Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

2023. szeptember 11-14.   (4 nap / 3 éjszaka)   (UTOLSÓ HELYEK)
Lelkivezetők: Burbela Gergely és Juhos Ferenc verbita szerzetesek
BUDAPESTI INDULÁS!
Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Indulás: Budapest, Hősök tere (Műjégpálya mellett)
További fel- és leszállási lehetőségek: Dunaújvárosnál (az autópálya melletti ÖMV benzinkútnál), Paksnál (az autópálya mellett a Mobilpetrol benzinkútnál) és Szekszárdnál (az autópálya mellett a MOL benzinkútnál)
Szállás: zarándokpanzió, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával, illetve fürdőszoba-használattal.
Ellátás: félpanzió
Program: 1. nap (szeptember 11., hétfő):
Utazás Budapest – Eszék – Mostar útvonalon Medjugorjéba. A települést Nyugat-Hercegovinában többnyire horvátok lakják. 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve a kisváros az egyik legjelentősebb Mária-kegyhellyé vált: több mint kétmillió zarándok érkezik ide évente a világ minden tájáról. Megérkezés Medjugorjéba várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap (szeptember 12. kedd):
Reggeli a szállásokon. Szentmise. Cenacolo (szenvedélybetegek) közösség meglátogatása, majd a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére. Estebéd, szabadidő. Rózsafüzér, majd közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.
3. nap (szeptember 13. szerda):
Reggeli után szentmise. Križevac (Nagy kereszt hegye): keresztút. Szabadidő Medjugorjéban, estebéd a szállásokon. Este rózsafüzér, közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.
4. nap (szeptember 14. csütörtök):
Reggeli, csomagok bepakolása a buszokba. Indulás Mostarba. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg is felfedezni a bazársort vagy inni egy török kávét. Utazás Budapestre, várható hazaérkezés a késő esti/éjszakai órákban.

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM kisrádión vagy vételre alkalmas mobiltelefonon lehet majd követni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható, telefont vagy kisrádiót hozzanak magukkal.
A belépéshez használt úti okmánynak (magánútlevél, új típusú személyigazolvány) az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 95 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 3 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést, tour guide készüléket.
A részvételi díj nem tartalmazza Az útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 840 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top). A jelenlegi díjszabás szerint! A részvételi díjak 410 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!
Az ár nem tartalmazza az igénybevett egyéb szolgáltatásokért a helyszínen kötelezően fizetendő összeget 30 EUR/fő.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 840 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!