Magyarok zarándoklata Máriacellbe

2024. október 4-6.   (3 nap / 2 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Lelkivezető: Barkó Ágoston bencés szerzetes, tanár a Tihanyi Bencés Apátságból
Utazás: autóbusszal
Indulás: Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
További felszállási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban!
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas fürdőszobás szobák)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: Budapest – Fraknó – Kismarton – Máriacell
Folyamatos utazás pihenők közbeiktatásával Ausztriába, Fraknó várába (Burg Forchtenstein), mely Burgenland egyik jelképe. Megtekintjük többek között a várudvart, a vármúzeumban látható, az Esterházy család történetét bemutató Ősgalériát és a várkápolnát. Majd Kismartonra utazunk. Az Ausztria legszebb barokk kastélyai közé tartozó kismartoni Esterházy-kastélyban tett látogatás bepillantást nyújt az egykori Esterházy herceg pompás udvartartásába. Továbbutazunk Máriacellbe, mely az egyik legjelentősebb búcsújáró helye Közép-Európának. 1809-ben a napóleoni háborúk alatt a Tihanyi Bencés Apátságba menekítették a máriacelli kegyszobrot. Szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap: Máriacell – magyarok zarándoklata
Reggeli után elsétálunk a Szent kúthoz, melynek gyógyító vizéből gyakran visznek a zarándokok. Ünnepélyes bevonulás a bazilikába a kegyszoborhoz, majd szentmise a kegytemplomban. Fakultatív ebédelési lehetőség. Keresztút közösen a város fölé emelkedő Kálváriahegyen.
A bazilika két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és az I. Lajos által adományozott Szűz Mária-kép. A szobrot díszes ruhába öltöztetik az év három legfontosabb ünnepnapján: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén és a város alapításának napján. Ezeket a drága anyagokból és csipkékből készült ruhákat nemes hölgyek készítették és adományozták, a ma látható darabok zömmel a XIX-XX. századból származnak. A Madonna és a kis Jézus koronái is adományok, általában a Rudnay Sándor hercegprímás által 1821-ben adományozott és X. Piusz pápa által 1908-ban megáldott koronapár látható a kegyszobron.
Ezt követően szabadprogram, ennek során érdemes felkeresni a bazilikában található páratlan egyházi gyűjteményt és múzeumot. Vacsora a szálláson.
3. nap: Máriacell – Heiligenkreutz – Budapest
Reggeli után Heiligenkreutzba utazunk. Ausztria legrégibb ciszterci kolostora és temploma egy elbűvölő, csendes, erdős völgyben bújik meg a Bécsi-erdőben. A mai napig aktívan működő apátság életébe is betekinthetünk. Hazautazás az M1 autópályán, várható hazaérkezés a késő esti órákban.
A programváltoztatás, módosítás jogát fenntartjuk!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 89 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, a lelkivezetést és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek árát és az adományokat, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5%-ka), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 2130 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. Az 1 ágyas felárat.
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 130 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!