Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Örményország zarándoklat és körutazás ELŐKÉSZÜLETBEN!
2021.  (8 nap / 7 éjszaka)
Program: 1. nap Budapest-Jereván
Elutazás Budapestről Jerevánba menetrend szerint, átszállással a késő esti órákban.
 
2. nap Jereván
Megérkezés Jerevánba, transzfer a szállodába, rövid pihenés.
Reggeli, majd egész napos városnézés Jerevánban, az ország gazdasági és kulturális központjában.
Jereván – Örményország legnagyobb városa és egyike a Világ legrégebbi lakott településének -, a Hrazdan folyó mentén fekszik, a bibliai Ararát völgyben. Történelme az ie. 8. századig nyúlik vissza, ekkor építtette Argishti I. király az Erebuni erődöt az Ararát nyugati völgyében. Fővárosi rangot az I. Világháború után kapott, az Első Örmény Köztársaság megalakulásakor. A rohamosan fejlődő nagyváros egyszerre modern és patinás, nem nélkülözi a modern metropolisz látnivalóit, melyeket vallási és történelmi korok emlékei vesznek körül.
A program útvonala és nevezetességei: "Örmény Anya" emlékműcsodás panorámával az Ararát hegységre és a város központjára, majd séta a Cascade komplexumhoz, mely egy grandiózus lépcső rendszer és az alsóvárost köti össze a Cascade tetején álló emlékművel. Ezt követően az Opera (kívülről), az Északi sugárút és a Köztársaság tér megtekintése. A program folytatódik az Örmény Genocídium emlékmű, Matenadaran (ősi kézírások intézete) látogatásával. A városnézés a Versanije piacon végződik, ahol jellegzetes, helyi szuvenírek vásárolhatók.
 
3. nap Jereván-Khor Virap-Noravanq-Goris
Reggeli után elutazás a Khor Virap kolostorához, ahol Világosító Szent Gergely tömlöce is látható. A kolostor festői környezetben áll, az Ararát hegység lélegzetelállító látványa fogadja a látogatót. A következő állomás a középkori örmény építészet mesterműve, a Novarank kolostor, melyet a 13-14. században építettek. Itt az Areni-1. barlang meglátogatása, ahol a feltárások során egy 6100 éves borospincét találtak, benne egy bőr cipővel, ami a Világ legrégebbi, ránk maradt lábbelije.
Továbbutazás Yeghegnadzorba, út közben megállás egy pincészetnél borkóstolóval.
A következő látványosság a Zorat Karer megalitikus emlékeinek megtekintése, melyet az örmény Stonehenge-nek is neveznek. Elutazás Gorisba, ahol a szállás található.
 
4. nap Goris-Tatev-Khndzoresk-Goris
Reggeli, majd elutazás Örményország legszebb látványosságához, a Tatev kolostorhoz, melyet a 9. században építettek és a 11. században élte virágkorát. 1000 szerzetes és sok művész élt itt írásos emlékek ezreit hagyva az utókorra. Az évszázadok alatt többször lerombolták és újjáépítették a szent helyeket, és a 14-15. században itt kapott helyet az örmény egyetem. Utazás kötélpályás felvonóval Halidzorból Tatevbe. A látogatás után elutazás Khnodzoresk-be, ahol egy festői kanyon látható sziklaformációkkal és ősi barlanglakásokkal, melyek a szovjet időket idézik. A barlangok egy 160 méter hosszú függőhídon közelíthetők meg, a program választható jellegű.
Szállás Gorisban.
 
5. nap Goris-Selim hágó-Noratus-Sevan
Reggeli után látványos tájakon folytatódik az utazás a 940 négyzetkilométer kiterjedésű, és 1900 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Sevan tóhoz a Selim hágón keresztül, majd megérkezés Noratus középkori temetőjéhez. A 7 hektáros temetőben sok ezer kachkar, azaz örmény kereszttel díszített sírkő látható, melyek a 16-17. század jellegzetes ábrázolásai.
A következő állomás a szomszédos Sevanank kolostor, mely a Sevan tónál fekvő félsziget egyik temploma. Itt látható egy harmadik épület alapja is, melyet a 4. században Megvilágosító Szent Gergely építtetett.
A látogatás után fakultatív lehetőség: vacsora a Sevan tónál (hal kebab és halas barbecue).
 
