Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

2022. július 18-22.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Hajagos Gyula atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 03:30 óra, Kiskunfélegyháza
Felszállási lehetőségek: 05:00 Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárata, 06:30 óra Székesfehérvár, M7 autópálya, Shell kút; 08:30 Nagykanizsa, Tesco Parkoló
Szállás: zarándokpanzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal
Ellátás: félpanzió (reggeli, és ebéd vagy vacsora)
Program: 1. nap (07.18., hétfő): Kiskunfélegyháza – Budapest – Ludbreg –Medjugorje
Utazás felszállási lehetőségekkel és pihenőkkel. Útközben meglátogatjuk Ludbreget, az eucharisztikus csoda szlavóniai kegyhelyét. Szentmise. Majd utazunk tovább a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba. A település Nyugat-Hercegovinában, többnyire horvátok lakják. 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve a kisváros az egyik legjelentősebb Mária zarándokhellyé vált: több mint kétmillió zarándok érkezik ide évente a világ minden tájáról. Szállás elfoglalása, majd vacsora.
 
2. nap (07.19., kedd): Medjugorje – Kravica-vízesés
Reggeli után a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére, majd a Cenacolo közösséget (szenvedélybetegek) látogatjuk meg. Délután felkeressük a Kravica-vízesést, ami a legnagyobb és leglátványosabb hercegovinai vízesés. Estebéd a szálláshelyen, majd a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomhoz sétálunk el. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
 
3. nap (07.20., szerda): Medjugorje – Mostar
Reggeli után szentmise, majd indulás a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére. Busszal utazunk a hegy aljáig, majd Keresztút a hegyre felfele menet. Ebéd után utazás Mostarba. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg is felfedezni a bazársort vagy inni egy török kávét. Estebéd a szálláson.
 
4. nap (07.21., csütörtök): Medjugorje – Vepric- Makarskai riviéra – Medjugorje
Reggeli után meglátogatjuk Makarskánál a veprici Miasszonyunk szentélyt. Szentmise a barlangnál, melynek csodálatos természeti környezetét a dombok és a völgy vízmosásai formálták az eredeti franciaországi lourdes-i zarándokhelyhez hasonlóan. Fürdési lehetőség a Makarskai riviérán, a városi strandon (a tengerparton, pár perc sétára Makarska óvárosától). A délutáni órákban visszautazunk a szállásra. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál. Búcsúest.
 
5. nap (07.22., péntek): Medjugorje – Trogir – Kiskunfélegyháza
Reggeli után hazautazás Horvátországon keresztül. Trogirnál tartunk pihenőt. Séta a műemlékvárosban, melynek során megtekintjük a magyar építőmesterek által emelt Szent Lőrinc-székesegyházat is. A templom egyik mellékhajójából nyíló kincstárban őrzik IV. Béla koronázó palástjának igazgyöngyös csuklyáját. Hazautazás az M7-es autópályán keresztül, érkezés Kiskunfélegyházára a késő esti órában.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Fontos! A Cenacolo közösségnek lehet vinni tartós élelmiszert vagy adományt ajándékba. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM adásban lehet majd hallgatni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható erre alkalmas telefont vagy rádiót hozzanak magukkal.
A határon csak kártyaformátumú személyigazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli régi típusú – könyv formátumú – igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni).
A belépéshez használt úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 89 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 4 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, költségét: 30 EUR/fő, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 2 300 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint) 80 éves korig.
A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 300 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!