Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Zarándoklat Fatimába

2020. október 10-15.   (6 nap / 5 éjszaka)   (ELMARAD)
Lelkivezető: Csont Ede atya
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon, Portugáliában autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a kora hajnali órákban a TAP légitársaság járatával
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap (10.10., szombat): Budapest – Lisszabon – Cabo da Roca
Találkozás kora hajnalban a budapesti repülőtéren, majd utazás Lisszabonba. Érkezés után városnézés az ország fővárosában. Busszal és gyalogosan ismerkedünk a fővárossal. Európa egyik legszebb városa – a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképületet, a Mosteirodos Jerónimos következik. Rövid szabadprogram, majd ezt követően kirándulás Európa végébe, Cabo da Rocába. Magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti – óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Szabadidő, majd utazás Fatimába, szobák elfoglalása (5 éj) és fakultatív vacsora.
 
2. nap (10.11., vasárnap): Santarém – Fatima – Aljustrel
Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre-templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában, majd visszautazás a szállodába. Fakultatív vacsora. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap (10.12., hétfő): Batalha – Nazaré – Sítió – Óbidos
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben, Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabad programjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni, vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, fakultatív vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
4. nap (10.13., kedd): Fatima
Reggeli után az egész napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jacinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret – mely kétszer nagyobb a római Szent Péter térnél – félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este fakultatív vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
5. nap (10.14., szerda): Coimbra – Tomar
Reggeli után útra kelünk, első úti célunk Coimbra, mely sokáig Portugália fővárosa volt. A coimbrai egyetem az UNESCO kulturális világörökség része, Európa egyik legrégebbi egyeteme. A város védőszentje, aragóniai, ill. portugáliai Szt. Erzsébet, II. András magyar király dédunokája, akit 1625-ben avatták szentté. Férje, Dénes király halála után Coimbrában alapított kolostort. Városnéző sétára indulunk, hogy megismerjük a város főbb nevezetességeit: Egyetem, régi és új székesegyház, Szent Klára kolostor, Santa Cruz templom. Szabadidő, majd továbbutazás Tomarba. Látogatás a templomosok egykori fellegvárában. A középkori kolostor egy igazi gyöngyszem kerengőivel, körtemplomával, ahol csodásan megférnek egymás mellett különböző korok stílusai. Visszautazás Fatimába. Fakultatív vacsora, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
6. nap (10.15., csütörtök): Lisszabon – Budapest
A korai reggeli utána autóbuszos transzfer a lisszaboni repülőtérre. Utazás Budapestre, érkezés a délutáni órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!
Részvételi díj: 149 900 Ft/fő vagy 490 EUR/fő, mely tartalmazza az utazást a TAP légitársaság menetrend szerinti járatával Budapest–Lisszabon-Lisszabon–Budapest útvonalon (1 db max. 8 kg-os, 55x40x20 cm-es kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os, max. 158 cm = 1xszélesség + 1 x hosszúság + 1 xmagasságú poggyásszal); a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára reggelivel, a csoportkísérő-idegenvezetést a teljes út alatt, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt, lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan 47 000 Ft/fő vagy 150 EUR/fő; tour guide díját1 740 Ft/fő vagy 5 EUR/fő, egyágyas felár díját (34 000 Ft/fő vagy 110 EUR/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a (7 495 Ft/fő vagy 25 EUR/fő); a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét (60 EUR/fő); baleset, betegség és poggyász biztosítást EUB 'Air & Cruise TOP’ kategóriában (80 éves korig 4 290 Ft/fő vagy 15 EUR/fő, 80 éves kor felett 10 750 Ft/fő vagy 35 EUR/fő).
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 290 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Márió, Sára nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Észtország Lettország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja Örményország
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4153205. látogatónk.
Útra keltünk ...

A Művelődési kör eddigi legnagyobb kirándulását tette meg, ezúttal Erdély szépségeit fedeztük fel. 2009.07.21-én 29 fővel indultunk Erdőkürtről, Berettyóújfaluban csatlakoztak hozzánk békésszentandrási és békéscsabai utastársaink. Innen folytattuk utunkat, estére érkezvén Tibódba a szállásadóinkhoz. Itt úgy fogadtak minket, mint régi kedves ismerősöket. Úgy gondolom minden résztvevő nevében mondhatom, hogy felejthetetlen napokat töltöttünk itt, gyönyörű tájakon, nagyon kedves emberek között. Köszönet ezért a Művelődési körnek a... Tovább...

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -