Adventi séta Győrben

2021. december 18. szombat
Zarándoklatvezető: Pálmai Árpád karnagy
GARANTÁLT INDULÁS!
Utazás: autóbusszal (helyben gyalogosan)
Indulás: 8:00 óra Budapest, Hősök tere (Műjégpályával szemben)
Ellátás: önellátás
Program: Reggel indulás Győrbe, mely Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa. 1989-ben elnyerte a műemlékvédelmi Europa Nostra-díjat a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül. A folyók városaként is emlegetik, mivel a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca összefolyásánál, a Dunától nem messze fekszik.
Pálmai Árpád karnagy vezetésével adventi énekek.
Érkezés kb. 10:00 órakor.
Városnéző túránkat a Dunakapu térnél kezdjük, mely Győr három ikonikus tere közül az egyik. Nevét a régi vár Duna-kapujáról kapta. A legenda szerint erre a kapura állították a törökök a vaskakast 1594-ben, mikor bevették a várost, kijelentvén, hogy addig maradnak, amíg meg nem szólal – ami négy évvel később be is következett. A Vaskakas másolata a tér nyugati oldalán, egy díszkút tetején őrködik a tér fölött. Tovább haladva a Káptalandombot, Győr legősibb részét járjuk be. Megtekintjük a Gutenberg téren a Frigyláda-szobrot, az Apor Vilmos téren a Szent Mihály Arkangyal szobrot, a Bazilikát, a Püspökvárat és a Toronykilátót. A Bécsi kapu téren – melynek szinte minden épülete műemlék – megtekintjük többek között a Karmelita templomot és rendházat a Hab Mária-szoborral. A város egyik legromantikusabb csücske a Radó-sziget, mely kedvelt séta- és pihenőhely. Itt található többek között Győr legszebb parkja, a Zenepavilon és a Csónakház – mely az ország legöregebb csónakháza.
Visszasétálunk a Király utcába, melynek szintén valamennyi háza műemlék (Probst-ház, Napóleon-ház, Esterházy-palota), innen Győr főterére, a Széchenyi térre megyünk (Mária-oszlop, Győri Bencések Loyolai Szent Ignác temploma, Rendház és Perjelség).
Szabadidő, Közép-Európa egyik leghangulatosabb adventi vásárának forgatagában sétálhatunk, vásárolhatunk, ebédelhetünk. Délután szentmisén vehetünk részt.
 
Az esti órákban visszaindulás Budapestre, adventi és karácsonyi énekek, Pálmai Árpád karnagy vezetésével.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat!
FONTOS: A program idején érvényben lévő rendeletek alapján fogjuk a programot lebonyolítani!
Részvételi díj: 8 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek és adományok árát.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!