Szombathelyi Egyházmegye zarándoklata Rómába

2023. május 15-19.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Székely János szombathelyi megyéspüspök
Utazás: autóbuszokkal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
FONTOS: JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2023. MÁJUS 8.!
Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA DR. BATTHYÁNY-STRATTMANN LÁSZLÓ BOLDOGGÁ AVATÁSÁNAK 20. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL
1. nap (máj. 15., hétfő): Szombathely – Róma
Indulás Szombathelyről a kora hajnali órákban a Székesegyház elől. Séta Aquileiában, mely a korai keresztény közösségek egyik legjelentősebb városa volt, amikor 452-ben Attila hadai lerombolták. A település központjában található ásatási terület és a patriarchális bazilika 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti/késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj).
 
2. nap (máj. 16., kedd): Róma
Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Tovább utazunk a Szent Callixtus katakombához. Újabb fontos program következik, Laterán és környéke. Jeruzsálemi Szent Kereszt bazilika, Szent lépcső-bazilika. Szentmise a Lateráni bazilikában. Visszautazás a szálláshelyre.
 
3. nap (máj. 17., szerda): Róma
Reggeli után általános kihallgatás a Szent Péter téren a Szentatyával, majd utazás a Santa Maria Maggiore bazilikához. Folytatjuk az ókori Róma felfedezését. Forum Romanum, Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. San Pietro in Vincoli (Mózes szobor) megtekintése. Szentmise a Santa Prassede bazilikában, majd a Piazza Venezian megtekintjük a II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékművet (az „írógép.”), Capitolium. Visszautazás a szálláshelyre.
 
4. nap (máj. 18., csütörtök): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba: Szent Péter bazilika felkeresése, szentmise a Szent Péter bazilikában. A történelmi belváros felfedezése: Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Pantheon, Szent Ignác templomban hálaima, Trevi-kút, útközben imádság a Sant'Andrea delle Fratte bazilikában, az ún. Csodásérem-oltárnál, Spanyol-lépcső. Visszautazás a szálláshelyre.
 
5. nap (máj. 19., péntek): Róma – Assisi – Szombathely
Reggeli után indulás haza. Közben megállunk Assisinél, az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. Szentmise. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. Továbbutazás, várható hazaérkezés Szombathelyre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 189 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással zarándokházban 2-3 ágyas szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést Rómában, lelkivezetés-csoportkísérést az egész út alatt, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, 72 órás Róma bérlet költségét: kb. 120 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno), ami a részvételi díj 5 %-a. Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 400 Ft/fő 80 éves korig.
Fakultatív vacsora felárat: 32 000 Ft/fő/4 vacsora.
1 ágyas felárat, melynek összege 50 000 Ft/fő/4 éj (korlátozott számban).
Az ár 420 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 400 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!