6. nap Sevan-Dilijan-Hagahrtsin-Jereván
Reggeli után elutazás Dilijanba, mely egy kedves kisváros karakterisztikus örmény házakkal, örmény művészek, zeneszerzők otthonaival. Látogatás a történelmi központban, séta a Sharambeyan utcán, ahol tradicionális kő- és fafaragások díszítik a házakat. A séta alkalmával kis szabadidő, mialatt be lehet térni egy kávézóba, ajándéküzletbe, hangulatos étterembe.
A következő állomás a Haghartsin kolostor, mely Dilijan városától 13 km-re egy eldugott völgyben fekszik, a 10-13. században építették. Nevének jelentése: a sasok tánca. A kolostor és templom-együttes három épületből áll: Megvilágító Szent György, Szűz Mária és Szent István templomok, valamint Örményország egyik legfontosabb építészeti műemléke.
A látogatás után kellemes kikapcsolódást ígér az Ararat Brandy üzem, ahol 2 féle helyi brandy kóstolására lesz lehetőség, majd elutazás egy gyümölcspiachoz és tetszés szerint nézelődés, vásárlás az egzotikus finomságokból, helyi édességekből.
Megérkezés Jerevánba, szállás.
 
7. nap Jereván-Echmiadzin-Zvartnots-Garni-Geghard-Jereván
Reggeli után egész napos kirándulás, mely alatt rengeteg látnivaló várja utasainkat. Az első állomás Echmiadzin, az örmény apostoli egyház spirituális és adminisztratív központja. Látogatás az Echmiadzin Múzeumba, ahol sok relikvia között őrzik a Szent lándzsát, mellyel Jézus Krisztus mellkasát átdöfték. Látogatás a város fő katedrálisába és a 7. századi Zvartnots templom romjaihoz, mely az UNESCO Világörökség része. Itt található Szt. Hripsime temploma is, ahol a keresztény mártír, szűz Hripsime sírja fekszik.
Elutazás Örményország legrégebbi épületéhez, a Garni Pagan templomhoz.
Látogatás a varázslatos Garniba, ahol az első századi Pagan templom látható, majd dzsip túra a "Kövek szimfóniája" természeti látványossághoz, mely vélhetően vulkáni tevékenység eredménye.
A nap fénypontja: látogatás a Geghard barlang-templomokhoz. A 12-13. században épült, ma UNESCO Világörökséghez tartozó templomegyüttes belsejében egy szent forrás van, a templomok némelyike alig látszik ki a hatalmas sziklákból. Állítólag itt őrizték a lándzsát, mellyel a százados átdöfte Krisztus mellkasát és innen került Echmiadzinba, a múzeumba.
Visszautazás Jerevánba, szállás.
 
8. nap Jereván-Budapest
Transzfer a repülőtérre a hajnali órákban, visszautazás Budapestre átszállással, a menetrend szerint.
 
Szentmisék:
• Jereván, St Grigor Narekatsi örmény katolikus gyülekezet
• Jereván, Teréz Anya nővérek árvaház
• a Sevan tónál külső helyszínen
Az út legalább 20 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Virág nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Észtország Lettország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja Örményország
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4086303. látogatónk.
Medjugorjei zarándoklat 2018

Nagy-nagy köszönet a Medjugorei útért, ami kis társaságunknak maradandó , feltöltődést, és élményeket adott. Május 12.-én érkeztünk haza, azóta Sanyi atyával már a képnézegetős , élménybeszámolós after partyt is megtartottunk. Nagyon jól szervezett út volt, sok-sok lelki élménnyel csodálatos környezetekkel. Gizike, Antal Évi és Sanyi atya a maximumot nyújtotta - köszönet érte. Kiváló volt a szállás és az ellátás is.

G.P.né

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -