Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Nagyböjti zarándoklat Szentföldön ELŐKÉSZÜLETBEN!

2021. március 16-23.   (8 nap / 7 éjszaka)
Az utat a Misszió Tours idegenvezetője és egy lelkivezető kíséri.
Utazás: Budapest -Tel Aviv-Budapest útvonalon az EL AL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járataival turista osztályon, Izraelen belül légkondicionált autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről
Szállás: középkategóriájú szállodákban, két- és háromágyas szobában
Ellátás: izraeli büfé reggeli, felár ellenében félpanzió (3-fogásos menüs vacsora ital nélkül)
Program: 1. nap (03.16., kedd): Budapest – Tel Aviv / Jaffa – Zichron Ja’akow
Elutazás Tel Aviv-ba a menetrend szerint. megérkezés után transzfer a Földközi-tenger partjánál fekvő óvárosba, Jaffába. Szentmise, majd séta az óvárosban, mely festői kikötőjéről, művészeti galériákról, macskaköves utcákról és kiváló éttermeiről híres. A szentmise után panorámás városnézés Tel Avivban, Izrael gazdasági és kulturális fővárosában. A kozmopolita metropolisz igen kedvelt az utazók körében, a város, mely sohasem alszik, rengeteg szórakozási lehetőséggel, hosszú, homokos tengerparttal és kiváló szállodákkal várja látogatóit.
Tovább utazás Haifa felé, útközben panorámás városnézés a Zichron Ja’akow -ban: a városkát az első telepesek alapították a 19-ik században a Karmel-hegy lábánál, ahonnan festői kilátás nyílik a Földközi-tengerre. Manapság kedvelt turista célpont, mely üzleteiről, történelmi házairól és nem utolsó sorban borászatáról híres. A következő állomás Haifa, a modern kikötőváros és a pompázatos Bahai kertek otthona, majd megérkezés a Galil tó partjánál fekvő Tiberiasba, ahol szállás.
 
2. nap (03.17., szerda): Tiberias – Caesarea – Karmel hegy – Akko – Tiberias
Reggeli után látogatás Caesareába, a római vízvezeték és az amfiteátrum megtekintése. A korábbi várost Nagy Heródes bővíttette nagyobbra és építtette azokat a látványosságokat, melyek romjai ma is láthatók a régészeti területen. Caesarea fekvése festői, a tenger és az ókori romok látványa elragadó.
A következő állomás a Karmel-hegy, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelye, ahol Illés barlangja és az első karmelita kolostor található. Szentmise, majd elutazás Akkóba, a Haifa-öböl természetes kikötőjéhez épült városba. Akkó nagyszerű elhelyezkedése miatt fontos kereskedelmi- és kikötőváros volt. Ismertségét leginkább a keresztesek korának köszönheti, de már az emberiség hajnalában, a bronz korban is lakott település volt a város helyén. Séta az UNESCO Világörökséghez tartozó óvárosban, a keresztes kori vár és alagút megtekintése. Kis szabadidő, mely alatt élvezheti a kikötő és a fallal körülvett óváros látványát! Visszautazás Tiberiasba, szállás.
 
3. nap (03.18., csütörtök): Tiberias-Galil tó-Magdala-Kapernaum-Tabgha-Kursi-Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes óra a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd utazás a Hegyi Beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott, Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. A következő állomás Tabgha, a kenyér- és halszaporítás helyszíne. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és ételt adott az embereknek. A nap utolsó pontja Kursi, az egykori zsidó halászfalu, ma régészeti terület és nemzeti park. Itt tárták fel Izrael legnagyobb, bizánci korból származó kolostorát és itt gyógyított meg Jézus egy megszállottat az ördögtől.
 
4. nap (03.19., péntek): Tiberias – Jardenit – Tabor hegy – Kána – Názáret – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először elutazás Jardenitbe, a híres keresztelőhelyre, majd a Tábor-hegyhez. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. A következő állomás Kána, Jézus első csodatételének a színhelye, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Szentmise és tovább utazás Názáretbe, ahol részvétel a püspöki szentmisén. Izrael legnagyobb arab városa nem csupán szakrális látnivalókat nyújt, de izgalmas kulturális és gasztronómiai változatosságot, a népek békés együttélésnek élményét is. Városnézés Názáretben: Angyali Üdvözlet temploma, Mária Kútja, Szent József templom, a souk (arab piac) megtekintése gyalogos városnézés keretében.
A nap végén visszautazás Tiberiasba, ahol szállás.
 
5. nap (03.20., szombat): Tiberias- Qaser al Yahud – Megkísértés hegye – Irgalmas Szamaritánus háza – Holt-tenger – Jeruzsálem
Reggeli után elutazás a Júdeai sivatagon keresztül a világ egyik legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére. Elsőként a Jordán folyó melletti Quaser el Yahu-ot keressük fel, ahol szabadtéri szentmise után a Megkísértés hegye, majd az Irgalmas Szamaritánus háza lesz látható. Az út folytatása a Holt-tenger kietlen vidékére. Megállás Qumranban, a Holt-tengeri Tekercsek lelőhelyén, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskén bukkant rá az évszázad legnagyobb régészeti szenzációjára. A feltárt leleteket azóta "Holt-tengeri Tekercsek" néven ismeri a világ. Végezetül strandolási lehetőség a Holt-tengernél, ahol akár az iszappakolást is ki lehet próbálni. A sós vizű Holt-tenger – ami nevével ellentétben egy tó – olyan koncentrációban tartalmazza az ásványi anyagokat, hogy kiválóan felhasználható bőrbetegségek és légzőszervi betegségek gyógyítására, kezelésére. A Holt-tenger vidékével szorosan kapcsolódik a Massada erőd (a program nem tartalmazza, de útközben látható az erőd panorámája), mely a hősies küzdelem és hazaszeretet jelképe Izraelben. Az erőd alatt még látszanak az ókori római táborok alapjai.
Utazás Jeruzsálembe, szállás.
 
6. nap (03.21., vasárnap): Jeruzsálem – Givat Ram – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdődik, ahonnan festői panoráma nyílik Jeruzsálemre, a reggeli napfényben csillogó arany kupolák és vakító fehér kövek mesebeli hangulattal indítják a napot! Jeruzsálem panorámájának látványa után séta a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. Nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, imáinak és elfogásának helyszíne. Tovább utazás Jeruzsálem új városába és az Izrael Múzeum meglátogatása. Izrael nemzeti kincseket őrző múzeuma egy dombon áll Jeruzsálem mellett, Givat Ramban. A közelében található a Bibliai Földek Múzeuma, a Knesszet (izraeli parlament) és a Zsidó Egyetem. A múzeum rendkívüli látnivalókkal és gyűjteménnyel rendelkezik, melyek közül az egyik legizgalmasabb egy 1:50 méretarányú, az ókori Jeruzsálemet teljes pompájában bemutató makett. E modell nemcsak a Második Szentélyt mutatja be, hanem hozzásegíti a látogatót Jézus jeruzsálemi cselekedetei és szenvedései helyszíneinek megismeréséhez. A Könyv Szentélyében pedig az 1947-ben Kumránban megtalált első hét Holt-tengeri Tekercset mutatják be. Szabadidő, majd kora délután elutazás Betlehembe és a Születés Bazilika, valamint a Pásztorok Mezejének meglátogatása, ahol részvétel egy szentmisén. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe, szállás.
 
7. nap (03.22., hétfő):Jeruzsálem
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat a csoport végig követi Jézus keresztútját a Via Dolorosán, majd meglátogatja a Szent Sír Bazilikát. Végezetül megérkezés a gyalogos zarándoklat végső állomásához, a Golgotához. Visszautazás a szállodába és a reggeli után folytatódik a Szent Város megtekintése: a Templom-hegyre, ahol valaha Salamon temploma állt és ma Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. A város falain kívül séta a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának és Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése után szentmise. A fennmaradó időben szabadprogram. Szállás Jeruzsálemben.
 
8. nap (03.23., kedd): Jeruzsálem – Ein Karem – Budapest
Reggeli után egy kis szabad idő Jeruzsálemben, majd elutazás Keresztelő Szent János születési helyére, Ein Karembe. Mária és Erzsébet találkozásának gyönyörű emléktemploma, a Vizitáció, amelynek altemplomában egy kút áll – a barlang mélyén csodás forrás buggyant elő, amikor Erzsébet fogadta Mária köszöntését. A szentföldi utolsó szentmise után még egy kis szabadidő áll rendelkezésre, majd transzfer a repülőtérre és visszautazás Budapestre a menetrend szerint.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepelnek, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Az út legalább 40 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Hotel Karos Spa 4* superior
Köszöntjük névnapjukon
Virág nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Észtország Lettország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja Örményország
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4086388. látogatónk.
Köszönjük!

Nagyon köszönjük a lelki feltöltődést és a felejthetetlen élményeket, amiket a zarándokúton szereztünk. Minden elismerésünk a szervezésért. Először voltunk Önökkel, de valószínűleg nem utoljára. További sok sikert, Isten áldását kívánjuk Önoknek.

R.M.A. és V.J.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -