Zarándoklat Erdélybe az elmúlt száz év emlékére

2020. július 1-5.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Fuchs Tibor atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 05.00 óra, Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárata előtti parkoló
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Program: 1. nap (07.01., szerda): Budapest – Nagyvárad – Kalotaszentkirály
Utazás az M1, M0, M5, 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ) útvonalon Nagyváradra. A Székesegyház és a benne található Szent László király hermájának megtekintése majd autóbuszos városnézés a megújult történelmi belvárosban. Továbbutazás a Király-hágón (pihenő) keresztül Kalotaszentkirályra. Fogadás, a tájház és a tisztaszoba megtekintése, majd vacsora és a szálláshelyek elfoglalása (1 éj) a mai napig hagyományait őrző, jellegzetes kalotaszegi faluban.
 
2. nap (07.02., csütörtök): Körösfő – Tordai-hasadék – Torda
Reggeli után Körösfőre utazunk, ahol fazsindelyes, kazettás református templomot tekintünk meg. Séta, fotózás a legendák szurdokában, a Tordai-hasadéknál. Továbbutazás Tordára, ahol felkeressük a híres Tordai Sóbányát. A felújított bányát nemrég beválasztották a világ 25 hihetetlen látványossága közé, a sócseppkövek mellett található benne csónakázótó és óriáskerék is. Késő délután utazás a Székelyföldre. Késő este érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Tibódba. Szálláshelyek elfoglalása a vendéglátó családoknál (3 éj), majd vacsora.
 
3. nap (07.03., péntek): Székelyudvarhely – Székelyderzs – Szentábrahám – Korond
Reggel napunkat székelyudvarhelyi sétával kezdjük. Utána Székelyderzs unitárius templomát keressük fel, amely az UNESCO világörökség része. Utána látogatás a szentábrahámi gyógy-, és fűszernövénykertben, ahol sok-sok érdekességet tudhatunk meg az életerőt és egészséget árasztó növényekről, termékekről. Utána vásárlási lehetőség a korondi fazekasok munkáiból. Utazás vissza a szállásra, vacsora.
 
4. nap (07.04., szombat): Csíksomlyó – Ezer Székely Leány Napja
Különös nap virrad újra július első szombatján. Székelyföld számos portáján legszebb viseletükbe öltöznek a leányok és legények, és lelküket is ünneplőbe öltöztetve indulnak Csíkszereda főterére, hogy az Ezer Székely Leány Napján megmutathassák, milyen a székelyek összetartó ereje, közös éneke, imádsága, táncoló jókedve! Különös lesz az idei rendezvény azért is, mert miközben az elmúlt száz év emlékére szenteljük azt, hangsúlyosabb szerepet kap ebben az évben a közösségi élmény a közös tánc és a játék révén.
Reggeli után utazás Csíkszeredába, majd Csíksomlyóra és részvétel a programokon (szentmise, Ember az embertelenségben. Az elmúlt száz év emlékére – a Bekecs Néptáncszínház előadása, Örökség – a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása). Szabadidő. Utazás vissza a szállásra, vacsora, búcsúest.
 
5. nap (07.05., vasárnap): Berethalom – Nagyszeben – Budapest
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Útközben Berethalmon, az egyik legjelentősebb, az Unesco Világörökség részeként nyilvántartott szász erődtemplomnál megálló. Továbbutazás, séta Nagyszeben belvárosában. Határátlépés. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 69 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 4 éj szállást, félpanziós ellátást, lelkivezetést, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb 120 RON/fő), valamint a BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége: 2 250 Ft/fő 80 éves korig.
Külön igény esetén: az útlemondási biztosítás, ami a részvételi díj 5 %-a, 3 345 Ft/fő.
Törzsutas kedvezménnyel: 66 400 Ft/fő (2020. június 1-ig)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 250 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!