Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Erdélyi varázslat

2017. szeptember 1-6.   (6 nap / 5 éjszaka)
Szállás: falusi turizmus (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (reggeli és estebéd)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
06:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Csoportkísérő: Budai László
Program: 1. nap: Utazás az M7, Budapest (Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló), M5, 405-ös és 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ) útvonalon Nagyváradra. A Székesegyház és a benne található Szent László herma megtekintése. Továbbutazás a Király-hágón (pihenő) keresztül Körösfőre, ahol fazsindelyes, kazettás református templomot tekintjük meg, majd megérkezés Kalotaszentkirályra, a mai napig hagyományait őrző, jellegzetes kalotaszegi faluba. Fogadás, a tájház és a tisztaszoba megtekintése, majd vacsora és a szálláshelyek elfoglalása (1 éj).
 
2. nap: Reggeli után látogatás Erdély „fővárosában”, Kolozsvár történelmi belvárosában. Séta a Házsongárdi temetőben, majd a Főtéren és környékén (Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bocskai szülőház). Szabadprogram. Továbbutazás Torockóra, ahol a falu fölé emelkedő a Székelykő hegyének jellegzetes alakja miatt kétszer kel fel a nap. Késő délután utazás Székelyföldre. Szállás elfoglalása Tibódon (4 éj), majd vacsora.
 
3. nap: Délelőtt városnéző séta Székelyudvarhely központjában, rövid szabadprogram. Irány a természet: a "székelyek szent hegyére”. Utazás Ivóig autóbusszal. Pisztrángozási lehetőség itt. A pisztrángozás külön rendelhető és egyénileg fizetendő. Innen tovább helyi szállítóeszközökkel festőien szép tájakon. 1675 m-en pihenő a Menedékháznál. Innen gyalog a Madarasi-Hargita csúcsára, 1801 m-re. Vissza a szállásra, vacsora.
 
4. nap: Reggeli után a zeteváraljai Küküllő-gát érintésével a Libán-tetőn (1000 m) keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Rövid városnézés, szabadidő Gyergyószentmiklós Főterén. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban, mely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye. Kirándulásunk következő állomása Madéfalva. Programunk zárásaként a csíksomlyói kegytemplomot és ferences kolostort tekintjük meg. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora, majd batyus mulatság a vendéglátókkal közösen a helyi Kultúrpajtában.
 
5. nap: Reggel Farkaslakára utazunk, ahol megkoszorúzzuk Tamási Áron síremlékét. Továbbutazunk Parajdra. Két lehetőség közül lehet választani: látogatás a híres sóbányában vagy fürdőzés a sófürdőben. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Vissza a szállásra, vacsora. Kötetlen beszélgetés a vendéglátókkal.
 
6. nap: Utunk látnivalóinak zárásaként az Ispán-kút érintésével Segesvárra utazunk. Séta az egykori szász város óvárosában, mely a világörökség részét képezi. Továbbutazás. A határátkelés után lehetőség lesz Berettyóújfaluban a Móló panzióban egyénileg gulyásvacsorára.
Hazautazás a 4-es út, M5, Budapest (Hősök tere), M7, Zalaegerszeg útvonalon. Várható érkezés késő este.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 67 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Bernadett nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Magyar Pálos Rend
Dr. Szőcs Gyula
Keresztszülő-program
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2671324. látogatónk.
Újra Lengyelországban jártunk...

Tavaly voltunk először Budai szervezésében Lengyelországban, s akkor eldöntöttem, hogy legközelebb újra megyünk. Most unokámmal mentünk a 3 napos zarándokútra. Az átélt élményt elmondani, leírni nem tudjuk. Csíksomlyói utunk során is mindig tele voltam élménnyel, de ez a zarándokút valami csodálatos volt. Tarlamilag, szervezésileg maximálisan elégedettek vagyunk. A lengyelek vendégszeretete lenyűgözött. Bennünket párkányiakat talán most még érzékenyebben érintett, hisz két éve folyamatosan foglalkozunk a lengyel - magyar barátság... Tovább...

D.E.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -