Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Zarándoklat a Baltikumba (Litvánia, Lettország, Észtország)

2020. július 27 - augusztus 2.   (7 nap / 6 éjszaka)   (ELMARAD)
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, Baltikumban különjáratú autóbusszal
Szállás: 3* szállodákban, zarándokházban (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap (07.27., hétfő): Budapest – Varsó – Vilnius (Litvánia)
Elutazás Budapestről a LOT légitársaság járatával, varsói átszállással Litvánia fővárosába, Vilniusba, érkezés kora délután. Vilnius óvárosa 1994 óta az UNESCO világörökség része. Buszos kirándulás a szemet gyönyörködtető Szent Péter és Pál-templomba, majd látogatás a Báthory István alapította Vilniusi Egyetemen. Szentmise az Isteni Irgalmasság kegyképe előtt. Vilniusi látomásában kapta Szent Fausztina a kérést, hogy festesse meg az Isteni Irgalmasságot szívéből kiárasztó Jézust ábrázoló festményt, melynek eredetijét itt őrzik. Rövid gyalogos városnézés keretében érkezés a szálláshelyre, vacsora.
 
2. nap (07.28., kedd): Vilnius – Trakai – Vilnius (Litvánia)
Reggelit követően a gyalogos városnézés folytatása Vilniusban. Ismerkedés a főváros szívében található székesegyházzal, a benne található ékszerdobozzal, a Szent László- és Kázmér-kápolnával. Séta a hangulatos óvárosi utcákon, megismerkedünk a lángoló téglagótika csodájával, a Szent Anna-templommal. Szentmise a Hajnal Kapu kápolnában. A városkapu fölé emelkedő kápolnában őrzik az Isteni Irgalmasság Anyjának kegyképét, mely a Baltikum egyik legkeresettebb zarándokhelyévé tette a szentélyt. Szabadprogram, majd utazás a litván nagyhercegség egykori fővárosába, Trakaiba. Ismerkedés a tórendszer közepén, egy szigeten elhelyezkedő, romantikus hangulatú, gótikus vízivárral. Késő délután visszaérkezés a vilniusi szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap (07.29., szerda): Vilnius – Kaunas – Siluva – Klaipeda (Litvánia)
Reggel szentmise a székesegyházban, a Szent László-kápolnában, Európa legészakibb magyar kápolnájában. A lovagkirály tisztelete az első Jagelló-házi lengyel király, Jogaila litván fejedelem megkeresztelkedésével kezdődött. Búcsú Vilniustól, indulás Kaunasba. Litvánia második legnagyobb városában gyalogos séta keretében felfedezzük az Óvárost: Fehér-hattyú ház, Katedrális, Óváros tér, Perkunas-ház. A kora délutáni órákban érkezés az ország szívébe, Šiluvába, mely az első egyházilag elismert európai Mária-jelenés színhelye. Közös rózsafüzér a jelenés helyszínén. A késő délutáni órákban érkezés Klaipedába. Vacsorát követően fakultatív séta az Óvárosban és a kikötőben. Szállás és vacsora Klaipedában.
 
4. nap (07.30., csütörtök): Klaipeda – Nida (Kur-földnyelv) – Klaipeda (Litvánia)
Reggelit követően, egész napos kirándulás az UNESCO világörökségét képező Kur-földnyelvren, mely vándordűnéiről, mézeskalácsszerű házairól és Thomas Mann örökségéről vált híressé. Kihagyhatatlan programok: dűnemászás, tengerparti élmények (Alkalmas idő esetén tengerparti fürdőzés – fürdőruhával és törölközővel készüljünk). Ismerkedés Nida településsel, szentmise a helyi katolikus templomban. Szabadprogram, majd a késő délutáni órákban visszaérkezés a klaipedai szálláshelyre, vacsora.
 
5. nap (07.31., péntek): Klaipeda – Siauliai – Riga (Litvánia, Lettország)
Reggelit követően utazás a Keresztek-hegyéhez. A „Litván Golgota” az elhurcoltak, az eltávozottak emlékét őrző „kereszttenger” a leglátogatottabb baltikumi zarándokhely. Szentmise a helyszínen található ferences kolostor kápolnájában. A délutáni órákban érkezés Lettország fővárosába, Rigába. Gyalogos városnézés az Óvárosban, mely 1997-től UNESCO világörökségi helyszín. Ismerkedés a Szent-Péter-templommal, a Feketefejes házzal, a Kis- és Nagy Céhpalotával, Szabadság emlékművel. Szabadprogram. Szálláshely elfoglalása, vacsora.
 
6. nap (08.01., szombat): Riga – Tallinn (Lettország, Észtország)
Reggelit követően ismerkedés Riga méltán híres szecessziós negyedével (UNESCO világörökség), majd szentmise az Óvárosban található Szent Jakab-székesegyházban. Ezt követően utazás Tallinnba. Késő délután ismerkedés és séta Tallinn zöld tüdejében, a Kadriorg városrészben. Szálláshely elfoglalása Tallinnban, vacsora és ismerkedés a brigitták rendjével.
 
7. nap (08.02., vasárnap): Tallinn – Budapest
Szentmise a brigitták rendházának kápolnájában. Ismerkedés Tallinn óvárosával, mely UNESCO világörökség: Öreg Tamás (Ó-városháza), Kövér Margit (Bástya), Hosszú Herman (Vártorony), Dóm, séta a bájos utcákban és az Óváros-téren. Egyéni ebédelési lehetőség, utána szabadprogram. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a LOT légitársaság járatával, varsói átszállással. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!
Részvételi díj: 209 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét menetrend szerinti repülőjárattal, varsói átszállással, odaútban Budapest-Vilnius, visszaútban Tallin-Budapest útvonalon, személyenként - 1 kézipoggyászt (max. 8 kg, 23 x 40 x 55 cm) és 1 feladott poggyászt (max. 23 kg, három dimenziós mérete max. 158 cm); a helyi különjárati autóbuszos közlekedés árát; szállást 6 éjszakára 3* szállodákban, zarándokházban; reggelis ellátást az egész út során; a feltüntetett programokon való részvételt; valamint az idegenvezetés és lelkivezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illeték összegét (árfolyamtól függően kb. 49 500 Ft/fő); tour guide díját 2 030 Ft/fő, a helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek és egyéb járulékos költségek díját (60 EUR/fő); BBP utasbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott EUB ’Air & Cruise Top’ utasbiztosítás költsége 5 005 Ft/fő 80 éves korig. 80 év felett a díja 12 515 Ft/fő. Igény esetén: félpanziós felár 39 900 Ft/fő, útlemondási biztosítás, melynek összege a részvételi díj árának 5 %-a, 10 495 Ft/fő.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 005 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Zarándoklat Fatimába

  2020. október 10-15.
Tovább...

Szentföldi zarándoklat

  2020. szeptember 2-9.
Tovább...
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Dominika, Domonkos nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3947816. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Csodálatos út volt. Köszönet a szervezőknek. Mindent megkaptam, amit egy zarándoklat nyújt. Tapasztaltam a szeretet, összetartozás, egymásra figyelés erejét, lelki békét. A hozott keresztek egy részét le tudtam tenni.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -