Szentföldi ősz, zarándoklat Jézus nyomában

2023. október 13-19.   (7 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők: Tóth Attila atya és Lendvai Zoltán János plébános, a "gördeszkás pap"
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
FONTOS: JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2023. AUGUSZTUS 10.
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről
Szállás: 3*-os és 4*-os szálláshelyeken (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban)
Ellátás: félpanziós ellátás (büféreggeli és büfévacsora) valamint 1 nap ebéd
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Caesarea – szállás
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint). Autóbusszal a Földközi-tenger partján található Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti zarándoklatunknak. Utazás a szállásra. Szállás elfoglalása, majd vacsora után egy kellemes esti sétát tehetünk.
2. nap: Magdala – Tabgha – Genezáreti-tó – Kapernaum – Názáret
Reggeli után napunkat Magdalában kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, lecsendesítette a vihart, és enni adott a tömegnek. Hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon majd szabadprogram keretében ebédelhetünk is. Innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Ezután Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése következik Kapernaumban, ahonnan a Biblia szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Napunk zárásaként visszautazunk a szállásunkra. Vacsora és szabadprogram.
3. nap: Názáret – Kána – Tábor-hegy – Karmel-hegy –Betlehem
Reggeli után Názáretben az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Innen a Tábor-hegyre utazunk. Szentmise. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Utazás Betlehembe. Szállás elfoglalása és vacsora.
4. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után az egész napot Jeruzsálemben töltjük. Szentmise után végigjárjuk Jézus keresztútját a Via Dolorosán és megtekintjük a Szent Sír Bazilikát és a Golgotát. Átmegyünk a Templom-hegyre, ahol valaha Salamon temploma állt, ma a Jeruzsálem jelképévé vált aranykupolás Sziklamecset található. Siratófal (Nyugati Fal): ide a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
5. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után ismét Jeruzsálembe utazunk. A Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése, majd az Olajfák hegyén Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz és a Getsemani kerthez. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. A város falain kívül található Sion-hegyre sétálunk, ahol megtekintjük Dávid király sírját és az Utolsó vacsora termét. Örmény negyed, Zsidó negyed. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
6. nap: Betlehem – Qumran – Holt-tenger – Qasr el Yahud – Betlehem
Reggeli után Betlehemben szentmise. A Születés temploma meglátogatását követően a Pásztorok mezejére megyünk. Utazás a Holt-tengerhez. Utunk során az irgalmas szamaritánus történetének nyomába eredünk, Jerikó közelében ismét a Jordán folyó partján járhatunk Jézus nyomában. Végül a holt-tengeri fürdőzés előtt megismerkedünk Qumrannal, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyével, ahol 1947. nyarán egy beduin pásztor rábukkant a "holt-tengeri tekercsekre”. Qasr el Yahud: keresztelőhely a Jordán folyón. A délutáni órákban visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
7. Betlehem – Ein Karem – Jaffa – Budapest
Reggeli után szentmise. Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben és Jaffa-ban töltjük zarándokutunk utolsó óráit, egy különlegesen szép természeti tájon található hegyi településen. Utazás a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre. Várható megérkezés a késő esti órákban.
 
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja, ezzel a program is változhat!
Utazás csak útlevéllel lehetséges! Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 60.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
 
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja, ezzel a program is változhat!
FONTOS!
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a kiutazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Részvételi díj: 564 900 Ft/fő, mely tartalmazza repülőjegyet, repülőtéri illetéket, Izraelben utazást autóbusszal, magyar csoportkísérőt a teljes út során, lelkivezetést, 6 éjszakai szállást, 6 alkalommal reggelit és vacsorát, 1 alkalommal ebédet, naponta 0,5 l vizet, a meghirdetett programon való részvételt, Tour Guide készülék használatát. A repülőgépre ingyenesen 1 db maximum 8 kg-os kézipoggyászt lehet felvinni (56 cm x 45 cm x 25 cm nagyságú lehet, beleértve a kerekeket és a fogantyúkat is), valamint 1 db laptop táskát. Az ingyenesen feladható csomag súlya maximum 23 kg lehet.
 
.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (Storno Kombi Maxi), mely a részvételi díj árának 4 %-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában: 6 944 Ft/fő, 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Amennyiben PCR teszt szükséges, annak költségét egyénileg kell fizetni.
A részvételi díj nem tartalmazza, de az utazáson való részvétel feltétele: szervízdíj és adományok: cca. 160 USD/fő
 
A részvételi díjak 400 HUF/1 USD árfolyamig érvényesek!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 944 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!