Szentföldi zarándokút

2019. szeptember 3-8.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Ország Tibor Lajos atya
Utazás: menetrend szerinti EL-AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Szállás: *** szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 3 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Jeruzsálem
Utazás menetrendszerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, transzfer Jeruzsálembe. Rövid ismerkedés a várossal, a Szent Sír Bazilika megtekintése, majd a szobák elfoglalása (3 éj). Este, akinek kedve van, még sétálhat a városban.
 
2. nap: Jeruzsálem – Olajfák hegye – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt fogták el. Ebédidő (melyet a Ramat Rachel kibucban tölthetünk, amennyiben ebédelni kívánunk). Délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok Mezejét nézzük meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe.
 
3. nap: Jeruzsálem
A mai napot Jeruzsálemben töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. Tovább folytatjuk sétánkat, mely során a Bethesda fürdő, Lithostrotos megtekintése következik. Szentmise után folytatjuk sétánkat, s végigkövetjük Jézus keresztútját a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése. Szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben.
 
4. nap: Jeruzsálem – Qumran – Holt tengeri fürdőzés – Jordán völgye – Yardenit – Tiberias
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Szentmise, majd utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. A nap végén Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Utazás a Jordán völgyén át Tiberiasba. Szállás és vacsora.
 
5. nap: Kána – Názáret – Magdala – hajózás a Genezáreti tavon – Tabgha – Kapernaum
Szentmise Kánában, majd Názáretbe látogatunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Ezután egy hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint, több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. Visszautazás Tiberiasba, vacsora és szállás
 
6. nap: Akko – Kármel hegy (Muhraka) – Jaffo – Budapest
Reggeli után először a Kármel hegyre utazunk, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd utazás Akkoba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Igazán méltó befejezése lesz utazásunknak ezen ősi kikötőváros meglátogatása. Utazás a Be Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
A légitársaság a menetrend változás jogát fenntartja!
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges.
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására).
Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 230 500 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az ELAL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Tel-Aviv–Budapest útvonalon; a Szentföldön utazást autóbusszal; helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt; csoportkísérést Budapesttől Budapestig; 5 éjszakai szállást; büféreggelit; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt; lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (melynek összege várhatóan: 59 000 Ft/fő); egyágyas felárat; félpanzió felárat; BBP utasbiztosítást (EUB Air & Cruise Top), 80 év felettieknek a díja 11 175 Ft/fő; útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a); a helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj összegét (95 USD/fő); névmódosítás kezelési díját (3 500 Ft/fő).
Egyágyas felár: 89 700 Ft/fő
Félpanzió felár: 11 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 470 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!