Szentföldi zarándoklat

2020. március 27-31.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Veres Stelian atya
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban
Szállás: szállodákban*** (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Betlehem
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap (03.27., péntek): Budapest – Tel Aviv – Zichron Ja’akow
Utazás menetrendszerinti repülőjárattal a Ben Gurion nemzetközi repülőtérre, transzfer Zichron Ja’akowba, fakultatív vacsora, szállás.
 
2. nap (03.28., szombat): Kármel hegy – Názáret – Genezáreti tó – Magdala – Boldogmondások hegye – Tabgha – Kapernaum – Betlehem
Reggeli után először a Kármel hegyén Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyét tekintjük meg. Itt található Illés barlangja. Szentmise, majd Názáretbe utazunk, ahol az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg és megnézzük Kánát is. Utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Látogatás Kapernaumban. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét keressük fel. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. Utazás Betlehembe, fakultatív vacsora és szállás.
 
3. nap (03.29., vasárnap): Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
A mai napot Betlehemben kezdjük, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét nézzük meg. Szentmise. Ezután Jeruzsálembe utazunk az Olajfák-hegyére, ahonnan lesétálunk a Dominus Flevit templomhoz,majd a Getsemani kertbe. Innen a Via Dolorosára megyünk, végigjárjuk a keresztutat, majd megtekintjük a Szent Sír-templomot és Szent Péter Kakaskukorékolás templomot. Visszatérés Betlehembe, fakultatív vacsora és szállás.
 
4. nap (03.30., hétfő): Betlehem – Megkísértés hegye – Irgalmas Szamaritánus háza – Qasr el-Yahud – Qumran – Holt tenger – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Útközben a Megkísértés hegye, majd az Irgalmas Szamaritánus háza előtt haladunk el. Qasr el-Yahud, különleges hely a Jordán folyó partján, ahol a hagyomány szerint Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Szabadtéri szentmise. Utunk Qumranba visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Visszatérünk Jeruzsálembe, hogy folytassuk a város megismerését (Mária Elszenderülésének temploma, Utolsó vacsora terme, Dávid sírja). Fakultatív vacsora és szállás Betlehemben.
 
5. nap (03.31., kedd): Betlehem – Jeruzsálem – Budapest
Ismét Jeruzsálembe látogatunk, hogy felkeressük a Zsidó negyedet, a Siratófalat. Szentmise, majd szabadprogram. Végül indulás a Ben Gurion nemzetközi repülőtérre.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepelnek, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 179 950 Ft/fő vagy 590 EUR/fő, mely tartalmazza utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon, a helyi utazást autóbusszal, lelkivezetőt , helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt, csoportkísérést Budapesttől Budapestig, 4 éjszakai szállást reggelis ellátással (1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Betlehem), a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt, személyenként / naponta egy üveg ivóvizet.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (54 900 Ft/fő vagy 180 EUR/fő), félpanziós felárat/4 vacsora (12 200 Ft/fő vagy 40 EUR/fő), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (EUB Air & Cruise – Top) 3 575 Ft/fő vagy 12 EUR/fő 80 éves korig, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét: 80 USD/fő, egyágyas felár/4 éjszaka 44 225 Ft/fő vagy 145 EUR/fő, útlemondási biztosítás (részvételi díj 5 %-a, hivatalos igazolással) 9 000 Ft/fő vagy 30 EUR/fő, esetleges névmódosítás kezelési díja 3 500 Ft/fő vagy 11 EUR/fő.
Egyágyas felár: 44 225 Ft/fő vagy 145 EUR/fő
Vacsora felár: 12 200 Ft/fő vagy 40 EUR/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 575 Ft/fő.
Az út legalább 35 fő jelentkezése esetén indul.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!