Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2017. szeptember 1-6.   (6 nap / 5 éjszaka)
Szállás: falusi turizmus (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (reggeli és estebéd)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
02:30 óraZalaegerszeg
06:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Program: 1. nap: Utazás az M7, Budapest (Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló), M5, 405-ös és 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ) útvonalon Nagyváradra. A Székesegyház és a benne található Szent László herma megtekintése. Továbbutazás a Király-hágón (pihenő) keresztül Körösfőre, ahol fazsindelyes, kazettás református templomot tekintjük meg, majd megérkezés Kalotaszentkirályra, a mai napig hagyományait őrző, jellegzetes kalotaszegi faluba. Fogadás, a tájház és a tisztaszoba megtekintése, majd vacsora és a szálláshelyek elfoglalása (1 éj).
 
2. nap: Reggeli után látogatás Erdély „fővárosában”, Kolozsvár történelmi belvárosában. Séta a Házsongárdi temetőben, majd a Főtéren és környékén (Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bocskai szülőház). Szabadprogram. Továbbutazás Torockóra, ahol a falu fölé emelkedő a Székelykő hegyének jellegzetes alakja miatt kétszer kel fel a nap. Késő délután utazás Székelyföldre. Szállás elfoglalása Tibódon (4 éj), majd vacsora.
 
3. nap: Délelőtt városnéző séta Székelyudvarhely központjában, rövid szabadprogram. Irány a természet: a "székelyek szent hegyére”. Utazás Ivóig autóbusszal. Pisztrángozási lehetőség itt. A pisztrángozás külön rendelhető és egyénileg fizetendő. Innen tovább helyi szállítóeszközökkel festőien szép tájakon. 1675 m-en pihenő a Menedékháznál. Innen gyalog a Madarasi-Hargita csúcsára, 1801 m-re. Vissza a szállásra, vacsora.
 
4. nap: Reggeli után a zeteváraljai Küküllő-gát érintésével a Libán-tetőn (1000 m) keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Rövid városnézés, szabadidő Gyergyószentmiklós Főterén. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban, mely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye. Kirándulásunk következő állomása Madéfalva. Programunk zárásaként a csíksomlyói kegytemplomot és ferences kolostort tekintjük meg. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora, majd batyus mulatság a vendéglátókkal közösen a helyi Kultúrpajtában.
 
5. nap: Reggel Farkaslakára utazunk, ahol megkoszorúzzuk Tamási Áron síremlékét. Továbbutazunk Parajdra. Két lehetőség közül lehet választani: látogatás a híres sóbányában vagy fürdőzés a sófürdőben. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Vissza a szállásra, vacsora. Kötetlen beszélgetés a vendéglátókkal.
 
6. nap: Utunk látnivalóinak zárásaként az Ispán-kút érintésével Segesvárra utazunk. Séta az egykori szász város óvárosában, mely a világörökség részét képezi. Továbbutazás. A határátkelés után lehetőség lesz Berettyóújfaluban a Móló panzióban egyénileg gulyásvacsorára.
Hazautazás a 4-es út, M5, Budapest (Hősök tere), M7, Zalaegerszeg útvonalon. Várható érkezés késő este.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 67 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét.
Törzsutas kedvezménnyel: 64 500 Ft/fő (2017. augusztus 1-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 3000 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
László nevű látogatóinkat!
Franciaország Erdély
Kárpátalja Délvidék
Felvidék Szentföld
Portugália Lengyelország
Bosznia Ausztria
Szlovénia Olaszország
Keresztszülő-program
Vianney Testvérek
Verbita Rend
Prospektus 2017
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,5 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2406147. látogatónk.
Észak-Erdély 2010

Tavalyelőtt Közép-Erdély, tavaly Dél-Erdély. Belejöttünk. Tekintve, hogy útitársaink többsége mindkét programon részt vett, szívesen teljessé tettük volna Erdéllyel kapcsolatos ismereteinket. Ezt a vágyunkat szóvá is tettük. Így jöjjön be az ötösünk! A kívánság beteljesült, a Misszió Tours megszervezte az Észak-Erdély programot is. Így lettünk „tesztcsoport” mi, ötvenketten , az idei túránk alkalmával. Korábbi utazásainkról is csak pozitív előjelekkel nyilatkozhatunk, ugyanúgy, mint az ideiről. A különbség csak az, hogy Dél- és... Tovább...

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -  sulikirandulasok.hu  -