FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Szentföldi zarándoklat

2024. április 15-21.   (7 nap / 6 éjszaka)
Lelkivezető: Opra István és Bartos Károly atyák
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
FONTOS: JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2024. FEBRUÁR 08.
FIGYELEM! A 2023. december 24-ig jelentkezőknek (40% előleg befizetésével) a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást ajándékba adjuk (6 940 Ft/fő 70 éves korig, a 70 év feletti felár fizetendő)!
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről
Szállás: 3*-os és 4*-os szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban),
2 éj Názáretben, 4 éj Betlehemben
Ellátás: félpanziós ellátás (büféreggeli és büfévacsora) valamint 3 nap ebéd
Program: 1. nap (04.15., hétfő): Budapest – Tel Aviv – Caesarea – Názáret (szállás 2 éj)
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint). Autóbusszal a Földközi-tenger partján található Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti zarándoklatunknak. Utazás a galileai Názáretbe, az angyali üdvözlet városába. Szállás elfoglalása, majd vacsora után egy kellemes esti sétát tehetünk a Názáreti Jézus nyomdokain járva.
2. nap (04.16., kedd): Názáret – Magdala – Tabgha – Genezáreti-tó – Kapernaum – Kána – Názáret
Reggeli után napunkat Magdalában kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, lecsendesítette a vihart, és enni adott a tömegnek. Hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon majd szabadprogram keretében ebédelhetünk is. Innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Ezután Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése következik Kapernaumban, ahonnan a Biblia szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Napunk zárásaként visszautazunk Názáretbe, a szállodánkba. Vacsora és szabadprogram.
3. nap (04.17., szerda): Názáret – Tábor-hegy – Karmel-hegy – Betlehem (szállás 4 éj)
Reggeli után Názáretben az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Innen a Tábor-hegyre utazunk. Szentmise. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Utazás Betlehembe. Szállás elfoglalása és vacsora.
4. nap (04.18., csütörtök): Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után az egész napot Jeruzsálemben töltjük. Szentmise után végigjárjuk Jézus keresztútját a Via Dolorosán és megtekintjük a Szent Sír Bazilikát és a Golgotát. Átmegyünk a Templom-hegyre, ahol valaha Salamon temploma állt, ma a Jeruzsálem jelképévé vált aranykupolás Sziklamecset található. A város falain kívül található Sion-hegyre sétálunk, ahol megtekintjük Dávid király sírját és az Utolsó vacsora termét. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
5. nap (04.19., péntek): Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után ismét Jeruzsálembe utazunk. A Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése, majd az Olajfák hegyén Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz és a Getsemani kerthez. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Siratófal (Nyugati Fal): ide a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Az Izrael Múzeumban megtekintjük az 1:50 méretarányú, az ókori Jeruzsálemet teljes pompájában (i.sz. 60 körül, a Zsidó háborút megelőző évtizedben) bemutató makettet és az 1947-ben Kumránban megtalált első hét Holt-tengeri tekercset. Vacsora a szálláson.
6. nap (04.20., szombat): Betlehem – Qumran – Holt-tenger – Qasr el Yahud – Betlehem
Reggeli után a Születés templomát látogatjuk meg. Utunk során az irgalmas szamaritánus történetének nyomába eredünk, Jerikó közelében ismét a Jordán folyó partján járhatunk Jézus nyomában. Végül a holt-tengeri fürdőzés előtt megismerkedünk Qumrannal, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyével, ahol 1947. nyarán egy beduin pásztor rábukkant a "holt-tengeri tekercsekre”. Qasr el Yahud: keresztelőhely a Jordán folyón. A délutáni órákban visszatérés Betlehembe, a Pásztorok mezejére megyünk. Vacsora a szálláson.
7. nap (04.21., vasárnap): Betlehem – Ein Karem – Jaffa – Budapest
Reggeli után szentmise. Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben és Jaffa-ban töltjük zarándokutunk utolsó óráit, egy különlegesen szép természeti tájon található hegyi településen. Utazás a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre. Várható megérkezés az esti órákban.
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 60.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
 
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja, ezzel a program is változhat!
FONTOS!
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a kiutazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Részvételi díj: 584 900 Ft/fő, mely tartalmazza repülőjegyet, repülőtéri illetéket, Izraelben utazást autóbusszal, magyar csoportkísérőt a teljes út során, lelkivezetést, 6 éjszakai szállást, 6 alkalommal reggelit és vacsorát, 3 alkalommal ebédet, naponta 0,5 l vizet, a meghirdetett programon való részvételt, Tour Guide készülék használatát. A repülőgépre ingyenesen 1 db maximum 8 kg-os kézipoggyászt lehet felvinni (56 cm x 45 cm x 25 cm nagyságú lehet, beleértve a kerekeket és a fogantyúkat is), valamint 1 db laptop táskát. Az ingyenesen feladható csomag súlya maximum 23 kg lehet.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (Storno Kombi Maxi), mely a részvételi díj árának 4 %-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában: 6 940 Ft/fő, 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Amennyiben PCR teszt szükséges, annak költségét egyénileg kell fizetni.
A részvételi díj nem tartalmazza, de az utazáson való részvétel feltétele: szervízdíj és adományok: cca. 160 USD/fő
 
A részvételi díjak 400 HUF/1 USD árfolyamig érvényesek!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Egyágyas felár: 160 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 70+: 6 940 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 944 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Natália nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Misszió Zarándokvonat – Csíksomlyó - 2022

"Az életünket döntések sora határozza meg. Ha nem jól döntünk, nem biztos, hogy jó következménye lesz. Emiatt az életünk folyamatos kétségbeesésben telik. Ahogy végig néztem a rengeteg emberen, akik mind-mind sokezer féle helyről érkeztek, ráébredtem, hogy nem muszáj mindig a holnapon és a döntéseken gondolkodni. Elég, ha megragadjuk a pillanatot. Millió ember millióféle problémával mind egy célért, hitüktől vezérelve mind a mának élt, és egy döntéstől (egy tökéletes döntéstől) vezérelve eljött, hogy Csíksomlyón részt vegyen egy ilyen... Tovább...

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -