Szentföldi zarándoklat

2020. március 1-8.   (8 nap / 7 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Tóth Attila Levente atya
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban
Szállás: szállodákban*** (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 3 éj Betlehem
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap (03.01., vasárnap): Budapest – Tel Aviv / Jaffa – Zichron Ja’akow (szállás 1 éj)
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a délelőtti órákban induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés kora délután (helyi idő szerint). Autóbusszal Jaffába utazunk. Szentmise, majd séta az óvárosban. Jaffa, egy ókori kikötőváros a Földközi-tenger keleti partján, úgy tartják, hogy egyike a legrégebbieknek a világon. Jaffa napjainkban már Tel Aviv része lett. Haifa felé folytatjuk utunkat, majd egy elbűvölő városkába, Zichron Ja’akow-ba jutunk, mely hangulatos éttermeiről, kellemes borairól, s a művészetpártolásáról ismert. Szállás és fakultatív vacsora.
 
2. nap (03.02., hétfő): Zichron Ja’akow – Caesarea – Karmel hegy – Akko – Tiberias (szállás 3 éj)
Reggeli után először Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti napunknak. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd Akkóba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Az ősi kikötőváros és a keresztes kori vár meglátogatása, szabadidő, majd a késő délutáni órákban utazás Tiberiasba (szállás elfoglalása, fakultatív vacsora).
 
3. nap (03.03., kedd): Tiberias – Genezáreti tó – Magdala – Kapernaum – Tabgha – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. A nap befejezéseképpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
4. nap (03.04., szerda): Tiberias – Yardenit – Tábor hegy – Kána – Názáret – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Innen a Tábor-hegyre utazunk. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Innen Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínét keressük fel, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Názáretbe utazunk, ahol szentmisén veszünk részt. Később sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. A nap végén visszautazás Tiberiasba (fakultatív vacsora és szállás).
 
5. nap (03.05., csütörtök): Tiberias – Qasr el-Yahud – Megkísértés hegye – Irgalmas Szamaritánus háza – Qumran – Holt tenger (fürdés) – Betlehem (szállás 3 éj)
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Jordán folyó melletti Qasr el-Yahud-ot nézzük meg. Szabadtéri szentmise után elhaladunk a Megkísértés hegye és az Irgalmas Szamaritánus háza előtt. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A múzeum és az ásatások felkeresése. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Utazás Jeruzsálemen keresztül Betlehembe. Szállás és fakultatív vacsora.
 
6. nap (03.06., péntek): Betlehem – Jeruzsálem – Givat Ram – Betlehem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után lesétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kertet keressük fel. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Következő program az Izrael Múzeum meglátogatása. Izrael nemzeti múzeuma egy dombon áll Jeruzsálem mellett, Givat Ramban, a Bibliai Földek Múzeuma, a Knesszet, az izraeli Legfelsőbb Bíróság és a Zsidó Egyetem közelében. A múzeum rendkívüli látnivalókkal és gyűjteménnyel rendelkezik, melyek közül az egyik legizgalmasabb egy 1:50 méretarányú, az ókori Jeruzsálemet teljes pompájában (i.sz. 60 körül, a Zsidó háborút megelőző évtizedben) bemutató makett. E modell nemcsak a Második Szentélyt mutatja be, hanem hozzásegíti a látogatót Jézus jeruzsálemi cselekedetei és szenvedései helyszíneinek megismeréséhez. A Könyv Szentélyében pedig az 1947-ben Kumránban megtalált első hét Holt-tengeri tekercset mutatják be. Szabadidő, majd kora délután Betlehembe utazunk, itt a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét látogatjuk meg, ahol szentmisén veszünk részt. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás a szállásra és fakultatív vacsora.
 
7. nap (03.07., szombat): Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán, majd meglátogatjuk a Szent Sír Bazilikát. E hajnali utunkat a Golgotán fejezzük be. A reggeli elfogyasztása után az egész napot a Szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. A Templom-hegyre megyünk, ahol valaha Salamon temploma állt, és ma Jeruzsálem jelképévé vált, a Szikladóm és az Al-Aksza mecset található. A város falain kívül felsétálunk a Sion-hegyre, ahol megtekintjük az Elszenderülés templomát, az Utolsó vacsora termét, Dávid király sírját és Szent Péter Kakaskukorékolás templomát. Szentmise. Fakultatív vacsora és szállás Betlehemben.
 
8. nap (03.08., vasárnap): Betlehem – Ein Karem – Budapest
Szabadidő Betlehemben, majd utolsó napunkat Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben töltjük. Meglátogatjuk Mária és Erzsébet találkozásának gyönyörű emléktemplomát, a Vizitációt. Az altemplomban egy kút áll. Itt található a barlang, melynek mélyén csodás forrás buggyant elő, amikor Erzsébet Mária köszöntését fogadta. Szentföldi utolsó szentmisénk után még egy kis szabadidő áll rendelkezésünkre, majd repülőre szállunk, hogy Budapestre utazzunk.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepelnek, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 309 600 Ft/fő vagy 1015 EUR/fő, mely tartalmazza utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon, a helyi utazást autóbusszal, lelkivezetőt , helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt, csoportkísérést Budapesttől Budapestig, 7 éjszakai szállást reggelis ellátással (1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 3 éj Jeruzsálem), a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt, személyenként / naponta egy üveg ivóvizet.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (59 000 Ft/fő vagy 195 EUR/fő), félpanziós felárat/7 vacsora (19 900 Ft/fő vagy 65 EUR/fő), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (EUB Air & Cruise – Top) 5 720 Ft/fő vagy 19 EUR/fő 80 éves korig, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét: 130 USD/fő, egyágyas felár/7 éjszaka 140 000 Ft/fő vagy 460 EUR/fő, útlemondási biztosítás (részvételi díj 5 %-a, hivatalos igazolással) 15 480 Ft/fő vagy 51 EUR/fő, esetleges névmódosítás kezelési díja 3 500 Ft/fő vagy 11 EUR/fő.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 720 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!