Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

2024. május 1-5.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Michels Antal atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: Budapestről, a Hősök teréről (Műjégpályával szemben).
További fel- és leszállási lehetőség: Dunaújvárosnál (az autópálya melletti ÖMV benzinkútnál), Paksnál (az autópálya mellett a Mobilpetrol benzinkútnál) és Szekszárdnál (az autópálya mellett a MOL benzinkútnál)
Szállás: zarándokpanzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal
Ellátás: félpanzió (reggeli, és ebéd vagy vacsora)
Program: 1. nap (május 1., szerda): Budapest – Medjugorje
Utazás Budapest – Eszék – Mostar útvonalon Medjugorjéba. A települést Nyugat-Hercegovinában többnyire horvátok lakják. 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve a kisváros az egyik legjelentősebb Mária-kegyhellyé vált: több mint kétmillió zarándok érkezik ide évente a világ minden tájáról. Megérkezés Medjugorjéba várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap (május 2., csütörtök): Medjugorje
A korai reggeli után a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére, majd a Cenacolo közösséget (szenvedélybetegek) látogatjuk meg. Estebéd a szálláshelyen, szabadprogram, majd a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomhoz sétálunk el. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Szent Jakab templomnál.
3. nap (május 3., péntek): Kravica-vízesés – Mostar
A korai reggeli után busszal indulunk a Kravica-vízeséshez, amely a legnagyobb és leglátványosabb hercegovinai vízesés. Visszafelé Mostar megtekintése következik. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg is felfedezni a bazársort vagy inni egy török kávét. A délutáni órákban érkezünk vissza a szállásra. Estebéd. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Szent Jakab templomnál.
4. nap (május 4., szombat): Medjugorje
Reggeli után a Nagy kereszt hegyére, a Križevacra indulunk. Busszal utazunk a hegy aljáig, majd Keresztút a hegyre felfele menet. Ebéd a szálláshelyen, ezt követően szabadprogram Medjugorjéban. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Szent Jakab templomnál. Búcsúest.
5. nap (május 5., vasárnap): Medjugorje – Budapest
Reggeli, csomagok bepakolása a buszokba. Vasárnapi szentmise a Jelenések kápolnájában. Hazaindulás, várható hazaérkezés a késő esti órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM kisrádión vagy vételre alkalmas mobiltelefonon lehet majd követni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható, telefont vagy kisrádiót hozzanak magukkal.
A belépéshez használt úti okmánynak (magánútlevél, új típusú személyigazolvány) az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.
Részvételi díj: 119 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 4 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést, tour guide készüléket.
A részvételi díj nem tartalmazza az 1 ágyas felárat: 28 000 Ft/fő/4 éj (korlátozott számban), útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, költségét: 30 EUR/fő, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3550 Ft/fő 80 éves korig, a jelenlegi díjszabás szerint.
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Egyágyas felár: 28 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 550 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!