FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Pünkösd Csíksomlyón

2017. május 31 - június 5.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Wolowicz Ádám verbita szerezetes
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
01:00 óraSzombathely, vasútállomás
03:30 óraSzékesfehérvár
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Program: 1. nap: Folyamatos utazás a 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ), Nagyvárad (autóbuszos városnézés), Király-hágó (pihenő), Körösfő útvonalon. Séta Erdély fővárosában, Kolozsváron, Hunyadi Mátyás szülővárosában, a történelmi belvárosban: Főtér, Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bocskai szülőháza. Továbbutazás Tordára, ahol felkeressük a híres tordai Sóbányát. A felújított bányát nemrég beválasztották a világ 25 hihetetlen látványossága közé, a sócseppkövek mellett található benne csónakázótó és óriáskerék is. Marosludas, Radnót, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Oroszhegyre. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
2. nap: Reggeli után Udvarhelyszéken barangolunk. Székelyudvarhely: városnéző séta és szabadprogram. Különleges látványossághoz folytatjuk napunkat Székelyderzs unitárius templomába, amely az UNESCO világörökség része. Nyikó-mentén utazunk tovább Farkaslakára: Tamási Áron síremléke. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Szejkefürdő: a „legnagyobb székely” Orbán Balázs sírja a székely kapukkal. Visszautazás a szállásra, vacsora.
 
3. nap: Reggeli után Székelyföld legnagyobb katolikus búcsújáró helyére, Csíksomlyóra utazunk. Meglátogatjuk a Kegytemplomot, és az ötszáz éves csodatevő Boldogasszony szobrát. Továbbutazunk Madéfalvára, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat a Kárpát-medence egyik legszebb, völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti útvonalán, festőien szép tájakon a Gyimesek-völgyébe. Gyimesfelsőlok (rövid megállás, innen velünk utaznak a csángó gimnázium diákjai is). Gyimesbükki vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd az ezer éves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Gyimesek-völgyére. Szabadprogram, majd visszautazunk a különvonattal Madéfalvára, onnan pedig autóbusszal Oroszhegyre.
 
4. nap: Nemzeti zarándoklat. Reggeli után (06:30 óra) utazás a Máréfalva, Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda útvonalon. Felvonulás a Boldogasszony Zarándokvonat utasaival közösen alakított keresztaljjal. Részvétel a csíksomlyói fogadalmi búcsún: ünnepi szentmise a hegynyeregben. Délután szabadprogram, majd visszautazás a szállásra, vacsora. Este közös batyus mulatság vendéglátóinkkal közösen helyi zenész közreműködésével a Kultúrházban.
 
5. nap: Reggeli után lehetőségünk nyílik egy pálinkafőzde meglátogatására. Oroszhegy szilvapálinkájáról híres, itt évente több tízezer liter pálinkát főznek. A főzde látogatás során lehetőség lesz kóstolni és vásárolni a hagyományosan készített nedűből. Napunkat a „székelyek szent hegyére” tett kirándulásunkkal folytatjuk. Utazás Ivóig busszal, majd onnan helyi szállítóeszközökkel a Menedékházakig (1675 m). Innen pedig gyalogtúrával a Madarasi-Hargita (1801 m) csúcsára. Pisztrángozási lehetőség Ivóban (egyénileg fizetendő!). Visszautazás a szálláshelyre, vacsora majd szabadprogram.
 
6. nap: Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás a Székelykeresztúr (Gyárfás kúria), Ispán-kút, Segesvár (rövid városnézés), Balavásár, Ákosfalva, Marosvásárhely (Teleki Téka meglátogatása és séta a főtéren), Nyárádtő, autópálya, Király-hágó, Nagyvárad, Berettyóújfalu (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), 4-es út, Budapest, Szombathely útvonalon. Várható érkezés késő este/éjjel.
Részvételi díj: MEGTELT 69 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, az 5 éj szállást félpanziós ellátással, a mulatságra a zenész költségét (ital egyénileg), a hargitai kirándulásra a szállító eszköz költségét valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza belépőjegyek költségét.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Ervin nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Sok szeretet kaptam, amit viszek haza a családomhoz. Most voltam itt harmadszor és úgy érzem, most kaptam hitben, lelkemben a leggazdagabb élményt. Köszönöm a lehetőséget a Misszió Toursnak, a szervezőknek. Sok szeretettel fogok gondolni az otthoni hónapokban, napokban az itt töltött szép napokra.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -