Szentföldi pillanatok

2022. szeptember 2-7.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Tóth Attila atya
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, délelőtti órákban, találkozás 3 órával a repülőgép indulása előtt.
Szállás: szálloda*** (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 2 éj Bethlehemben és 3 éj Jeruzsálemben
Ellátás: félpanziós ellátás (reggeli és vacsora büfé rendszerben)
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Jeruzsálem – Betlehem
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint). Utazás Jeruzsálembe légkondicionált autóbusszal. Az Utolsó vacsora termének megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz ez a hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Utazás Betlehembe, szállás elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: Szabadnap Betlehemben
Reggeli után egy kellemes napot tölthetünk el egyénileg Betlehemben.
Vagy fakultatív program külön díj ellenében: Názáret – Genezáreti tó – Magdala – Kapernaum – Tabgha
Először Názáretbe utazunk, ahol az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Egy felejthetetlen hajózás keretében csendes órát töltünk a Genezáreti tavon, ahol Jézus a vízen járt, és lecsendesítette a vihart egy parancsával. Napunkat Magdalában folytatjuk. Innen a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához utazunk, melyet követően Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése következik Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Vacsora a szálláson.
 
3. Betlehem – Jeruzsálem
Reggeli után a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét látogatjuk meg, majd az egész napot Jeruzsálemben töltjük. Az Óváros falain kívül található Sion-hegyre utazunk. Az Elszenderülés templomának meglátogatása után megismerkedünk Dávid Városával. Ezt követően szállás elfoglalása Jeruzsálemben. A vacsorát követően egy hangulatos sétát teszünk a város modern részén. Szállás elfoglalása és vacsora.
 
4. nap: Jeruzsálem
Reggeli után Jeruzsálemben végig járjuk Jézus keresztútját a Via Dolorosán, és a Golgotát, valamint megtekintjük a Szent Sír Bazilikát. Ezt követően a Templom-hegyre megyünk, ahol valaha Salamon temploma állt. A napot az Olajfák hegyén folytatjuk. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Vacsora a szálláson.
 
5. nap: Jeruzsálemben szabadprogram
Reggeli után egy kellemes napot tölthetünk el egyénileg Jeruzsálemben, vásárlási lehetőség a piacon, séta, ebéd vagy kávézás az óvárosban… Vacsora a szálláson.
Vagy fakultatív program külön díj ellenében: Qumrán – Holt-tenger
Reggeli után utazás a Holt-tengerhez. Utunk során az irgalmas szamaritánus történetének nyomába eredünk, Jerikó közelében ismét a Jordán folyó partján járhatunk Jézus megkeresztelkedésének a helyén, végül a fürdőzés előtt megismerkedünk Qumrannal a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyével, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor rábukkant a "holt-tengeri tekercsekre”. Visszatérés Jeruzsálembe és vacsora a szálláson.
 
6. nap: Betlehem – Ein Karem – Jaffa – Tel-Aviv – Budapest
Utolsó napunkon reggeli után hotelünket elhagyva Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben töltjük zarándokutunkat, egy különlegesen szép természeti tájon található Mária és Erzsébet találkozásának gyönyörű emléktemplomában. Innen folytatjuk utunk buszunkon Jaffába, mely egy ókori kikötőváros a Földközi-tenger keleti partján. Úgy tartják, egyike a legrégebbieknek a világon. Jaffa napjainkban már Tel Aviv része lett, ahova tovább utazva szabadidőnkben vásárolhatunk, sétálhatunk. Ezután transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre.
A menetrend változtatás jogát a légitársaság fenntartja! A menetrend és ezáltal a program is változhat!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS!
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
 
Amennyiben PCR teszt szükséges, annak költségét egyénileg kell fizetni. A jelenlegi szabályozás alapján nem kell teszt a beutazáshoz (2022.06.05.).
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 60.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
 
A részvételi díjak 390 HUF/USD árfolyamig érvényesek!
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 680 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!