Adventi körkép - Zakopane, Krakkó, Kassa

2019. december 6-8.   (3 nap / 2 éjszaka)   (MEGTELT)
Utazás: autóbusszal
Indulás: 05:00 óra, Budapest, Hősök tere (Műjégpálya főbejárata előtti parkoló)
Szállás: hotel * Krakkóban (2+2, 2+3 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Zakopane – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. Megálló Zakopanéban, ami a Magas-Tátra ékszerdoboza, fővárosa, illetve Lengyelország téli fellegvára. Látogatás a Fatimai Szűzanya kegyhely templomában, ahol a nyugalmat és meghittséget árasztó szentélyt tekintjük meg. A templomot a helybéli hívek építették hálából Szent II. János Pál pápa életének 1981-es merénylet utáni megmentéséért. Ezt követően rövid szabadprogram. A helyi készítésű bőr-, gyapjú-, fatermékek, kézzel készített ékszerek, és ötletes ajándékok közül biztosan találunk nekünk megfelelő vásárfiát. Továbbutazunk és az esti órákban érkezünk Krakkóba. Szállás elfoglalása (2 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap: Krakkó
A mai napon Lengyelország egykori fővárosát, "Magiczny Krakow"-t, azaz a mágikus Krakkót fedezzük fel. Látogatásunkat a Wawelben kezdjük, ahol a királyi palota mellett elhaladva felkeressük a katedrálist, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. A Wawel olyan Krakkónak, mint Róma – minden út ide vezet. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. Ezután napunkat Krakkó történelmi belvárosában folytatjuk. A „királyi útvonalon” sétálunk le a város főterére: Rynek Główny-ra, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Szabadprogram az adventi hangulatot árasztó mesés belvárosban. Séta a feldíszített utcákon, vásárlás Főtéren standjainál, árkádjai alatt – karácsonyi díszek, kézműves termékek, borostyán ékszerek, édességek közül választhatunk, valamint érdemes megkóstolni a helyi sült kolbászt, pierogit, illetve felmelegedhetünk egy kis forralt bortól/sörtől. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Kassa – Budapest
Reggeli után búcsút veszünk Krakkótól. Hazautazás Felvidéken keresztül. Rövid városnéző séta Kassa központjában (Szent Erzsébet-dóm, Főtér) és szabadidő, mely során elvegyülhetünk az adventi forgatagban. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 36 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli, a csoportkísérő (teljes út alatt), a csoportkísérő-idegenvezetés (helyi magyar idegenvezető Zakopánétól Krakkóig) költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 40 PLN/fő, 2 EUR/fő), vacsora és egyágyas felárat, az útlemondási (stornó) biztosítás, valamint az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége: 1 500 Ft/fő 80 éves korig, 3 750 Ft/fő 80 év felett.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!