Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Lourdes-i zarándoklat - Szt. Bernadett nyomában

2020. április 13-20.   (8 nap / 7 éjszaka)
Lelkivezető: Főcze Bonaventura ferences szerzetes
Utazás: autóbusszal
Indulás: 05:00 óra, Csíkszereda
Indulás: Csatlakozási lehetőség Budapesten.
Szállás: hotel**/hotel***, zarándokház (2 éjszaka Budapesten, 2 éjszaka Genova környékén, 3 éjszaka Lourdes-ban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap (04.13., húsvét hétfő): Csíkszereda – Budapest
Indulás a reggeli órákban. Utazás technikai szünetekkel Budapestre. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
2. nap (04.14., kedd): Budapest – Genova
Folyamatos utazás technikai pihenők közbeiktatásával Szlovénián és Észak-Olaszországon keresztül a Genova környéki szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
3. nap (04.15., szerda): Genova – Carcassone – Lourdes
Hajnali indulás után folytatjuk utunkat rövid pihenőkkel Carcassonne-ba, mely egy középkori erődváros. Világszerte ismert az UNESCO Világörökség listájára felkerült Középkori Erődvárosnak és a Canal du Midi csatornának köszönhetően. Szentmise, majd rövid séta a városban. Estére érkezünk meg a dél-franciaországi Lourdes-ba. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
4-5. nap (04.16-17., csütörtök, péntek): Lourdes
Reggeli után 2 nap Európa és a világ egyik legnagyobb kegyhelyén, ahová évente 6 millió zarándok érkezik. Lourdes-ban a 14 éves Soubirous Bernadettnek 1858-ban, 160 évvel ezelőtt 18 alkalommal jelent meg a Szent Szűz. Zarándoklatunkat a jelenések helyszínén, a massabielle-i barlangnál kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt. Itt fakad az a gyógyító erejű forrás, melyhez több ezer gyógyulás köthető. Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilikát és a barlang fölé épült Szeplőtelen Fogantatás Bazilikát, továbbá a földalatti X. Szent Piusz Bazilikát és a Szent Bernadett templomot. Felkeressük a börtön egykori épületét, ahol a Soubirous család lakott egy ideig, és a Boly malmot, mely Szent Bernadett szülőháza, végül a plébániatemplomot, ahol Bernadett keresztelő medencéje és Peyramale atya sírja található, aki Lourdes plébánosa volt a jelenések idejében. A magyarok által Lourdes-nak ajándékozott stációt is tartalmazó keresztút bejárása következik, egyik délután pedig részvétel a betegek körmenetén. Szabadprogram keretében lehetőség lesz felkeresni a várat, és merülni a forrás vizével megtöltött medencékben. Fakultatív vacsora, majd este 21:00 órától rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
6. nap (04.18., szombat): Saint-Maximin-la-Sainte-Baume – Genova
Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megtekintjük Saint-Maximin-la-Sainte-Baume gótikus bazilikájában Mária Magdolna földi maradványait tartalmazó szarkofágot. Szentmise, majd rövid szabadidő. Ezt követően továbbutazás. Érkezés az esti órákban a szálláshelyünkre, szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
7. nap (04.19., vasárnap): Genova – Budapest
Reggeli után utazás rövid pihenőkkel Budapestre, szállás elfoglalása után fakultatív vacsora.
 
8. nap (04.20., hétfő): Budapest – Csíkszereda
Utazás rövid pihenőkkel haza. Várható érkezés a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 179 900 Ft/fő vagy 590 EUR/fő, mely tartalmazza az utazást költségét, szállást 7 éjszakára, ellátást reggelivel, a csoportkísérő-idegenvezetést, lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza félpanziós felárat 29 900 Ft/fő vagy 100 EUR/fő, útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a (8 995 Ft/fő vagy 30 EUR/fő); a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét (25 EUR/fő); baleset, betegség és poggyász biztosítást EUB 'TOP’ kategóriában (80 éves korig 5 720 Ft/fő vagy 20 EUR/fő, 80 éves kor felett 14 300 Ft/fő vagy 50 EUR/fő).
Vacsora felár: 29 900 Ft/fő vagy 100 EUR/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 720 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

  2020. május 5-8.
4 napos zarándoklat az egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyre, Medjugorjéba Tovább...

Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

  2020. május 9-16.
Portugál zarándoklat egy csipetnyi El Camino-val Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Márió, Sára nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3680258. látogatónk.
Újra Lengyelországban jártunk...

Tavaly voltunk először Budai szervezésében Lengyelországban, s akkor eldöntöttem, hogy legközelebb újra megyünk. Most unokámmal mentünk a 3 napos zarándokútra. Az átélt élményt elmondani, leírni nem tudjuk. Csíksomlyói utunk során is mindig tele voltam élménnyel, de ez a zarándokút valami csodálatos volt. Tarlamilag, szervezésileg maximálisan elégedettek vagyunk. A lengyelek vendégszeretete lenyűgözött. Bennünket párkányiakat talán most még érzékenyebben érintett, hisz két éve folyamatosan foglalkozunk a lengyel - magyar barátság... Tovább...

D.E.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -