Lourdes-i zarándoklat - Szt. Bernadett nyomában

2019. szeptember 28 - október 3.   (6 nap / 5 éjszaka)
Lelkivezetők: Loyd Pradeep Fernandes verbita szerzetes
Utazás: autóbusszal
Indulás:
04:00 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főb.
04:45 óraSzékesfehérvár, M7 autópálya, Shell kút
05:15 óraSiófok, Tesco parkoló
06:15 óraNagykanizsa, Tesco parkoló
Szállás: hotel**/hotel*** (2 éjszaka Genova környékén, 3 éjszaka Lourdes-ban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Genova
Folyamatos utazás technikai pihenők közbeiktatásával Szlovénián és Észak-Olaszországon keresztül a Genova környéki szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
2. nap: Genova – Carcassone – Lourdes
Hajnali indulás után folytatjuk utunkat rövid pihenőkkel Carcassonne-ba, mely egy középkori erődváros. Világszerte ismert az UNESCO Világörökség listájára felkerült Középkori Erődvárosnak és a Canal du Midi csatornának köszönhetően. Szentmise, majd rövid séta a városban. Estére érkezünk meg a dél-franciaországi Lourdes-ba. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
3-4. nap: Lourdes
Reggeli után 2 nap Európa és a világ egyik legnagyobb kegyhelyén, ahová évente 6 millió zarándok érkezik. Lourdes-ban a 14 éves Soubirous Bernadettnek 1858-ban, 160 évvel ezelőtt 18 alkalommal jelent meg a Szent Szűz. Zarándoklatunkat a jelenések helyszínén, a massabielle-i barlangnál kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt. Itt fakad az a gyógyító erejű forrás, melyhez több ezer gyógyulás köthető. Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilikát és a barlang fölé épült Szeplőtelen Fogantatás Bazilikát, továbbá a földalatti X. Szent Piusz Bazilikát és a Szent Bernadett templomot. Felkeressük a börtön egykori épületét, ahol a Soubirous család lakott egy ideig, és a Boly malmot, mely Szent Bernadett szülőháza, végül a plébániatemplomot, ahol Bernadett keresztelő medencéje és Peyramale atya sírja található, aki Lourdes plébánosa volt a jelenések idejében. A magyarok által Lourdes-nak ajándékozott stációt is tartalmazó keresztút bejárása következik, egyik délután pedig részvétel a betegek körmenetén. Szabadprogram keretében lehetőség lesz felkeresni a várat, és merülni a forrás vizével megtöltött medencékben. Fakultatív vacsora, majd este 21:00 órától rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
5. nap: Avignon – Genova
Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megtekintjük a „pápák városát”, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Avignont. Szentmise, majd rövid szabadidő. Ezt követően továbbutazás. Érkezés az esti órákban a szálláshelyünkre, szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
6. nap: Genova – Budapest
Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel Budapestre, várható érkezés a késő éjjeli/hajnali órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Ezt az utat azoknak javasoljuk, akik a lelki feltöltődés mellett kellő fizikai energiával rendelkeznek, hogy ezt a gyönyörű utat végigjárják. Tekintettel arra, hogy oda-visszaútban 2-2 ezer kilométert kell a buszban eltölteni, azoknak javasoljuk az utazás e formáját, akiknek egészségi állapota ezt lehetővé teszi.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
Részvételi díj: 132 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét; szállást 5 éjszakára reggelivel; a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza vacsora felárat, 11 900 Ft/fő (5 db vacsora); egyágyas felárat; a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek ára (20 EUR/fő); a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítás. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége EUB 'Top' módozatra 4 200 Ft/fő 80 éves korig. 80 év felett a díja 10 500 Ft/fő.
Vacsora felár: 11 900 Ft/fő (5 db vacsora)
Egyágyas felár: 38 900 Ft/fő (5 éjre)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 200 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!