Zarándokút Rómába, részvétel Newman bíboros szentté avatásán

2019. október 9-14.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Urbán Erik erdélyi ferences tartományfőnök
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Utazás: menetrend szerinti Alitalia repülőjárattal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
Indulás: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér
Szállás: 3* szálloda, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Róma
Elutazás az Alitalia menetrend szerinti járatával a déli órákban, érkezés Rómába kora délután. Reptéri transzfer a szállásra, szobák elfoglalása, kis felfrissülés a szállodában. Ezután ismerkedő séta Róma belvárosában, melynek során felkeressük a Barberini teret, a 138 lépcsőfokot magában foglaló Spanyol-lépcsőt, a város híres barokk szökőkútját, a Trevi-kutat. Útközben szentmise a Sant'Andrea delle Fratte bazilikában, az ún. Csodásérem-oltárnál.
 
2. nap: Róma
Reggeli után a Vatikánba látogatunk. Szentmise a Szent Péter-bazilikában. Ezt követően ismerkedés a világ második legnagyobb keresztény templomával. Fakultatív látogatás a bazilika kupola-kilátójában. Szabadidő (ebéd lehetőség). A délután folyamán a Capitoliumot és a Piazza Venezia-t keressük fel. Ezt követően az antik Róma fő köztere lesz a célpontunk, a Forum Romanum, mely a kereskedelmi és politikai elit találkozóhelye volt. Városnézésünket a híres amfiteátrumnál, a Colosseumnál fejezzük be, majd a történelmi belvárosba vesszük az irányt: Piazza Navona, Pantheon, Campo de’ Fiori, Via Giulia.
 
3. nap: Róma
Reggeli után az ókori Róma falain kívül található Via Appia Antica mentén található katakombákhoz utazunk: Szent Sebestyén bazilika, látogatás az ún. Pápák-, ismertebb nevén Szent Kallixtusz-katakombában, Dominus Quo vadis templom, szentmise a katakombában. Szabadidő (ebéd lehetőség). Utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához. Ezt követően séta az Aventinuson: Szent Szabina-bazilika, Narancsliget, Circus Maximus, Igazság szája.
 
4. nap: Róma
A mai délelőttöt a Santa Maria Maggiore bazilika megismerésével kezdjük. Szentmise a Szent Szűz Salus Populi Romani kegyképe előtt. Ezt követően a lateráni épületegyütteshez sétálunk: Lateráni bazilika, Keresztelőkápolna, Szent lépcső. Szabadidő (ebédelési lehetőség a környéken), majd folytatjuk városnézésünket: tömegközlekedéssel utazunk a Santa Maria in Trastevere és a Santa Cecilia in Trastevere bazilikákhoz. Látogatás a San Francesco a Ripa Grande-templom mellett található kolostorban, Assisi Szent Ferenc cellájában.
 
5. nap: Róma
Reggeli után a Szent Péter térre megyünk, ahol részt veszünk a Ferenc pápa által bemutatott ünnepi szentmisén, melynek keretében a Szentatya szentté avatja John Henry Newman angol bíborost, az olasz Giuseppina Vannini nővért, az indiai Mariam Theresia Chiramel Mankidiyan nővért, a brazil Dulce Lopes Pontes nővért és a svájci harmadrendi ferencest, Marguerite Bays-t. A szentmise Angelussal zárul. Szabadidő (ebéd lehetőség). Délután séta és búcsú Rómától: Piazza del Popolo, Santa Maria del Popolo (benne Caravaggio-csodái), séta a Via del Corso-n, majd szabadprogram.
 
6. nap: Róma – Budapest
Buszos transzfer a reptérre. Hazaindulás kora délelőtt az Alitalia menetrend szerinti járatával, érkezés Budapestre a déli órákban.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!
Utazás érvénes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel lehetséges.
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság. Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 139 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az Alitalia menetrend szerinti járatával Budapest – Róma – Budapest útvonalon, elhelyezést 3*-os római szállodában, 2-3 ágyas szobákban, 5 x reggelit, lelkivezetést, magyar csoportkísérő-zarándoklatvezetőt a teljes út során.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket: 34 900 Ft/fő, transzfert autóbusszal a repülőtér és a szálloda között: 8 250 Ft/fő, 5 x vacsorát, ital nélkül: 24 900 Ft/fő, a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíj, adomány, belépők és helyi tömegközlekedési bérlet árát: 80 EUR/fő, egyágyas felárat: 64 000 Ft/fő, útlemondási biztosítást: 6 995 Ft/fő, névmódosítás díjat: 3 500 Ft/fő, utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás: EUB Air and Cruise Top 4 470 Ft/fő.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 470 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!