Hőseink nyomán Galíciában

2016. szeptember 9-11.   (3 nap / 2 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők: Bíró László tábori püspök és Kótai Róbert tábori lelkész
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok mögötti parkoló
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobákban)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Program: 1. nap: Utazás pihenőkkel az M3 – Miskolc – Kassa – Eperjes útvonalon Lengyelországba. Bártfa érintésével érkezünk meg utunk első állomásához az I. világháború egyik legfontosabb galíciai emlékhelyéhez, Luzna katonai temetőjéhez, melyet a százéves évfordulóra szépen felújítottak. A Pustki-hegy oldalában lévő temető a legnagyobb katonai temető és emlékhely, melyet az áttörés során elesett magyar katonák tiszteletére emeltek. Megemlékezés és koszorúzás, majd tábori püspöki szentmise a temető kápolnájánál. Folytatjuk utunkat, és a késő délutáni órákban érkezünk meg Przemyslbe. A San-folyó partjára épült barátságos várost Magyarország keleti kapujaként is nevezték. A település körül épült fel Európa egyik legjelentősebb első világháborús erődrendszere, mely 45 kilométer hosszan öleli körül a várost, 15 főerődből, és számtalan alerődből áll. Az I. világháborúban 131.000 fő, többségében magyar katona védte. Napunk befejezéseképp a Letownia erődnél megemlékezünk az itt harcoló Gyóni Géza költőről. Utazás a szállodába, szobák elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: Reggeli után Przemysl erődrendszerének és I. világháborús emlékeinek legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Elsőként a Borek páncélerődhöz utazunk, majd a Salis Soglio erődbe nyerhetünk betekintést. Napunkat a Helytörténeti Múzeum I. világháborús kiállításának meglátogatásával folytatjuk. A város főterén felavatásra kerül a magyar huszárt és lengyel ulásnust ábrázoló szoborcsoport. Az avatási ünnepség után ünnepi püspöki szentmisén veszünk részt a 15. századi római katolikus székesegyházban. Vacsora a szálláshelyen.
 
3. nap: Reggeli után Jaroslawba utazunk, ahol megkoszorúzzuk a Rákóczi domborművet és a lengyel-magyar barátság emlékművét. Hazautazás Limanowa érintésével, ahol megemlékezünk Muhr Ottmár ezredes és katonái hősiességéről.Hazautazás rövid pihenőkkel. Útvonal: Limanova – Chyzsne – Zólyom – Ipolyság – M2 – Budapest. Várható hazaérkezés a késő esti/éjjeli órákban.
Részvételi díj: 37 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli és a csoportkísérő-idegenvezető költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és adományok költségét (kb. 30 PLN/fő).
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!