fő).
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 960 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Szentföldi zarándoklat

  2019. november 17-24.
Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Jónás, Renátó nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
H A M A R O S A N ...

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3587110. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Nagyon vártam ezt az utazást. Élményekben gazdag volt. A gyönyörű látnivalók teljesen lenyűgöztek. Szinte hihetetlen, ez maga a csoda. Lelkileg teljesen feltöltődtem. Ha lesz lehetőségem, még szeretnék visszajönni. Köszönöm a Jóistennek, hogy ezt megadta nekem.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -