Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2018. október 20-23.   (4 nap / 3 éjszaka)
Szállás: panzióban Herkulesfürdőn vagy közelében, illetve falusi turizmus keretében Székelykevén (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 05:00 óra Budapest, Hősök tere (Műcsarnok mögötti parkoló)
Program: 1. nap: Budapest – Temesvár – Herkulesfürdő
Utazás az M5-ös autópályán. A nagylaki határátlépés után felkeressük a Bánság fővárosát, Temesvárt. Városnéző séta a barokk Losonczy tértől a Jenő herceg téren keresztül a szecessziós Opera térig. Sétánk során láthatjuk a római katolikus székesegyházat, a Szentháromság-szobrot, a katolikus püspöki palota épületét, a régi városházát és a Lloyd-palotát. Szabadprogram. Rövid megálló Herkulesfürdőn, a híres fürdővárosban. Szállás elfoglalása (1 éj), vacsora.
 
2. nap: Al-Duna – Galambóc – Székelykeve
Reggeli után utunk látványosságokban egyik leginkább bővelkedő napja következik. Három órás hajókirándulást teszünk a Kis- és a Nagy- Kazán-szorosban, valamint a Vaskapu-szorosokban, Európa legnagyobb szurdokvölgyében. Utána buszra szállunk és elindulunk délvidéki szállásunkra. Útközben pihenő a Duna partján magasodó galambóci vár festői romjainál. Szállás Székelykevén, a magyar nyelvterület legdélebbi, többségében magyarok által lakott településén. Vacsora, majd a szállás elfoglalása (2 éj).
 
3. nap: Nándorfehérvár (Belgrád) – Zimony – Hertelendifalva – Székelykeve
Reggeli után utazás Nándorfehérvárra (Belgrád). Az 1456-os török feletti döntő győzelemről elhíresült vár meglátogatása után séta és szabadprogram a belvárosban. Városnézésünket Zimonyban folytatjuk, ahol a Hunyadi-tornyot nézzük meg. Az ugyancsak székely-magyarok által lakott Hertelendifalva érintésével érkezünk vissza a szálláshelyre. Késő délután ismerkedés vendéglátó falunkkal, Székelykevével. A falu lakói főként a 19. század végén bukovinából idetelepült székelyek, kiemelt nevezetessége pedig a katolikus templom, de a temetőbe is érdemes kisétálni, melynek bejáratánál Délvidék legnagyobb székelykapuját láthatjuk. Megismerkedünk az al-dunai székelyek népviseletével és táncával, majd vacsora és szabadprogram a szálláshelyeken.
 
4. nap: Pétervárad – Újvidék – Szabadka – Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, útközben azonban még sok látnivalóban lesz részünk. Péterváradon a Kárpát-medence legnagyobb erődrendszerét és a híres óratornyot keressük fel. Utána Újvidékre, a Vajdaság fővárosába látogatunk. Városnéző séta a belvárosban: neoreneszánsz városháza, Mária neve katolikus templom és a püspöki palota. Végül a szecessziós Szabadkára utazunk. Rövid séta Kosztolányi Dezső szülővárosában a Raichle-palota, a Korzó, a Városháza, a színház és a Zsolnay-szökőkutak érintésével. Horgosnál kelünk át a határon. Várható megérkezés a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 59 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással és a csoportkísérő – idegenvezetést. .
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 30 €/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő 80 éves korig.
Előfoglalási kedvezménnyel: 58 100 Ft/fő (2018. január 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 56 900 Ft/fő (2018. szeptember 19-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2000 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Fábián, Sebestyén nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dr. Szőcs Gyula
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, )

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2621785. látogatónk.
Fatima: 2017.11.4-9.

Csodálatos volt a fatimai út, szavakkal leírhatatlan. Köszönöm az iroda munkatársainak a jó szervezést és a kedvességüket. isten áldása legyen továbbra is munkájukon!

Sz. K. K.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -