Szentföldi zarándoklat

2022. november 8-15.   (8 nap / 7 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Tamás Barna atya
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, délelőtti órákban, találkozás 3 órával a repülőgép indulása előtt (kb. 7:00 órakor)
Szállás: 3*-os és 4*-os szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban)
Ellátás: félpanziós ellátás (reggeli és vacsora büfé rendszerben)
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Caesarea – Tiberias
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint). Autóbusszal a Földközi-tenger partján található Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti zarándoklatunknak. Utazás Tiberiasba. Szállás elfoglalása, majd vacsora után egy kellemes esti sétát tehetünk a városban.
2. nap: Tiberias – Yardenit – Magdala – Genezáreti-tó – Kapernaum – Tabgha – Tiberias
Reggeli után Yardenitnél a Jordán folyóban a hagyomány szerint a megkeresztelkedés helyén, Jézus keresztségét idézzük fel. Napunkat Magdalában folytatjuk, ahol szentmisén veszünk részt. Innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon majd szabadprogram keretében ebédelhetünk is. Ezután Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése következik Kapernaumban, ahonnan a Biblia szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, lecsendesítette a vihart, és enni adott a tömegnek. Napunk zárásaként visszautazunk Tiberiasba, a szállodánkba. Vacsora és szabadprogram.
3. nap: Tiberias – Názáret – Tábor hegy – Kána – Karmel hegy – Haifa – Akko – Betlehem
Reggeli után utazás a galileai Názáretbe, az angyali üdvözlet városába. Itt az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, és egy kellemes sétát tehetünk a Názáreti Jézus nyomdokain járva. Majd a Tábor-hegyre utazunk. Szentmise. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Haifa érintésével Akkóba, a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. A késő délutáni órákban utazás Betlehembe, szállás elfoglalása és vacsora.
4. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után az egész napot Jeruzsálemben töltjük. Szentmise után végigjárjuk Jézus keresztútját a Via Dolorosán és megtekintjük a Szent Sír Bazilikát. A város falain kívül található Sion-hegyre sétálunk. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének megtekintése után jutunk vissza a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal). Ide a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
5. nap: Betlehem – Qumrán – Holt-tenger – Betlehem
Reggeli után Betlehemben szentmise, majd a Születés temploma meglátogatását követően utazás a Holt-tengerhez. Utunk során az irgalmas szamaritánus történetének nyomába eredünk, Jerikó közelében ismét a Jordán folyó partján járhatunk Jézus nyomában. Végül a holt-tengeri fürdőzés előtt megismerkedünk Qumrannal, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyével, ahol 1947. nyarán egy beduin pásztor rábukkant a "holt-tengeri tekercsekre”. A délutáni órákban visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
6. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Ein Karem – Betlehem
Reggeli után ismét Jeruzsálembe utazunk, szentmise. A Szent Péter Kakaskukorékolás temploma majd Dávid király sírjának meglátogatása után tovább ismerkedünk az Óváros Zsidó negyedével. Délután az Izrael Múzeumba megyünk, utána Ein Karembe látogatunk. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
7. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után szentmise, majd a Pásztorok mezejére látogatunk. Ezt követően ismét Jeruzsálembe utazunk. Az Olajfák hegyén Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Délután szabad program keretében vásárlási lehetőségünk lesz. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
8. nap: Betlehem – Budapest
Utazás a hajnali órákban a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
 
Amennyiben PCR teszt szükséges, annak költségét egyénileg kell fizetni. A jelenlegi szabályozás alapján nem kell teszt a beutazáshoz (2022.07.06.).
A menetrend változtatás jogát a légitársaság fenntartja! A menetrend és ezáltal a program is változhat!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS!
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 60.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 560 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!