Elsőszombati Mária-köszöntő zirci indulással

2019. augusztus 1-5.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Fuchs Tibor atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 04:00 óra, Zirc
Szállás: Tibódon falusi turizmus keretében, 2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Program: 1. nap: Zirc – Nagyvárad – Király-hágó – Kolozsvár – Tibód
Folyamatos utazás a 8-as és 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ), Nagyvárad (Szentmise Erdély egyik legszebb, legnagyobb barokk templomában, a Szent László-székesegyházában.), Király-hágó (pihenő), Körösfő útvonalon. Séta Erdély fővárosában, Kolozsváron, Hunyadi Mátyás szülővárosában, a történelmi belvárosban: Főtér, Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bocskai szülőháza. Marosludas, Radnót, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a Csíki-medencébe. Szálláshely elfoglalása Tibódon (4 éj), majd vacsora.
 
2. nap: Gyergyószentmiklós – Békás-szoros, Gyilkos-tó – Csíkszentdomokos – Csíksomlyó
Reggeli után a Küküllő-gát, Libán-tető útvonalon utazás Gyergyószentmiklósra. Séta a főterén. Autóbuszos kirándulás keretében felkeressük a lélegzetelállító Békás-szorost és a Gyilkos-tót. Utazás Csíkszentdomokosra, ahol a Márton Áron Múzeumban megismerkedünk a nagy püspök életútjával és munkásságával. Folytatjuk zarándokutunkat Csíksomlyóra, a székely nép legnagyobb búcsújáró helyére. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Séta a kolostorban, szabadprogram. Részt veszünk az elsőszombati Mária-köszöntőn: rózsafüzér, szentmise, majd gyertyás körmenet a templom előtti téren. Az esti órákban visszautazás a szálláshelyre, majd vacsora.
 
3. nap: Hargitafürdő – Ivó – Madarasi-Hargita
Reggel utazás Hargitafürdőre, itt a pálos rend új alapítású kolostorát keressük fel. Szentmise a kolostorhoz tartozó kis fakápolnában, találkozó az itt élő pálos testvérekkel. Napunkat a „székelyek szent hegyére” tett kirándulásunkkal folytatjuk. Utazás Ivóig busszal. Itt pisztrángozási lehetőség (egyénileg fizetendő). Innen helyi szállítóeszközökkel megyünk a Menedékházakig (1675 m), majd onnan gyalogtúra a Madarasi-Hargita (1801 m) csúcsára. Visszautazunk a szállásra.
 
4. nap: Székelyudvarhely – Szováta – Farkaslaka – Szejkefürdő
Reggeli a szálláshelyen. Rövid városnéző séta Székelyudvarhelyen Folytatjuk napunkat Szovátán – Medve-tó, séta a híres üdülőhelyen. Farkaslaka: Tamási Áron síremléke. Szejkefürdő: a „legnagyobb székely” Orbán Balázs sírja a székely kapukkal. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora, majd közös mulatság.
 
5. nap: Korond – Marosvásárhely – Zirc
Reggeli után elbúcsúzás vendéglátóinktól. A népművészetéről híres Korondot látogatjuk meg. Bepillantás Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyébe, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban. Marosvásárhelyen rövid séta a központban. Hazautazás a Torda – Nagyvárad – Berettyóújfalu – Szolnok – 8as út útvonalon Zircre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 74 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással (bőséges reggeli és estebéd) és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, 3 745 Ft/fő.
Külön fizetendő a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek ára (kb. 40 RON/fő), valamint az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 2 500 Ft/fő 80 éves korig, 6 250 Ft/fő 80 év felett.
Törzsutas kedvezménnyel: 71 200 Ft/fő (2019. június 30-ig)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!