Csíksomlyói búcsú autóbusszal

2020. május 28 - június 1.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Kiss György atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 05.00 óra, Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárata előtti parkoló
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Program: 1. nap (05.28., csütörtök): Budapest – Déva – Segesvár – Oroszhegy
Folyamatos utazás az M5 autópályán. Határátlépés. Kisebb megszakítással továbbra is autópályán utazunk. A határátlépést követően Erdélyben első állomásként Dévára érkezünk, ahol meglátogatjuk Böjte Csaba testvér gyermekotthonát. Nagyszeben és Medgyes érintésével érkezünk meg Segesvárra, ahol gyalogosan fedezzük fel az óvárost. Ispán-kút (Petőfi emlékmű látképe), Székelykeresztúr, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Oroszhegyre. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
2. nap (05.29., péntek): Gyergyószentmiklós – Gyimesbükk – Kontumáci kápolna (történelmi határ)
Utazás Gyergyószentmiklósra, ahol csatlakozunk a Boldogasszony Zarándokvonathoz és velük folytatjuk utunkat a Kárpát-medence egyik legszebb völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti vonalán. Festőien szép tájakon, Felcsík és Madéfalva érintésével utazunk a Gyimesek-völgyébe. Gyimesbükk vasútállomásán ünnepélyes fogadás után az ezeréves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Gyimesek-völgyére. A Kontumáci kápolna, az 1782-ben épült és Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt kápolna a Gyimesek legrégebbi temploma. Szabadtéri oltárnál szentségimádás a gyimesi csángókkal közösen, majd püspöki szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk a vonattal Madéfalvára és innen autóbusszal a szálláshelyre.
 
3. nap (05.30, szombat): Csíksomlyói búcsú
Korai reggeli után (06:30 óra) utazás Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda, Csíksomlyó útvonalon. Felvonulás a Boldogasszony Zarándokvonat utasaival közösen alakított keresztaljjal a kegytemplomhoz. Részvétel a csíksomlyói fogadalmi búcsún, ünnepi szentmise a hegynyeregben. Délután szabadprogram, majd visszautazás. Vacsora, majd közös mulatság.
 
4. nap (05.31., vasárnap): Székelyudvarhely – Ivó – Gyergyószentmiklós – Békás-szoros, Gyilkos-tó
Reggeli a szálláshelyen. Szentmise. Székelyudvarhelyen séta a város főterén. Pisztrángozási lehetőség Ivóban (egyénileg fizetendő). Utána utazás Gyergyószentmiklósra, séta a főterén. Autóbuszos kirándulás keretén belül felkeressük a lélegzetelállító Békás-szorost és a Gyilkos-tót. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora.
 
5. nap (06.01., hétfő): Farkaslaka – Korond – Szováta – Budapest
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Farkaslakán rövid megálló Tamási Áron síremlékénél, Korondon vásárlási lehetőség a híres fazekas termékekből, végül séta a híres üdülőhelyen, Szovátán. Utazás Nyárádtő, autópálya, Király-hágó, Nagyvárad, Berettyóújfalu (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), 4-es út, Budapest útvonalon. Várható érkezés késő este.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 72 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 4 éj szállást, félpanziós ellátást, a mulatságra a zenész költségét (ital egyénileg), valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb 60 RON/fő), valamint a BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége: 2 250 Ft/fő 80 éves korig.
Külön igény esetén: az útlemondási biztosítás, ami a részvételi díj 5 %-a, 3 645 Ft/fő.
Törzsutas kedvezménnyel: 69 300 Ft/fő (2020. április 28-ig)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 250 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!