Magyarok zarándoklata Máriacellbe

2023. október 6-7.   (2 nap / 1 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Barkó Ágoston bencés szerzetes, tanár
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: autóbusszal
Indulás: Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
Felszállási lehetőségek: Budapest, Budapesti Kongresszusi Központ; Tatabánya, Óbarok pihenőhely (OMW kút); Győr, Arrabona pihenő (MOL kút)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: Budapest – Tatabánya – Győr – Maria Schutz – Máriacell
Folyamatos utazás az M1 autópályán pihenők közbeiktatásával Ausztriába, Maria Schutzba a „Semmering ékszerdobozába”. Szentmise a kegytemplomban, ami egy csodatevő, gyógyító forrás fölé épült, amely ma közvetlenül a szentély mögött csordogál. Maria Schutz híres ízletes fánkjáról is, a közeli éttermekben, illetve a fánkárusoknál lehetőségünk lehet óriás fánkot vásárolni. Továbbutazunk Máriacellbe, mely az egyik legjelentősebb búcsújáró helye Közép-Európának. 1809-ben a napóleoni háborúk alatt a Tihanyi Bencés Apátságba menekítették a máriacelli kegyszobrot. Megtekintjük az Arzberger likőrmanufaktúrát, ahol 1883 óta a középkori kolostorok hagyományai szerint, 33 gyógynövényből készítik a finom gyomorkeserűt. Szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap: Máriacell – Győr – Tatabánya – Budapest
Reggeli után elsétálunk a Szent kúthoz, melynek gyógyító vizéből gyakran visznek a zarándokok.
Ünnepélyes bevonulás a bazilikába a kegyszoborhoz, majd szentmise a kegytemplomban. Fakultatív ebédelési lehetőség. Keresztút közösen a város fölé emelkedő Kálváriahegyen.
A bazilika két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és az I. Lajos által adományozott Szűz Mária-kép. A szobrot díszes ruhába öltöztetik az év három legfontosabb ünnepnapján: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén és a város alapításának napján. Ezeket a drága anyagokból és csipkékből készült ruhákat nemes hölgyek készítették és adományozták, a ma látható darabok zömmel a XIX-XX. századból származnak. A Madonna és a kis Jézus koronái is adományok, általában a Rudnay Sándor hercegprímás által 1821-ben adományozott és X. Piusz pápa által 1908-ban megáldott koronapár látható a kegyszobron.
Ezt követően szabadprogram, ennek során érdemes felkeresni a bazilikában található páratlan egyházi gyűjteményt és múzeumot. Hazautazás az M1 autópályán, várható hazaérkezés az éjjeli órákban.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 59 900 Ft/fő, mely tartalmazza A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 1 éjszakára félpanziós ellátással, a lelkivezetést és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek árát és az adományokat, kb. 25 EUR, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5%-ka), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 1 420 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 420 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!