Misszió Zarándokvonat – Csíksomlyó

2023. május 26-28.   (3 nap / 2 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Lelkivezetők: Böjte Csaba és Lukovits Milán ferences szerzetesek
A vonattal Mária Rádiós kocsik (fekvőhelyes és ülőhelyes) közlekednek.
Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes és fülkés-fekvőhelyes kocsik, ill. étteremkocsi és mozgóbüfé. Folyamatos utazás oda és vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék az „S”- kocsiban.

Útvonal odafele: Budapest, Keleti pu. (17:40 óra) – Szolnok (19:07 óra) – Püspökladány (20:03 óra) – Debrecen (20:35 óra) – Nyírábrány (21:30 óra) – Érmihályfalva (23:15 óra) – Dés (3:35 óra) – Mariselu (4:49 óra) – Déda (5:38 óra) – Csíkmadaras (7:58 óra) – Madéfalva (8:14 óra) – Csíkszereda (8:25)
 
Hazafelé: Csíkszereda (18:52 óra) – Madéfalva (19:00 óra) – Csíkszentdomokos (19:21 óra) – Marosfő (19:45 óra) – Gyergyószentmiklós (20:07 óra) – Gyergyóhodos (20:31 óra) – Déda (22:13 óra) – Gledény (22:36 óra) – Dés (0:03 óra) – Nagykároly (03:40 óra) – Érmihályfalva (4:07 óra) – Nyírábrány (3:43 óra) – Debrecen (4:56 óra) – Püspökladány (5:51 óra) – Szolnok (6:40 óra) – Budapest, Keleti pu. (08:10 óra) útvonalon közlekedünk!
Szállás: elszállásolás nélkül.
Ellátás: önellátás, a vonaton étteremkocsi és mozgóbüfé üzemel.
Program: 1. nap: (05.26., péntek): Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a délutáni órákban Budapestről. Felszállási lehetőségekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben különleges hangulatban zajlanak a közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van.
2. nap: (05.27., szombat): Különvonatunkkal megérkezünk a kora reggeli órákban Hargita megye központjába, ahol a vasútállomáson köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ. Csíkszereda: A Missziós Zarándokvonat utasaival csatlakozunk a hagyományosan a Boldogasszony Zarándokvonattal érkezőkhöz, és egy nagy keresztaljként, kihangosítva, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd a szabadtéri oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg lemegyünk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Folyamatos hazautazás, közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton.
3. nap: (05.28., vasárnap): Visszautazás a Dés, Nagykároly, Debrecen, Budapest útvonalon. Várható megérkezés a reggeli, kora délelőtti órákban.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csíkszeredai vasútállomásról gyalogosan vonulunk fel a szentmise helyszínére. Ez az út kb. 5 km. Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek ez nem túlzottan megterhelő, megfelelő fizikai egészségnek örvend.
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend és ez által a program is változhat!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
Részvételi díj: 47 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést és a fentebb ismertetett programokat.
FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!
 

.
A részvételi díj nem tartalmazza fekvőkocsi (couchette, 6 fő/fülke) felár: : 1. szint 16 000 Ft/fő, 2. szint: 14 000 Ft/fő, 3. szint: 10 000 Ft/fő, az útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, az utasbiztosítást (Baleset, Betegség és Poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1500 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!