FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Máriagyűd és Pécs - Szent Erzsébet zarándoklat

2021. november 19-20.   (2 nap / 1 éjszaka)
Zarándoklatvezető: Pálmai Árpád karnagy
Lelkivezető: Burbela Gergely verbita szerzetes
Utazás: autóbusszal
Indulás: Budapest, Hősök tere (Műjégpályával szemben) 05:30 óra
Szállás: zarándokház, mosdók részben a szobákban, részben a szobákkal szemben
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora a szálláson)
Program: 1. nap: Budapest – Máriagyűd – Pécs
A reggeli indulást követően utazás rövid megállással Máriagyűdre, 10:00 órakor Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére bemutatott szentmise, majd ismerkedés a kegyhellyel. „A Pécsi Egyházmegye területén található Máriagyűdi Kegyhely hosszú évszázadok óta ad vigasztalást a testi-lelki gyógyulásra váró zarándokoknak, akik évről évre hitük kifejezéseként látogatnak el a Szűzanya lábához, s közbenjárását kérve adnak hálát Isten oltalmáért.”
Továbbutazás Pécsre, szállás elfoglalása, rövid szabadidő ebédelési lehetőséggel, majd az Ókeresztény Sírkamrák megtekintése tárlatvezetéssel. „Az UNESCO világörökséggé nyilvánított pécsi ókeresztény síremlékek páratlan élményt kínálnak a látogatóknak a pécsi Dóm tér alatt. Szabadidő, vacsora.
2. nap: Pécs – Budapest
Napunkat szentmisével kezdjük a Dzsámiban, a Belvárosi templomban, amit utána megtekintünk. „Pécs egyik jelképének számít a zöld kupolájával messziről is kitűnő, a Széchenyi tér legmagasabb pontján álló dzsámi, más néven Belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom. Az épület a Magyarországon számos remekművel büszkélkedő török építészet egyik legnagyobb és legnagyszerűbb példája. Az épületet többször átalakították, napjainkban katolikus templomként funkcionál.” Majd reggeli a szálláson, és a Püspöki Palota meglátogatása tárlatvezetéssel. „A négytornyú Székesegyház mellett álló mustársárga színű épület a Pécsi Püspökség központja, a mindenkori pécsi püspökök rezidenciája.” Megtekintjük a Palota keleti szárnyrészét, valamint a kertet, ahonnan van még egy titkos földalatti átjáró, ami a Magtár épülettel van összekötve. Utána a Székesegyház (kápolna, altemplom, délkeleti toronyban kilátó) megtekintése következik idegenvezetéssel. „Magyarország egyik legimpozánsabb temploma, a Pécs egyik jelképének számító négytornyú püspöki székesegyház. A templom káprázatos belső terét a kor legnevesebb festő- és szobrászművészei díszítették.” Szabadidő, ebédlehetőséggel. Programunkat a Zsolnay Negyedben folytatjuk, ahol a Zsolnay Aranykora – Gyugyi László gyűjteményét tekintjük meg tárlatvezetéssel. „Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában.”
Hazautazás, megérkezés a késő esti órákban.
FONTOS: A program idején érvényben lévő rendeletek alapján fogjuk a programot lebonyolítani!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat!
Részvételi díj: 26 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a zarándokszállást félpanziós ellátással és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek (9 900 Ft/fő, nyugdíjas, pedagógus és diák kedvezménnyel 6 900 Ft/fő) és adományok árát.

Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Virgil nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4560774. látogatónk.
Köszönet a Boldogasszony Zarándokvonatért

Tisztelt Misszió Tours! Mint a Boldogasszony Zarándokvonat volt utasa, szeretném megköszönni Önöknek a gazdag programot, a professzionális szervezést, mely még az apró részletekre is kiterjedt, a hozzáértést, a kedvességet, a megvalósított zarándok-program átélt hitelességét. Mindnyájuknak hálás vagyok. Elsősorban Budai Lászlónak, aki lenyűgöző biztonsággal tartotta kezében a lebonyolítás ezer szálát és irányította egész profi csapatát. És milyen szépen és a minket fogadók öröméhez és lelkesedéséhez méltó módon tudta viszonozni... Tovább...

K.G.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -