Lengyelország magyar szemmel

2019. október 20-23.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők: Marciszkiewicz Tomasz verbita szerzetes
Utazás: autóbusszal
Indulás:
03:30 óraDabas, , Szt. János u. 48.
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
05:50 óraRétság, kp., buszöböl
Szállás: hotel * Krakkóban (2+2, 2+3 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Zakopane – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba, ahol az „ország gyöngyszemeként” számon tartott Zakopanét fedezzük fel. Elsőként a Fatimai Szűzanya kegytemplomhoz utazunk, ahol a 25 éves modern, nyugalmat és meghittséget árasztó szentélyt tekintjük meg. A templomot a helybéli hívek építették hálából az 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren, a Fatimai Szűzanya ünnepén elkövetett merényletben meglőtt Szent II. János Pál pápa életének megmentéséért. Rövid sétát teszünk az ország legnépszerűbb turista paradicsomának központjában, s megemlékezünk a tátrai futárokról is, akik a II. világháború idején innen is vitték a titkos postai küldeményeket, katonákat hazánk felé. Továbbutazunk krakkói szállásunkra. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap: Krakkó
Reggeli után egész napos városnézés Krakkóban, „ahol Lengyelország szíve dobog”. Zarándoklatunkat az Isteni Irgalmasság bazilikában kezdjük. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa 2000-ben rendelte el. Felkeressük a kolostort és Szent Fausztina sírját, majd a bazilikát, és annak altemplomában található Szentek Közössége magyar kápolnát. Városnézésünket a Wawel hegyén folytatjuk, ahol felkeressük a székesegyházat, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. A „királyi útvonalon” elsétálunk a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Szabadprogram. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Czestochowa
Reggeli után napunkat Częstochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen töltjük. „Lengyelország lelki központja”, ahová évente 5-6 millió zarándok érkezik, hogy imádkozzon a Fekete Madonna kegyképe előtt. Felkeressük a kegykápolnát és a bazilikát, majd szentmise után szabadprogram. Szabadprogramot követően keresztutat járunk a kolostor falain. Késő délután visszautazás Krakkóba, majd fakultatív vacsora.
 
4. nap: Tarnów – Budapest
Búcsút intünk Krakkónak. Utazás Tarnówba. A város és hazánk között a legszorosabb kapocs Bem apó, a legendás tábornok. Séta az óvárosban, ami a reneszánsz gyöngyszeme – Főtér, városháza, lábasházak, székesegyház, Bem mauzóleum, Hála emlékmű. Ezt követően Felvidéken keresztül érkezünk Magyarországra, várhatóan a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: A kiutazás és a hazaút útvonala nem azonos!
SZABAD HELYEK: 5
Részvételi díj: 54 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást, a reggelit, lelkivezetést és a csoportkísérő-idegenvezetést Zakopane és Tarnów között.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (60 PLN/fő), az útlemondási biztosítás, ami a részvételi díj 5 %-a: 2 745 Ft/fő, valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazásokon való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 2 000 Ft/fő 80 éves korig, 5 000 Ft/fő 80 év felett.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 000 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!