Zarándoklat Fatimába - Kolozsvárról

2024. november 18-22.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezetők: Veres Stelian és Székely Dénes atyák
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal KOLOZSVÁR – München – Lisszabon – München – KOLOZSVÁR útvonalon, Portugáliában autóbusszal
FONTOS: JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2024.08.15.
Szállás: hotel * * * (2 – 3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Kolozsvár – München – Lisszabon – Fatima
Utazás menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással Kolozsvárról Lisszabonba. Transzfer Fatimába, szobák elfoglalása (4 éj).
A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre.
2. nap: Fatima
A mai napot Fatimában töltjük. Reggeli után a Mindszenthy József hercegprímásról elnevezett magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Majd a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, visszasétálunk a keresztúton Valinhos érintésével Fatimába. Itt a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este fakultatív vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.
3. nap: Cabo da Roca – Lisszabon
Reggeli után utazás Európa végébe, Cabo da Rocaba. Magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Majd utazás Lisszabonba, városnézés az ország fővárosában, Európa egyik legszebb városában (buszos városnézés, megállásokkal), mely a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A sétát a város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképületet, a Mosteirodos Jerónimost is láthatjuk kívülről. Lehetőség szerint felkeressük a portugál főváros szívében található Páduai Szent Antal-templomot, a ferences szent szülőhelyét. Szabadprogram. Visszautazás Fatimába. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.
4. nap: Batalha – Alcobaca – Nazaré – Sitió
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Alcobaca számunkra legfontosabb nevezetessége a 12. századi ciszterci kolostora, mely Portugália egyik legnagyobb kolostor együttese és mindmáig legnagyobb temploma, 1989 óta a világörökség része. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely neve a szentföldi Názáretből hozott Szűz Máriáról készült kis faszoborról származik. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabadprogramunk során mindkettőt érdemes megtekinteni és a meredek sziklákkal szegélyezett óceánpart panorámájában gyönyörködni és fotózni. Visszautazás Fatimába, fakultatív vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.
5. nap: Fatima – Lisszabon – München – Kolozsvár
Reggeli után bepakolás és indulás Lisszabonba, a repülőtérre. Hazautazás. Érkezés Kolozsvárra az éjjeli órákban.
 
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja, ezzel a program is változhat.
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 110.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Részvételi díj: 339 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást repülővel Kolozsvár – München – Lisszabon – München – Kolozsvár útvonalon, repülőtéri illetéket, 1 db maximum 8 kg-os kézipoggyászt (max. 55 cm x 40 cm x 23 cm), 1 db laptop táskát vagy ennek megfelelő méretű kézitáskát (max. 30 cm x 40 cm x 10 cm), 1 db maximum 20 kg súlyú feladható csomagot. Portugáliában utazást autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést a teljes út során, 4 éjszaka szállást reggelis ellátással, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek és adományok költségét: kb. 80 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: 4 vacsora felárát: 30 000 Ft/fő, 1 ágyas felárat (korlátozott számban), útlemondási biztosítást, (Storno Kombi Maxi), mely a részvételi díj árának 4%-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, az utasbiztosítást (baleset-, betegség- és poggyász) – mely az utazáson való részvétel feltétele – EUB Air&Cruise TOP kategóriában: 5 300 Ft/fő 70 éves korig a jelenlegi díjszabás szerint. Az ár 400 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes.
Egyágyas felár: 44 900 Ft/fő
Vacsora felár: 30 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 70+: 5 300 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 300 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!