Fényes hét az örök városban - Zarándokút Rómába

2020. április 20-25.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
Szállás: 3* szálloda vagy zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap (04.20., hétfő): Budapest – Róma
Késődélután elutazás a menetrend szerinti járattal, érkezés Rómába este. Reptéri transzfer a szállásra, szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
2. nap (04.21., kedd): Róma
Korán reggelizünk, majd a Vatikánba látogatunk, megismerkedünk a világ második legnagyobb keresztény templomával, a Szent Péter bazilikával. Szentmisét ünneplünk a bazilika altemplomában található Magyarok Nagyasszonya-kápolnában. Szabadidő (benne toronymászás, és ebéd lehetőség), majd ismét a történelmi belváros felé vesszük utunkat: Via Giulia, Piazza Farnese, Campo de’ Fiori, Piazza Navona, Pantheon, Il Gesù. Visszautazás a szállásra, fakultatív vacsora.
 
3. nap (04.22., szerda): Róma
Délelőtt a Szent Péter-téren részt veszünk az általános kihallgatáson, ahol Ferenc pápával találkozhatunk. Szabadidő (ebédelési lehetőség a környéken), majd folytatjuk városnézésünket: tömegközlekedéssel utazunk a Gianicolo domb csúcsán található kilátóhoz, majd a Trastevere negyedben sétálunk: Santa Maria in Trastevere-bazilika. A napot a történelmi belváros felfedezésével zárjuk: felkeressük a Capitoliumot és a Piazza Venezia-t. Ezt követően az antik Róma fő köztere lesz a célpontunk, a Forum Romanum, mely a kereskedelmi és politikai elit találkozóhelye volt. Sétánkat a Szent Kozma és Damján-bazilika felfedezésével, illetve a Colosseum megcsodálásával fejezzük be. Visszautazás a szállásra, fakultatív vacsora.
 
4.nnap (04.23., csütörtök): Róma
A mai délelőttöt a római Betlehem és a lateráni épületegyüttes megtekintésével töltjük. Először a Santa Maria Maggiore bazilikába látogatunk. Ima a Szent Szűz Salus Populi Romani kegyképe előtt. Ezt követően felfedezzük a Lateráni bazilikát, illetve a Szent lépcső-bazilikát. Szabadidő (ebéd lehetőség), ezt követően séta az Aventinuson: Szent Szabina-bazilika, Narancsliget, Circus Maximus, végül hazugságpróba az Igazság szájánál. Visszautazás a szállásra, fakultatív vacsora.
 
5. nap (04.24., péntek): Róma
Reggeli után az ókori Róma falain kívül található Via Appia Antica mentén található katakombákhoz utazunk: Szent Sebestyén bazilika, látogatás az ún. Pápák-, ismertebb nevén Szent Kallixtusz-katakombában, Dominus Quo vadis templom. Utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához. Ezt követően séta a belvárosban: melynek során felkeressük a Barberini teret, a 138 lépcsőfokot magában foglaló Spanyol-lépcsőt, a város híres barokk szökőkútját, a Trevi-kutat. Visszautazás a szállásra, fakultatív vacsora.
 
6. nap (04.25., szombat): Róma – Budapest
Reggeli után séta Róma belvárosában, melynek során felkeressük a Piazza del Popolo-t, belesünk a Santa Maria del Popolo-ba (benne Caravaggio-csodái), séta a Pinco dombon. Folytatva a Caravaggio-túránkat a San Luigi dei Francesi, a Szent Ágoston-templomokba látogatunk. Majd szabadprogram, fakultatív ebédlehetőség egy autentikus olasz trattoriában. Koraeste a szálláson a csomagok felvétele. Buszos transzfer a reptérre. Hazaindulás este a menetrend szerinti géppel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!
Részvételi díj: 169 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást menetrend szerinti járattal Budapest – Róma – Budapest útvonalon (felvihető kézipoggyász: 40 × 30 × 20 cm, max 10 kg, fedélzeti poggyász: 55 × 40 × 23 cm, max 10 kg, feladott poggyász: 149 × 119 × 171 cm, max 20 kg), transzfert szállásra és vissza a reptérre, magyar idegenvezetőt a teljes út során, 5 éjszakai szállást, 5 alkalommal reggelit, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket: 34 900 Ft/fő, 5 x vacsorát, ital nélkül: 34 900 Ft/fő, a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíj, adomány, belépők és helyi tömegközlekedési bérlet árát: 100 EUR/fő, egyágyas felárat: 79 000 Ft/fő, útlemondási biztosítást: 8 495 Ft/fő, névmódosítás díjat: 3 500 Ft/fő, utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás: EUB Air and Cruise Top 4 290 Ft/fő.
Törzsutas kedvezménnyel: 161 400 Ft/fő (2020. március 20-ig)
Egyágyas felár: 79 900 Ft/fő
Vacsora felár: 34 900 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 290 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!